най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот Piqndurnik » Чет 18 авг 2016 9:17

Aleksiev777 написа:
valiosport написа:
Aleksiev777 написа:Кара ги 15 дена и ги махна , сложи си ксенон и пред него е ден вече

На насрещните дали им е приятно да блести с тези "ксенони"? Иначе е ясно че е ден, ама нали трябва някакъв компромис, хем да вижда хем да не блести... :Mr Green Fun

Фара му е с лупа и отсича светлината идеално без да заслепява.

А като минаваш през неравности?

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 18 авг 2016 11:21

Онази вечер зад мен се лепна едно А3 със "ксенони" от тези виолетовите. Пусках аварийни, мигач му давах да минава, явно нарочно ми светеше. Фаровете се виждаше как осветяват над огледалцето ми за задно виждане. Като ускора да се отдалеча от тези фарове, пак ме настигне и кара зад мен. Накрая не издържах и отбих само и само да не ми свети.......

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Пон 29 авг 2016 9:34

AgressioN написа:Здравейте. Трябва ми мнение за този модел крушки MEGALIGHT ULTRA +90%

За Golf 3

Привет!
Тези крушки един руснак ги тества с прибор за настройка на фарове и установи, че като сила са същите като 120%-те на същата фирма. И като се има предвид, че са по-евтини, според мен си струват. На теста двата модела бяха с еднакви показатели. По-горе писах, че имам тези, които ги дават 120 %, за мен са достатъчно добри. Имат плътна, силна светлина нощем, и което е в голям плюс, по-добре осветяват настрани, в сравнение с обикновени крушки.

radobs
Автомобил: Opel Corsa
Двигател: C14NZ
Контакти:

Мнениеот radobs » Пон 29 авг 2016 9:43

valiosport написа:Онази вечер зад мен се лепна едно А3 със "ксенони" от тези виолетовите. Пусках аварийни, мигач му давах да минава, явно нарочно ми светеше. Фаровете се виждаше как осветяват над огледалцето ми за задно виждане. Като ускора да се отдалеча от тези фарове, пак ме настигне и кара зад мен. Накрая не издържах и отбих само и само да не ми свети.......

Един бакшиш ми направи абсолютно същият номер една вечер, направо се видях в чудо, такова мощно отражение в двете огледала и тавана, който за съжаление е светлосив! Едва успях на удържа пътя и да отбия! Ядосах се на наглостта му и го пуснах да мине пред мен, настигнах и го почнах с дългите и клаксона, да види какво е да се гаври с хората! Отби, естествено, то за такива само това е лечението, с примирение нищо е става в тази тъпа, идиотска държава! Ако всичко бе нормално, просто си записва човек номера и пуска жалба, а в наши дни и условия, на арменския поп ли да се жалваме?! С това мутренско управление и липса на държавност...

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 29 авг 2016 11:01

Аз пък в последно време забелязвам как масово се кара на дълги и като тръгнеш да се разминаваш с такъв трябва да му святкаш да си спре дългите,и евентуално ако благоволи да го направи ще е в последния момент.Особено често ми се случва и в града това,та почвам да се чудя колко ли хора с проблеми със зрението има...

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 31 авг 2016 21:44

beuchat написа:Аз пък в последно време забелязвам как масово се кара на дълги

И аз ги забелязвам тия образи... Това са т. нар. "дневни светлини", хората си ги връзват на дългите и си карат така и денем и нощем. Даже забелязвам такива, които нямат никакви задни светлини, нито на номера, нито на стоповете и си карат така нощем. Крайно време е да ги санкционрат тези със самоделните светлини, то голямо нещо ако си пуснеш късите и да караш така денем.....

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 31 авг 2016 22:09

valiosport написа:то голямо нещо ако си пуснеш късите и да караш така денем.....

Ама като забравиш да ги пуснеш, ушатите чакат зад ъгъла да пишат една 20-ка глоба. :screwy
DRL модулите са си ОК, но не на дългите. А и проблемът е, че денем като пуснеш фаровете свети таблото, димира ти се осветлението на часовника, светят и габаритите, и номерата. Излишно натоварване на системата.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Сря 31 авг 2016 22:57

То пък едно голямо натоварване...
Не мога да разбера какво толкова се спестява.Една обикновена крушка е 5 лева.Отделно аз съм с ксенон,който като система е по-скъп,ама не се циганея и си пускам фаровете.

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Чет 15 сеп 2016 13:56

Ето едно полезно видео, в което се прави сравнение на повечето известни марки:

Реално, никъде не се вижда точно коя крушка слагат и тестват, а само показват опаковката, но хората са тествали доста лампи и съм склонен да им вярвам, пък и съм карал с няколко от тестваните продукти и споделям класацията.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 28 сеп 2016 8:43

Видях сега по поста си кога съм сложил Осрам Алл Сизън на халогените. Точно преди 1 година. Защо погледнах ли ?

Ами защото едната изгоря !!! :bowdown Крушка за 10 лева в коша. А най лошото е че не съм ги карал светнати кой знае колко. Обикновено нормалните ватове крушка като тези трябва да карат поне 20 хиляди км. каране. Аз не съм навъртял още и 8 хиляди. И съм ги пускал общо има няма два, три пъти до вилата като ходих през лятото и миналата зима.

Та сега ще си потърся старите и ще ги подменя обратно и двете.

С това мисля че повече няма да купя крушка която струва повече от 5 лева.
За мене най добрата халогенна крушка е тази която може да си изкара поне нормалният експлоатационен срок на нормална цена.

А това че тия Осран Оне Сезоне крушки светеха с нормален цвят, а не с търсеният жълт изобщо пък не ми се и коментира.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 29 сеп 2016 12:21

След като чукнах Оне сезоне и светна. Дефекта е в лоша връзка поради прогаряне на проводник или нещо такова. Тука има тука нема. Може и волфрамовата жичката да е скъсана невидимо. Защото като светне не прекъсва. Та сложих старата и това е.

Ами приключих със скъпите еднодневки. Надути с повече ватове и тем подобни щуротии..... Който иска да сети повече си има ксенони и диодни фарове.

За мене подобен дефект на скъпа още повече 55 ватова крушка е недопустим !!! :bowdown

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Мнениеот barutchiev » Нед 02 окт 2016 14:02

Колеги,искам да попитам,всичките тези "надути" светлини означават ли и повече отделена топлина,или самия елемент (жичка) е от по-различен елемент и просто свети по-добре със същата отделена светлина?
Питам,защото скоро смених фар заради тотално изгорял рефлектор. Просто се белеше навсякъде. По-евтино ми излезна фар втора употреба,но много запазен(а и по-хубаво стои) от това да режа слюдата и да пръскам стария.
Все си мисля,че това е от голямото отделяне на топлина от самата крушка,а не чак толкова от слънцето.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 окт 2016 14:14

Бора-та по дефолт има кофти фарове.
Двама приятели с Бора,и двамата смениха фаровете точно по тази причина.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: RE: Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот barutchiev » Нед 02 окт 2016 15:29

Zdravko Zankov написа:Бора-та по дефолт има кофти фарове.
Двама приятели с Бора,и двамата смениха фаровете точно по тази причина.

Много вероятно е.Аз само единият смених,но е възможно вторият да е сменян вече,защото разликата беше огромна.Нямаше място което да не се белеше.Затова ми беше и интересно да знам,щом и "нормалните" евтини крушки Н4 са (55/60w) и другите мощни (и на Осрам и на Филипс) са по толкова

Изображение

От къде идва тази в пъти повече светлина.Дали е за сметка на повече топлина.Още повече ако наистина фаровете ми са кофти по дефолт.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 окт 2016 20:22

Не знам човек.
Аз тия дни ще взимам нови лампи.
Филипса почна да жълтее.
За мен това е добра лампа.
Осрам Н4 гореше като факла.