Покупка на първи автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
womanizer
Автомобил:
Двигател:

Покупка на първи автомобил

Мнениеот womanizer » Пет 09 сеп 2016 16:19

Здравейте,
Предстои покупка на първата ми кола. Обръщам се към всички вас относно съвет. Бюджетът е около 5000 евро. Основният приоритет е ниският разход на гориво. На ден ще изминавам около 50км. Инструкторът ме посъветва да си взема дизел като начинаещ :) благодаря ви!

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Покупка на първи автомобил

Мнениеот phantom_ » Пет 09 сеп 2016 17:44

За нисък разход трябва дизел,за нисък данък трябва да е до 100коня.Ориентирай се към Голф или Поло.Използвай търсачката и прочети за 1.9ТДИ и 2.0тди моторите.По малко проблемни са 1.9тди :biggrin Но не значи че няма читави и 2.0тди :th_up Почети малко за инфо и пак пиши :mhihi

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Пет 09 сеп 2016 17:54

Ако може да напънеш още малко Polo 5 1.6TDI (около 2010г). Тромав, но достатъчно за да тегли купето. Разхода е доста нисък може би няма да видиш повече от 6л/100км градско. Колата е сравнително нова има голяма вероятност да се качиш и да караш известно време до като нещо се обади. Другият вариант е малко по стара Golf 5 1.9tdi лично аз бих избрал 90к.с не бих плащал 100лв отгоре данък за 5к.с. (ако ще са над 100к.с то бих гледал да са максимално примерно 140, но тук гледаме и разхода). При втората кола остават пари за "стягане" на колата, все нещо ще излезе.

Това е моето виждане за тези пари от VW.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 09 сеп 2016 19:18

Градско, извънградско? Къде ще ги караш тези километри?

Потребителски аватар
womanizer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот womanizer » Съб 10 сеп 2016 9:08

И двете едновременно. Живея в Асеновград, а университетът ми е в Пловдив.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Съб 10 сеп 2016 10:25

Асеновград - Пловдив си е почти градско :) В Пловдив трафика е сериозен и ти трябва по-компактна кола с цел лесно маневриране и паркиране, след като си студент и носиш само един лаптоп. Аз бих заложил на VW Поло или Фиат Пунто, относно двигател - колегите са дали съвет за дизел, те наистина са икономични двигатели, в града падат до 7 литра, но с идея за по-скъпи ремонти. Разбира се ако попаднеш на запазен екземпляр, ще те вози години само с консумативи. Аз лично не харесвам дизелите, но това е личен избор. При бензиновите разхода е по-голям, поддръжката е по-евтина и лесна, също може да паднеш като разход в пари по-нисък от дизела ако сложиш газова уредба. Накратко - Поло дизел. Ако искаш разгедай обявите и нещо което ти хареса го публикувай тук в темата, има много опитни колеги и веднага могат да преценят колата по детайлите и да дадат някой съвет. Успех :beer

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 10 сеп 2016 11:23

Помисли за нещо малко по-голямо от Поло и производните му, не вярвам да се возите само двамата с лаптопа в тази кола. Поне като седнете 4-ма човека да се возите що годе комфортно, предполагам че ще я използваш и за по-дълги разстояния от Асеновград-Пловдив.
Освен това 10хил. за градска сапунерка не са никак малко пари, тези коли се обезценяват доста бързо, докато компактните хечбеци държат доста по-стабилна цена, това с оглед последваща продажба.
Относно дизел бензин колегата горе ти е казал, нисък разход скъпа поддръжка, по-висок разход по-евтина поддръжка.
Успех!

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 10 сеп 2016 13:14

избора е поло/фабия като 1.9 тди за предпочитане като и вариант 1.4 бензин също е вариант намират се на малко километри докато дизелите са доста карани съответно амортизирани другият вариант е голф5 октавия като там 1.9 тди или 2.0 с код BMM задължително от първи собственик със сервизна история

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Съб 10 сеп 2016 17:43

Според мен бензин+газ е в пъти по-добър вариант като разходи за гориво. Също аз бих си търсил кола с размери от Голф нагоре, паркирането и маневреността, поне за мен, не биха ми били водещ критерий - места за паркиране все се намират, а и разликата между Поло дълго 4м и Октавия дълга 4.50м не е значителна, за да бъде голяма пречка при паркиране.
Кофти е обаче, че ВАГ нямат добри бензини за газифициране при новите модели след 2004-5г, само 1.6 102к.с.

Аз бих си взел Октавия 1 1.8Т или Лаурин и Клемент, или РС, а и пари от бюджета ще останат бол.

Едно Поло или Фабия 1.9тди ще горят смесено 5.5-6л/100км, или около 11-12лв/100км при нафта 1.95лв/л , Октавия 1.8Т смесено около 10л/100км газ - 8,5лв/100км при газ 85ст.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”