Здравейте колеги, проблемите са три, като имам странното чувство, че ще се окажат свързани.
Малко предистория, колата е на 5 месеца, 2003 модел, 1.9 TDI, 130 коня, италианка, била е наводнявана отпред и отзад от дясно само (затлачени канали за оттичане на водата под акумулатора). Отварял съм комфорт модула, имаше малко вода, но платката беше суха, въпреки че непосредствено до нея имаше вода. Пиновете на буксите са като нови както и платката и кутията. Личи си обаче,че е била сваляна и отваряна. Номера на модула е: 1C0 959 799 B. Не съм проверявал кабелите по пода за клеясали и/или изгнили връзки. Проблемите са следните:
1. Проблем със задната чистачка: когато дам на контакт чистачката си работи. Ако запаля колата чистачката продължава да си работи. Докато колата работи, ако изключа чистачката и я пусна пак, чистачката вече не работи. За да проработи отново трябва да изгася колата, да дам на контакт (без да паля), да включа чистачката и на включена чистачка да запаля, тогава чистачката ще работи, но само докато не я изключа и пак включа, и за да заработи пак повтаряме заданието и така всеки път. - РЕШЕН!
2. Проблем с детската защита на задните стъкла: Давам на контакт (или паля, при този проблем няма значение) и при включен бутон така че детето да не може да отваря задните стъкла това наистина е така - детето не може да ги отваря. При изключване на бутона и повторното му включване, защитата вече не работи, тоест детето може да отваря и затваря прозорците отзад свободно. За да проработи защитата отново трябва да изключа и да запаля пак, но тогав защитата ще работи само докато не я изключа и пак включа от бутона, и за пак да проработи пак повтаряме заданието и така всеки път.
3. Пробем с бутоните на бордовия компютър: В много малко от случаите (10%) си работи. В по-голяма си част (90%) показателите на дисплея (среден разход, средна скорост, и тнт..) са в един от четирите режима:
а) Сменят се сами с не голяма бързина (20% от случаите) като и аз мога да ги сменям, но това което аз избера, след броени секунди (или в много малка част от случаите до минута две) се сменя със следващата опция.
б) Опцийте се сменят сами, но много по-бързо от горната ситуация, като и аз имам контрол, но ситуацията е като горната (10% от случаите.
в) Опцийте се сменят сами, аз нямам никакъв контрол, освен ако натисна горният бутон - тогава мога да преместя едно нагоре, но дотам. След минута две, 10 минути, мога пак да преместя едно нагоре с горният бутон, но долният в този режим никога не приема действието (никога не мести едно надолу). Това е в 40% от случаите.
г)Забива на избрана опция (20% от случаите).
4. Стъклото на пасажера като само се "цъкне" бутона от страната на шофьора само се отваря до долу. Като се "цъкне" бутона нагоре, стъклото не се затваря само, а трябва да държа бутона натиснат. Със шофьорското стъкло го нямам този проблем.
Диагностика с вагком не показва някакви грешки свързани с който и да е от гореописаните проблеми. Никаква по-сериозна диагностика специфично за който и да е от горе изброените проблеми не съм правил опити да извършвам, просто нямам време на последък, пък и незнам какво да проверя (един нормален проблем няма). Въпреки, че колата е наводнявана вътре (сериозно е било наводняването) кабели, букси, релета, бушони, всичко поне изглежда наред на външен вид (бушоните един по един съм ги проверявал). Колата иначе свети както се казва. Ще съм благодарен на всякакви идеи и предложения, защото колата си върви, но в дъжд да не ти работи задната чистачка си е неудобство например, както и другите малки проблемчета. Благодаря предварително на отзовалите се.

Passat 3B6 2003г. АVF - Проблеми задна чистачка, защита на задн. стък, бутоните за борд. комп, и пасажерското стъкло.
-
- Автомобил: PASSAT 3B6
- Двигател: AVF 2003
Passat 3B6 2003г. АVF - Проблеми задна чистачка, защита на задн. стък, бутоните за борд. комп, и пасажерското стъкло.
Последна промяна от baraev на Пон 12 сеп 2016 14:19, променено общо 1 път.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Re: Passat 3B6 2003г. АVF - Проблеми задна чистачка, защита на задн. стък, бутоните за борд. комп, и пасажерското стъкло
Колега за проблема с чистачката съм сигурен че е от моторчето за задната чистачка е проблема другитеннпроблеми са от комфорт модула. Имам моторче за задна чистачка продавам го за 60лв. Оригинално.
-
Re: Passat 3B6 2003г. АVF - Проблеми задна чистачка, защита на задн. стък, бутоните за борд. комп, и пасажерското стъкло
vankata_passat написа:Колега за проблема с чистачката съм сигурен че е от моторчето за задната чистачка е проблема другитеннпроблеми са от комфорт модула. Имам моторче за задна чистачка продавам го за 60лв. Оригинално.
Както съм написал, на контакт чистачката работи без проблеми. Не бави, не запъва, не прекъсва, без излишни шумове. Проблема идва като запаля. А комфорт модула ще тествам с друг да видя, но няма да е скоро. Ако не е наред, на диагностика не трябва ли да избие грешка?
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
По първия ти проблем,случайно да ползваш модул за дневни светлини?
-
zoovanka написа:По първия ти проблем,случайно да ползваш модул за дневни светлини?
Да, и вчера сутринта забелязах, че е от него. Добро попадение. Не ми е ясно защо само?! То е много странно. Нещо с модула не е наред. Когато си пусна късите, в дългите има остатъчно напрежение, съвсем леко мъждукат, а би трябвало да се изключва модула. И светлината за дългите на таблото свети, но слабо, рядко примигва. Ако превключа няколко пъти къси\габарити, чистачката може и да тръгне. Днес ще го махна модула и ще пиша.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Какъв ти е модула,моят е купуван от човек който ги прави в Хасково.Модулът е ок,същия съм го ползвал на голф 4 ,никакъв проблем.Нещо е несъвместим със инсталацията на 5,5 обаче.Като пуснеш габарит още и чистачката тръгва.Другото което съм забелязал е че пречи и на музиката,чува се някакъв шум в колоните,най-вече в пищялките,който изчезва като е изключен.На мен лично не ми пречи,когато е дъждовно си карам на къси.
-
От модула е било. Махнах го и чистачката си работи. Останаха другите неща.
Edit: И проблема с бордовия компютър се оправи. В комфорт модула имаше вода на дъното и влагата е предизвиквала късо. Подсуших на всякъде и готово. Остана вторият проблем ...
Edit: И проблема с бордовия компютър се оправи. В комфорт модула имаше вода на дъното и влагата е предизвиквала късо. Подсуших на всякъде и готово. Остана вторият проблем ...