Моят Пасат B3 го купих от чичо ми, който го беше карал на бензин преди това, само че няма как да храня ламята 10л/100к и за това реших да и поставя газова уредба. Вчера заредих за пръв път на 106км и при предварително пълна 40л бутилка ми показа 15л/100км. Това се развива на бензиностанция Еко на "Спа Хотел Царско Село". Аз яко я карах колата ма чак 15л/100км не мисля че гори. Приятел преди време ми беше казал че тази бензиностанция е всъщност на някви мутри и че често се лъже. При следващото зареждане ще пробвам в Екото на Черни Връх и ще видя дали има някаква разлика.
Разлика в горивата на различните бензиностанции?
-
MARTINELECA
- Автомобил:
- Двигател:
Разлика в горивата на различните бензиностанции?
Здравейте колеги!
Моят Пасат B3 го купих от чичо ми, който го беше карал на бензин преди това, само че няма как да храня ламята 10л/100к и за това реших да и поставя газова уредба. Вчера заредих за пръв път на 106км и при предварително пълна 40л бутилка ми показа 15л/100км. Това се развива на бензиностанция Еко на "Спа Хотел Царско Село". Аз яко я карах колата ма чак 15л/100км не мисля че гори. Приятел преди време ми беше казал че тази бензиностанция е всъщност на някви мутри и че често се лъже. При следващото зареждане ще пробвам в Екото на Черни Връх и ще видя дали има някаква разлика.
- Spas
- Модератор

- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Разлика в горивата на различните бензиностанции?
Поправи заглавието, да се знае, че става дума за газ.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Екото на Ботевградско е ок.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Колега, ако искаш да разбереш колко всъщност ти гори колата на газ, направи така: изпразваш бутилката напълно. Отиваш, зареждаш догоре и караш, докато свърши. Това с допълването изобщо не е точно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако караш в София ти колко очакваш да ти гори на газ...8 
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
То,че горивата в България са ментета на всички ни е ясно,но си настрой първо уредбата и тогава търси проблема в горивата.
личния ми опит показва, че 90% от каращите на газ не знаят как се засича реалния разход...
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
А то как се прави?
-
Ivo_
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Пълно празно, на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка, по възможност по едно и също време на деня.
има различни начини, аз практикува следното: от празна бутилка пълня до горе, пазя си бележката и карам до празна бутилка, литри ясни, километри ясни, бензина не го броим в сметките.
Повечето правят някакви криви сметки, стрелката ми беше до средата, сипах 10лв, минал 26 киломтре, сипах 5 лева, стрелката отиде на 1/4 долях до горе и ходи му хвани края....
Повечето правят някакви криви сметки, стрелката ми беше до средата, сипах 10лв, минал 26 киломтре, сипах 5 лева, стрелката отиде на 1/4 долях до горе и ходи му хвани края....
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Ivo_ написа:Пълно празно, на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка, по възможност по едно и също време на деня.
И това като го направиш 3 поредни пъти примерно...и що годе имаш верен разход!

Зареждам само на едно място,и всеки път резултата е еднакъв.Изминавам 250-260км. само градско,след което пълня до горе.Количеството на заредената газ се колебае м/у 23-25л.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ivo_ написа:Пълно празно, на една и съща бензиностанция, на една и съща колонка, по възможност по едно и също време на деня.
Пълниш някакви литри от празно и си караш,докато свърши.Можеш всеки път на различни колонки да пълниш,така всъщност ще се приближиш до заглавието на темата си.Не е задължително да е до горе,нито по едно и също време.Важното е,да слагаш повече от 10 литра газ,за да ти е точен разхода.
Пълно-пълно е неточен разход,понеже всеки път различно изключва поплавока.Ако пък задържи,ще се уплашиш.На новата ми бутилка 2 пъти на еднакви литри не изключва.За това и си гледам километрите да празно...
-
nanobanano
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Най-добре е на 1000 км примерно.Записваш си през това време всяко зареждане за да го сумираш и като чукнеш 1000 км пълниш и смяташ.Може и на 500-600,но колкото повече толкова по-точно.Все пак и трябва да се има в предвид кой разход се търси- само извънградско,смесено или градско и съответно да се засича.В този случай няма да има значение кога ти изключва пълненето.- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Дали на 1000км,на 100 или на 10,важното е да е празно-празно.Алогично е обаче да чакаш 1000км. за да разбереш,че нещо не е в ред.Още повече,че това ще е смесен разход.Да не говорим,че ще мине година докато пробваш навсякъде как е.
Напоследък големи бисери се пишат тук.
Напоследък големи бисери се пишат тук.
Върни се в “Автогазови уредби”