С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: С какво масло карате дизелите си?
От известно време сипвам туй... На около 50-ина коли различни коли досега. Страхотно е.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Как разбра, че е страхотно? На цвят ли? На вкус? На цена?
Колко издържа един двигател с него при сериозно натоварване?
Колко издържа един двигател с него при сериозно натоварване?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Много лесно - щом не е блокирал двигателя, значи е "страхотно".
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Crafter 2.5 TDI 2008- преди Fuchs 5w30- ако се наложи да долея е не повече от 500 грама като го сменям на 12-13к км.
Сега Кастрол 5w30- същата работа.
Сега Кастрол 5w30- същата работа.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ами разбрах понеже на няколко коли сменявам с него на няколко пъти и резултатите са,че първоначално излизаше черно като катран след първата смяна,но на втора,трета и тн потъмнява съвсем малко. Тоест чисти добре,на топло време при загрят мотор няма тракане на повдигачи дори и непосредствено преди смяната му-не си губи вискозитета така както много други масла дето съм сипвал. На двигател със запекли сегменти и черен като катран отвътре направих 4 смени с каране около 1000 км между тях,мотора вече не харчи масло изобщо-преди гореше около 4 литра на 10 000км и маслото едвам потъмнява от смяна до смяна. Но какво ли обяснявам,убедил съм се,че в българските форуми е пълно с разбирачи. Да, точно така,двигателите не блокират-значи е страхотно,както спомена разбирача преди мен. Айде поживо поздраво и ако искате и м10д си сипвайте. Тотално изфирясахте.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
След 2000 км ми предстой,смяна на маслото в момента съм с Мотул Х-клеан 5в40 , но сега майстора предлага да сложа на Кастрол отново 5в40 , но за момента 11К км изобщо не доливам,та това на Кастрол добро ли е?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Повтарям се,но от време на време е необходимо в тази тема - всяко масло отговарящо на спецификацията на автомобила независимо от марката е добро и няма да има проблеми при нормална експлоатация на автомобила АКО Е СИГУРНО че съдържанието отговаря на надписите на опаковката
Тоест е много по-важно откъде и от кого купуваш маслото отколкото дали е Total,Motul,Castrol,Elf,Fuchs или каквото друго се сетиш ! Така че може би е по-добре да се направи тема "Откъде си купувате маслото" която ще е по-полезна от тази в която пиша сега 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Стиви има достатъчно,магазини които предлагат оригинална стока. Щи дам пример,пазарувам само от ДеАуто и АутоКели винаги,маслата/антифриз и т.н. всичко е било качествено. Пазарувам,чрез посредник от АутоКели на които,много хора имат доверие от друг форум така,че не виждам смисъл от такава тема,но това си е мое мнение!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако ще взимаш Кастрол и се надяваш да е поне близо до качеството на Мотул-a трябва да вземеш Edge.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Да, точно така,двигателите не блокират-значи е страхотно,както спомена разбирача преди мен. Айде поживо поздраво и ако искате и м10д си сипвайте. Тотално изфирясахте.
Чисто и просто има думи като "добро е", "нямам оплаквания" и подобни. Страхотно е доста претенциозно определение. Имаше в една тема коментар - на някой си приятелите му зареждали гориво от еди къде си и били "супер доволни". Трябва да си дрогиран, за да си _супер_ доволен, защото нещо е каквото трябва (без да е на половин цена).
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
И за последно да попитам от макскар маслата добри ли са или не някой пазарувал ли е от тях
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Купувал съм от тях тотал 10&40 и нямаше проблеми
- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
И аз съм купувал от там тотал 5в40 за 2те коли на едната вече измина 9000км и го смених. Няма проблеми
Да дам малко "по-реално" мнение за маслата, продавани у нас.
Дизел комънрейл от друга марка, каран последните 70000 км с едно и също масло като марка, сменяно редовно на около 11-12к км, отговарящо на спецификациите и другите глупости на марката и най-важното - купувано от един и същи търговец ( няма да казвам име, но е доста популярен и хвален с народни цени ). При отваряне на двигателя за смяна на на обтегач и верига на разпределителни валове, ей така решихме да проверим и самите валове. Снимката говори достатъчно.

Дизел комънрейл от друга марка, каран последните 70000 км с едно и също масло като марка, сменяно редовно на около 11-12к км, отговарящо на спецификациите и другите глупости на марката и най-важното - купувано от един и същи търговец ( няма да казвам име, но е доста популярен и хвален с народни цени ). При отваряне на двигателя за смяна на на обтегач и верига на разпределителни валове, ей така решихме да проверим и самите валове. Снимката говори достатъчно.

Последна промяна от Bobi85 на Нед 04 сеп 2016 16:30, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дизел комънрейл от друга марка, каран последните 70000 км с едно и също масло
Карано 70 000 км без да се сменя ли ???
Карано 70 000 км без да се сменя ли ???
Върни се в “Дизелови агрегати”