Ненормално голям разход на газ!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ненормално голям разход на газ!!!
Правилно колега давайте само препоръки и мнения, които са по темата и са от полза - аз като гледам половината мнения по тази тема са за една друга тема "Колко ви харчат колите" , която по спомен вече има поне 100 страници с мнения 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте Колеги,
проблема вече е отстранен. Направих реглаж и инсталирх ламбда контрол, с помощта на приятел, който разбира от АГУ. Колата си въвзвърна старата форма и сега въври като все едно е на бензин. За разхода все още не съм имал възможност да тествам защото искам да измина по дълъг път за да дам точна оценка, но съм сигурен, че промяна ще има.
проблема вече е отстранен. Направих реглаж и инсталирх ламбда контрол, с помощта на приятел, който разбира от АГУ. Колата си въвзвърна старата форма и сега въври като все едно е на бензин. За разхода все още не съм имал възможност да тествам защото искам да измина по дълъг път за да дам точна оценка, но съм сигурен, че промяна ще има.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Shanovec написа:на хиляда кубика - газова. тя кат запалка арчела, а ся като Зил. най-веротно е от тоз ламбда контрол
Колеги защо пишете простотии,когато човека търси помощ????Ламбда контролът ще ти запази ламбда сондата,но на разходът кой знае колко няма да повлияе...имах такъв и минах на "обикновена" газ заради дефектирала платка...разходът си остана същия....Такъв разход(15/100) на 1000 сс вероятно се дължи на лош изпарител,теч на газ или неправилен реглаж...
На мястото на обикновената врътка се слага стъпково моторче, ламда контролът е компютър който получава сигнал от ламбда сондата за кислорода в изгорелите газове и подава сигнал на стъпковото моторче да обогати или обедни сместа и резултата е, че двигателя работи икономично във всички режими и колата върви като на бензин. По подобен начин работи и оригиналния компютър когато колата работи на бензин.
Аз карам на метан и с уредбата ми дадоха и ламбда контрол, но не съм го сложил защото не разбирам толкова от компютри, а не искам да стана абонат на някой майстор дето да ми го регулира през ден, макар, че момчето ме заведе при майстора дето му я е регулирал и ме увери, че допълнителни настройки едва ли ще трябват.
Аз и така съм рекордьор по икономичност, но пак използвам "ламбдаконтрол" само, че моя "ламбдаконрол" е просто един мултицет закачен на ламбдасондата (която е откачена от компютъра защото така или иначе компютъра ми май не работи, а и не ми пука щото голфа отдавна е забравил мириса на бензин, ама не знам дали ако се откачи на друга кола няма да има някакви проблеми) и си го гледам в купето и аз съм "компютъра" дето върти врътката да обогати или обедни сместа.
Ламбда сондата май може да се прецака само от гадни химикали в изгорелите газове (които може да дойдат от фалшив бензин) на газ такава опасност май няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като изминах вече над 1000 км (до морето и обратно ) мога да кажа, че истината е в ламбда контрол-а!!! Средният разход на газ се смъкна до впечатляващите 8л./100 км.! Поведението на колата по нищо не се отличава от това на бензин. Слагайте и ще забравите за проблемите си. Да си призная първоначално бях скептичен към това каква марка ламбда контрол да си сложа, но се оказа че българскиият модел RUNEL TECH (Стара Загора) се окозо много добър. Така, че по тази тема повече нямам какво да кажа. Проблема ми се разреши.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
А средния разход на бензин колко ти беше? С точност каква е разликата, да знам дали си струва, да си слагам контрол.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Dushan написа:А средния разход на бензин колко ти беше? С точност каква е разликата, ...
Човека го е посочил отдавна(за улеснение на всички, които няма да си направят труда - още в първия пост), ама кой да чете.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Dpop написа:Dushan написа:А средния разход на бензин колко ти беше? С точност каква е разликата, ...
Човека го е посочил отдавна(за улеснение на всички, които няма да си направят труда - още в първия пост), ама кой да чете.
Там просто говори за някакъв разход! Градско ли е Извън ли е , смесено ли е? И после говори за газ 8 смесено - е колко смесено повече градско или повече извън. Мен ме интересуват по точни данни за да знам има ли смисъл от ламбда контрола. Мисля да си сложа, но ако не мога извънградското да намаля под 7,5л. (препълнена кола) - няма смисъл да слагам.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
С друг двг. съм и нямам ламбда-контрол, установил съм, че разхода ми на газ е около 8-10% повече отколкото на бензин(при ниските t зимно време нещата накланят към ползване основно на бенз., при по-кратки преходи и най-вече при градско шофиране). От особена важност е регулировката на системата и стила на каране.
За мен този процент като разлика е приемлив.
От темите, в които тук се е обсъждал през годините л.контрола може да се обобщи, че той работи коректно при здрава ламбда сонда(в противен случай се получава обратен ефект), не позволява трупането на грешки в компа, дава динамика на двг. както при бенз., а разхода с негова помощ не намалява чуствително(може да се докара около този на бенз.).

От темите, в които тук се е обсъждал през годините л.контрола може да се обобщи, че той работи коректно при здрава ламбда сонда(в противен случай се получава обратен ефект), не позволява трупането на грешки в компа, дава динамика на двг. както при бенз., а разхода с негова помощ не намалява чуствително(може да се докара около този на бенз.).
- atanasvelinov
- Автомобил:
- Двигател:
след всичко на което се начетох къде ли не не само тук никъде никои не каза как да запушим теча на газ при мен е следният проблем тече от бутилката към клапана и ок спирам я от крана но това което остава в тръбата ми изтича и ми дава 20л на 100
пускам я сутринта правя спринта от 4 км завъртам крана след час два пак пускам и пак 4 км пак сприам и така с 5л минавам 18 км а днес 14км.... та просто някои да ми даде идея с какво най-евтино и ефективно да спра теча нямам излишни пари за газаджи и тн. достатачни са ми актовете който не мога да платя пък и 20 25л 100км още по зле благодаря предварително най-добрата идея печели една бира от мен 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ем смени си лещата на тръбата. И ще ти е по евтино на газаджия, отколкото да се мъчиш сам
Стига бе, ти го изкара все едно че с една тръбичка газ отиваш до работа и се връщаш.
В тръбичка с ф-6мм и дълга 4.5 метра (вътрешният й диаметър не го знам колко е, ама да го сложим - 4.5 мм.)
- се събират около 70 милилитра газ -> ако след всяко каране/спиране изфирясва газта от нея, имаш загуба от около 700 метра до 1 километър == 20% при 4 км. път. (4 км. изминати + загубена газ за 1 км.)
- предполагам, че си пробвал да заредиш от различни газ-станции и резултатът е същият?
Ако да, значи както правилно отбеляза колегата по-горе не е проблемът в тези 70 ml, ами в това че докато караш също продължава да изтича газ. Обиколи навсякъде по тръбите и огледай за дефекти. Използвай сапунена пяна за да разбереш дали изтича от свръзките към сондата на бутилката и към клапана. (като намокриш със сапунена течност, ако отдолу излиза газ ще видиш мехурчета)
Пробвай след пълнене да завиваш и входящия кран -> да не би пък да изпуска от там - ба ли го..
В тръбичка с ф-6мм и дълга 4.5 метра (вътрешният й диаметър не го знам колко е, ама да го сложим - 4.5 мм.)
- се събират около 70 милилитра газ -> ако след всяко каране/спиране изфирясва газта от нея, имаш загуба от около 700 метра до 1 километър == 20% при 4 км. път. (4 км. изминати + загубена газ за 1 км.)
- предполагам, че си пробвал да заредиш от различни газ-станции и резултатът е същият?
Ако да, значи както правилно отбеляза колегата по-горе не е проблемът в тези 70 ml, ами в това че докато караш също продължава да изтича газ. Обиколи навсякъде по тръбите и огледай за дефекти. Използвай сапунена пяна за да разбереш дали изтича от свръзките към сондата на бутилката и към клапана. (като намокриш със сапунена течност, ако отдолу излиза газ ще видиш мехурчета)
Пробвай след пълнене да завиваш и входящия кран -> да не би пък да изпуска от там - ба ли го..
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
През пълнещия няма как да изтече. Единственото което може да изфиряса от там е от пълначката до клапана, в тоя 1 метър тръба.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На мен точно през пълнещия ми изтичаше първите две седмици, като взех колата. Съчмата беше ръждясала, а явно и клапана на сондата не е бил толкова плътен и се чудех откъде е колосалният разход. При едно от зарежданията видях как изтича газта от зареждачката при махането на пистолета, смених съчмата и проблемът изчезна. Тогава още май не знаех, че и в сондата трябва да има още един клапан.
Така или иначе, колегите са написали. Чаша със сапунена вода и гъбичка - и проблемът ще се намери лесно.
Така или иначе, колегите са написали. Чаша със сапунена вода и гъбичка - и проблемът ще се намери лесно.
Върни се в “Автогазови уредби”