Покупка на Touran - моля за съвет

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Inc
Автомобил:
Двигател:

Покупка на Touran - моля за съвет

Мнениеот Inc » Нед 28 авг 2016 13:24

Здравейте,
Семеиството се увеличи и имаме нужда от 7 местен автомобил като се спряхме на Туран. Бюджета е макс 12000, но ако вземем нещо за 8-9 хиляди би било по-добре. Ще съм благодарен ако можете да отговорите на няколко въпроса.
Има ли съществени разлики в модела от 2007 (двигател и окачване) или промяната е основно визуална.
Каква е разликата между CROSS и стандартен Туран.
Ако закупя 5 местен може ли да се монтират допълнителните седалки в багажника и колко сложно би било.
Благодаря на всички включили се

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Покупка на Touran - моля за съвет

Мнениеот hooligan_sk » Нед 28 авг 2016 19:15

Прочети повече за двигателите. Това е слабата страна на модела. 1,9TDI е някакъв вариант, доколкото е изпитан и познат агрегат. Но това съвсем не означава че е безпроблемен.

CrossTouran:
The CrossTouran is distinguished from a standard Touran by its 17-inch alloy wheels, redesigned plastic guards which ape a crossover vehicle, and a 15 mm (0.59 in) higher suspension/chassis setup that is optional for standard Tourans in Europe.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 28 авг 2016 20:46

Туран за 9000 ще бъде една купчина проблеми icon_idea

Inc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Inc » Съб 03 сеп 2016 16:24

Надявах се на повече мнения, но колкото толкова....
Ако някой има познания по конкретните въпроси ще съм благодарен.

Потребителски аватар
vico
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vico » Съб 03 сеп 2016 21:53

Здравей колега,
модела от 2007 е същия, като има обаче малки разлики в двигателите и екстериора. Окачването е като на Голф 5 - елементарно и надеждно но и малко твърдо.
От двигателите препоръчвам BMM, той е 2,0 кубика 140к.с с 8 клапана и с дюзи бош , 1,9 би бил малко слаб но това си зависи от начина на шофиране.
Седалките в багажника няма как да се монтират допълнително, тъй като 7 местния няма място за резервна гума. Имам такава кола и мога с сигурност да кажа, че ако се ползват седалките в багажника то място за багаж няма никакво(или най-много 2 торби за пазар).

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 04 сеп 2016 6:30

Ориентирай се към друга марка, за съжаление, особено пък ако не си фен на дизела.
Тия дни и аз ще купувам подобен клас кола, насочил съм се към форд s-max. Зафира Б и Мазда 5 са много добри варианти също.

Inc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Inc » Нед 04 сеп 2016 12:35

Благодаря колеги,
Отзад ще се возят 3 деца и Мазда 5 и Зафира не ме устройват поради липсата на 3 отделни седалки.
Най-отзад ще возим баба когато се налага.
Ще прочета мнения за Форд, не ми е любима марка, но може и аз да съм излишно предубеден.

mitjou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitjou » Нед 04 сеп 2016 15:24

Здравейте,

Предстои ми покупка на туран от Англия. В обявата от автокъщата пише, че е включена седемдневна driveaway insurance. Въпросът ми е важи ли за Европа тази застраховка?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 04 сеп 2016 16:43

Нещо такова също не е лош вариант icon_idea http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472906189627220&slink=feoub3 Иначе S-Max е много добро предложение,но няма много предлагане и държат цена !

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 04 сеп 2016 19:06

Колега, почти цялото лято премина в търсене на още един автомобил в семейството.
За посоченият бюджет не се вписваш никак, ама никак или ще бъде един абсолютен кош и гроб. По инерция VW-тата държат все още високи цени въпреки, че реалностите са съвсем различни. Спирам дотук защото нарушавам форумните правила.
Правилно са ти посочили, че основният проблем са моторите и ще допълня, че азиатците не спят, което също ти е намекнато достатъчно ясно.
Ремонта на двигателя може да се окаже мощна бомба със закъснител, която здравата ще ти стопи спестяванията.
Дори прословутият 1.9 TDI, не е онзи здрав и безпроблемен мотор отпреди 15-20 години.
Предлагам ти много внимателно "между редовете" да прочетеш тази тема viewtopic.php?f=13&t=371473 и да се абстрахираш от споровете относно цените и това, кой кого обидил и наклеветил, които наистина са безмислени и ненужни в темата защото тя е комерсиална.

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 04 сеп 2016 23:04

Във входа ми има Зафира Б от 2010 г, Корола Версо и моят Туран...близък съм със собствениците и мога да кажа следното ... Королата засега при добър избор е сравнително безпроблемен автомобил... Но разполагаемото място няма нищо общо с Туран или Зафира..много по - малко е и отзад става за багаж но не и за возене на хора. 2.0 ТДИ при този модел има модификации които също са относително дефектни и изискват смяна на целия мотор, особено ако е по-стар. Зафира - ако возиш повече от 5, то при нея мястото на пътниците на 3-ти ред е най-добро в този клас и не е проблем за възрастни. Всеки мотор има проблем с радиатора- ако е сменен и ревизирано мястото на перката като отстояние добре, иначе 600 лв не ти мърдат... Дизеловият вариант няма вариант за евтини маховици и съединители - 1200 лв поне е комплекта от Лук, със отстъпки допълнително е труд... Запушва се ЕГР който на 70 000 км задължително се разглабя за чистене понеже се запушва... проблем може да бъде и обратната магистрала за нафта към резервоара, което ако не се усети води до скъпи ремонти, нафта в маслото и пр. Сякаш (поне засега) не страдат толкова от турбота, но и те са консуматив за този модел. Спрямо Туран отпред повече се чувстваш като в лека кола, заради по-куршумообразното тяло на купето е стабилна с високи скорости по пътя, недостатък е обзора от мястото на водача който седи доста назад като позиция и при завои има нужда от промяна на позицията при някои кръстовища за да си сигурен че няма да засечеш пешеходец идващ отляво или кола ... Моя комшия я взе на около 100000 (ама дали...) сега е на близо 200 000, сменял е въпросния маховик и съединител, извади късмет - при първото обслужване в Каргоекспрес му казаха че опела подлежи сервизно на подмяна на радиатора и му го смениха без пари, ангренажен комплект и масла - около 500 лв е обслужването. Сменял е накладки с дискове и биалетки, сам си чисти ЕГР два - три пъти, както и дебитомер, сега има някакви симптоми като за турбо.. но още не е диагностицирано...може и да е ДПФ или дюзи...При рестартиране се оправя... Понася на сериозни товари, за разлика от френските 7 местни коли.

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 04 сеп 2016 23:06

Така Туран... аз карам такъв вече около година и 35000 км. Сменял съм турбо и разпределителен вал..., моята е по-стара - моделна година 2006 без ДПФ, има комплект с твърд маховик, с двумасов също е по-малка цифра - 700-800 лв е цифрата без труд ,задните седалки са любимо място за деца, но са неподходящи за възрастни, не че на една сватба со всите деца не събрах 9...Слабост са прахоулавящите тампони на задните амортисьори, като гледам окачването е добре измислено, опростено и носи на 700 кг товар... като цяло не виждам причина за сериозни проблеми... Аз на твое място не бих искал 17 цолови гуми да заместят стандартните 15, които са на много поносими цени дори и в най-високия клас, пък заеби тия 15 мм.... дето при натоварване и разклащане могат и да се занулят... ЕСП е добре функциониращо, при поледици е като танк... Сега бензиновите версии с метан (екофюел) трябва много да ги внимаваш че имат много скъпа система консуматив до някоя година... Моят дизел 105 к.с. помпа дюза 1,9 тди код на двигателя БКС дърпа уверено на 6-та с ниски обороти, проблема е че над 150 много много не можеш да разчиташ на динамика ако си състезател... До тия скорости и с правилната диагностика и настройки върви повече от добре дори с 1 тон товар изпитано (джибра и дърва в едно). При 2,0 ТДИ трябва да внимаваш кой код на двигателя да вземеш , че имат много лоша слава. Като цяло из форума се шири мнение, че 140 к.с. трябва да е с код на двигателя ВММ, 170 к.с. също май са безпроблемни, но там нещо ме гложди за проблем с шестостен на маслена помпа - трябва да прочетеш из форума, има инфо. Комън рейл двигателите почват след 2008-а.
Форд Ес-макс ... имам приятел любител на марката , коментирали сме с него понеже работи в сервиз и е инж.. та той е на мнение - Ес макс но 2,3 бензин, който заради високия си разход не е уморен от каране, и при покупка се обръща на газ. Иначе има повече място от турана, сякаш и изпълнението с екстрите вътре е по-добра ситуация . В този случай нямаш май проблем с турбота и маховици, остава проблема с втората горивна система, която ако ти я слагаш с гаранция , при първите 100000 км трябва да е сравнително безпроблемна.
За дизелите на мазда съм чувал само че е задължително за ДПФ-а редовно да я пържиш извънградско, харесват ми на външен вид, но вътре като съм гледал според мен пространството за пътниците и багаж не е така добре измислено като при Туран-а.
Както са ти казали 5-местната версия се различава - има място за резервна гума отзад и не можеш да сложиш допълнителни седалки, за мен е загуба на място ако няма допълнителни седалки. При вдигнат трети ред отзад остава място колкото за 2-3 малки пътни чанти и 1-2 раници тип ученически или за лаптоп с документи ( редиш ги по височина), но пък под седалките на 3-и ред излиза място което е ниско, но ако имаш правилните чанти там се събира много без да пречи на пътниците. Самостоятелните 3 седалки отзад са голямо удобство - къде да ги вадиш къде за навеждане и сън при премахната греда. Като за семеен автомобил и на дълги разстояния се радвам на общо 3-те извода за 12 в. които има серийно.
Оттам нататък изборът на автомобил втора употреба е малко късметлийска работа, аз съм против генерализациите кой се трошал повече.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 08 сеп 2016 7:45

pe6kata написа:...Тия дни и аз ще купувам подобен клас кола, насочил съм се към форд s-max...

Незнам докъде си я докарал, аз от вчера съм собственик на S-max ST (2.5 турбо, бензин). Закупих я на малко под 9000лв.
Това ми е първия автомобил, различен от ФВ. Ползвател ще е семейната половинка... Страхотна кола.
Съветът, който ще ти дам е, да не робуваш на марки. ФВ не е това което беше през 80-те и 90-те години.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Чет 08 сеп 2016 18:48

За ванове, или S-max, или Корола Версо 2.2 дизел по-слабата версия със 136к.с., D-cat версията е леко проблемна.

pe6kata, улучил си на правилния ван с правилния двигател :th_up Честито и много безаварийни километри и още толкова наказани коли по пътищата :mrgreen

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 08 сеп 2016 20:18

OFF:
pe6kata написа:аз от вчера съм собственик на S-max ST (2.5 турбо, бензин)..

Благородно завиждам на всеки който може да си позволи да зарежда такъв автомобил без да му се подкосяват краката на бензиностанцията :bowdown

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”