KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Колега, налагало се е на мои познати да заверяват гаранция на акумулатор в град, където няма посочен в гаранционната карта сервиз. Принципно процедурата е следната:
Съставя се протокол и се вписват най-важните данни на автомобила и резултатите от измерването. Всеки читав сервиз знае какво е необходима да се замери. Подписва сe и се поставя печат, като се посочват данните на автосервиза. Колко ще поискат е въпрос на договорка, но както ти казват не превишава 5 лева, а ако си им познат клиент става и безплатно.
Задължително се поставя дата и е желателно не повече от 10 календарни дни от датата на покупката.
Още отсега те предупреждавам, че акумулаторът е едно от изделията, чиято рекламация се приема много трудно.
Дано не им се налага да ползват гаранцията тия познати щото от сервиза посочен в гаранцията за заверка със сигурност ще ги пратят да си предявят рекламацията там където са си направили заверката ,понеже аз имам приятел в сервиз който ще ми завери гаранцията та ако ще алтернатора ми да пуска 11 волта,пък аз после ще ходя да се жалвам на други.....да ама нЕма да мине номера
Все едно на новата ми гаранционна кола да не правя обслужване в официалния сервиз а да им занеса подпечатана бележа от сервиз "Бай Киро и баджанака" че всичко е извършено при тях с качествени части и масло ,и между другото да им кажа че колата не върви,пуши и ако обичат да ми я поправят