Golf 4 1.6 Sr AKL Странен проблем при потегляне - РЕШЕНО !!!
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.6 Sr AKL Странен проблем при потегляне - РЕШЕНО !!!
днес като запалих колата тръгвам и колата не може да ускори все едно е задавена забива на едно място и не вдига обороти и се чуваше странен шум отзад нещо все едно пракаше при опита за ускоряване на автомобила . с газов инжекцион съм и проблемите са ми само на бензин на студен двигател.
Последна промяна от kjasdjnasd на Пет 16 сеп 2016 17:18, променено общо 1 път.
Re: Golf 4 1.6 Sr AKL Странен проблем при потегляне
Честно да ти кажа и моята се давеше така преди време. Изчакай я 2-3 минути да позагрее и тогава тръгни. Профилактично я си виж дебитомера. Да не е зацапан отвътре. И при потегляне тръгвай с малко повече газ особено като е студена, защото с малко газ може и да останеш на място. Аз съм също с този двигател и многократно съм пробвал да тръгна със съвсем леко подаване на газ от порядъка на 1500 оборота например и оставам на място. Дай й 2500-3000 оборота да видим няма ли да потегли.
Още като си взех голфа един приятел дето караше голф 4 ми каза, че масово на тези голфове при подкарване трябва да им се дава повече газ.

- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Първо я закачи на диагностика, ако покаже грешки не забравяй да ги запишеш и споделиш тук. Относно дебитомера е твърде вероятно щом само на бензин го прави, дебитомер се тества на ход на 3-та предавка с пълна газ до прекъсвач трябва да изкара около 80g/s.
Това с потеглянето не е нормално имам две голф 4-ки с 1.4 16v сходен на 1.6, също така и 2.3 и двете си потеглят без газ без значение дали студен или топъл, още повече на студен понеже тогава държи по високи обороти, направо си хуква напред особено тази която е 1.4 мотор.
Това с потеглянето не е нормално имам две голф 4-ки с 1.4 16v сходен на 1.6, също така и 2.3 и двете си потеглят без газ без значение дали студен или топъл, още повече на студен понеже тогава държи по високи обороти, направо си хуква напред особено тази която е 1.4 мотор.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих на диагностика излиза ми грешка в датчика на разпределителния вал ! изтриха грешката покарах малко и пак се появи . ще сменя датчика дано проблема да е от него също така колата не може да вдигне повече от 5500 оборота на която и да е скорост
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Аха това вече е друго, колкото до оборотите то SR си е до 5 600rpm и без това.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1.6 Sr AKL Странен проблем при потегляне - РЕШЕНО !!!
Проблема е решен !!! След смяна на датчика на разпределителния вал проблемите се решиха вече не забива на 5500 оборота и колата пали идеално
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”