Мислех, че се подразбира, че се сменя редовно. В конкретния случай последните 70000 км са 6 x ~12000 км. Колата е на е реални 170000 км в момента ( купувана в гаранционен период от представител на марката ).
П.С. Редактирах мнението, за да е по-разбираемо.
С какво масло карате дизелите си?
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: С какво масло карате дизелите си?
Зависи за колко време ги изминаваш тези 12к, ако е за 3-5 години може и така да стане двигателя. Аз примерно изминавам 3-4-5к км на година и го сменям всяка година.
Моля някой модератор да изтрие последните ми два поста, че както е тръгнало, скоро ще се окажа, че съм карал с едно и също масло 70к км 6 години. Бетер адвокати сте. :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Много неприятно! Дори останах малко изненадан, че то с м10д нямаше да стане така... Сподели колега какво е било маслото .
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Купих си Тексако ултра,SAE 5/40,на дистрибуторска цена.Мисля тея дни да го сменя.Досега карах с 10/40,ама зимата по-трудно развърта.Дано да не го папка сериозно мотора.
Castrol Magnatec 5w30. Нищо чудно и веригата да се разчаткала оъ него. Съветът ми е да много внимателно да подбирате откъде си купувате маслата, независимо колко хвалени и препоръчвани са търговците! Не се доверявайте на мнения по форуми. Няма как да усетите разликата между хубаво и скапано масло за 200-5000 км. Аз си научих урока с нови валове.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
На моята 1.9 ALH преди месец и налях Репсол 5W40 505.01 .Тубата 5л беше на цена от 52 лв с отстъпката в Тех-ко.Засега съм доволен,но ми се струва че с VW special plus 5w40,мотора работеше една идея по меко.Но може и да си внушавам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За кастрол съм чувал че е най лошото масло , сведенията ми са от различни места включително и мнения от интернет форуми , едно от маслата с най много ментета.
Погледнете само черните отлагания по вала , това е нетипично за едно качествено масло което се сменя на 10-12 ккм , което говори че то няма миещи свойства.
Погледнете само черните отлагания по вала , това е нетипично за едно качествено масло което се сменя на 10-12 ккм , което говори че то няма миещи свойства.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Bobi85 написа:Castrol Magnatec 5w30. Нищо чудно и веригата да се разчаткала оъ него. Съветът ми е да много внимателно да подбирате откъде си купувате маслата, независимо колко хвалени и препоръчвани са търговците! Не се доверявайте на мнения по форуми. Няма как да усетите разликата между хубаво и скапано масло за 200-5000 км. Аз си научих урока с нови валове.
Ползвал съм точно това масло и вискозитет. Но не съм си го купувал от Бг. Кастрол се купува от проверени места. Аз го пазарувам изкл. от немско и разбира се нямам такива драми. Само последната доставка стана една лека издънка . Вместо Ейдж 5в-40 са ми пратили 10в-60 ( четири туби

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
За Кастрола, аз го купувма от Тех-ко и нямам проблеми. И на дизелова кола го купуваме от там и на бензинова. Като се има предвид факта, че Хонда си полапват за 5000км съм долял 400мл, а 3500км са ми магистрално шофиране със скорости от 160км/ч нагоре. Комшията с неговата голф 4ка също е доволен от качеството и няма оплаквания до сега.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Bobi85 написа:Castrol Magnatec 5w30. Нищо чудно и веригата да се разчаткала оъ него. Съветът ми е да много внимателно да подбирате откъде си купувате маслата, независимо колко хвалени и препоръчвани са търговците! Не се доверявайте на мнения по форуми. Няма как да усетите разликата между хубаво и скапано масло за 200-5000 км. Аз си научих урока с нови валове.
Кой точно castrol 5w-30 използва и на каква кола?
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Отдвна минах на TEDEX. Смея да кажа едно от най качествените масла в България.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Днес си поръчах масло от макскар дано не нацеля някое менте маслото е Мотул 8100 X-CEES 5W40 искаше ми се да взема X-CLEAN но пишеше,че не трябва да се смесва с полусинтетики и минерални,а сега карам с масло YCCO10W40 (така я взех)но не ме кефи сутрин при студено палене чувам за кратко повдигачите а пък да правя промивка става дълга и широка.До сега не съм чувал някой да се оплаче от този сайт дано маслото да е истинско.Споделете добро ли е въпросното масло някой кара ли с него и какви са му впечетленията.
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
И с пълната синтетика сутрин пак ще ги чуваш :)
Върни се в “Дизелови агрегати”