...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:51, променено общо 1 път.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
циферблат
И аз сложих такова миналата година,но си сложих стариа циферблат с реаните километри.Стаа много лесно.Сменя са само самия циферблат с киломертажа които е хванат за него.
- MK2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина най-добре ще бъде да си сложиш стария километраж и да си оставиш оборотомера.Ще си поиграеш малко и ще стане.На мойта кола оборотомера беше заминал и го смених с нов.Оставих си стария километраж.Бях намерил едно табло с оборотомер до 7000 а мойто е до 8000 и като го монтирах показваше напълно грешно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моят пък веднъж го разглобява един майстор да го прави и сега показва по-малко
:( Кажете може ли да се оправи...някой ми беше казвал, че нещо или стрелката не е сложена както трябва или там някаква пружина имало дето ако се изпуснел един оборот незнам си какво...много е дразнително, защото ме спряха куките със 78 км/ч, а на километража беше малко под 60
Да не говорим че повече от 90 км/ч неможе да покаже дори да летя.

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:51, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:52, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За какво? Да ме радароса?
То ако ме питаш всеки километраж си има някакво отклонение, тъй че това не е най-удачния вариант...аз искам да проверя на мен като ми показва примерно 80 на някой друг какво му показва...защото много добре си спомням по един и същи път как на определена скорост съм на определени обороти, а онзи след като ми го разбъзика, за да стигна същтата скорост съм на по-високи обороти...а и много хора дето са се возели при мен все ми казват, че им се вижда, че се движим по-бързо отколкото показва...може и да си въобразявам, но онова дето ме спряха със 78 км/ч, а при мен показваше малко под 60....20 км/ч отклониение не е шега работа.

- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Драги мемфисе! Не пипай пружинката. Всичко при теб е наред и няма начин да ти отчита правилно. НЕ СТАВА! За съжаление предавателните числа на скоростомерите са различни, затова при смяна трябва да се гледа предавателното число. Можеш да се опиташ го побългариш - резултата е неясен и пак няма да е точно. 5 Поста нагоре те питах какви са предавателните числа, но явно някой не чете ама хич...
Най добре вземи от новото само оборотомера и го вгради в старото.
П.С. Купувам табло с оборотомер и предавателно число 950

Най добре вземи от новото само оборотомера и го вгради в старото.
П.С. Купувам табло с оборотомер и предавателно число 950

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:50, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чакайте малко - все говорите за километражи но в същото време за моментна скорост.
Та какво е положението.
За това число за изчисляване на моментаната скорост положението е ясно. Само, че ако не се еднакви тези числа проблемите са два: 1 не мери вярно спидомера, 2 не мери вярно километража.
Спидомера се калибрира от стрелката. На самата скала още преди пръчицата, на която лежи стрелката има една тънка резка, т.е. стрелката се насилва малко да подмине пръчицата, за да се види дали стрелката ще застане на мярката си. Ако не е точно на място много, ама много внимателно се вади от остта и се калибрира (веротността да се скъса остта на стрелката е огромна). Проблема със километража няма решение - просто се знаете колко лъже и си смятате.
Има и друг начин за решение на тези проблеми.
На жилото на километража, има пластмасово зъбно колело, което влиза в скоростнната кутия. Това зътно колелце може да се смени с др. такова, което е с по-малко или повече зъбци и от там да се промени предавателното число спрямо измервателните уреди. Зъбните колелца са в различни цветове в зависимост от броя на зъбците им. Но проблема е в това, че тъка може да коригирате грешка не по-голяма от 7-8% (мисля че беше).
Та какво е положението.
За това число за изчисляване на моментаната скорост положението е ясно. Само, че ако не се еднакви тези числа проблемите са два: 1 не мери вярно спидомера, 2 не мери вярно километража.
Спидомера се калибрира от стрелката. На самата скала още преди пръчицата, на която лежи стрелката има една тънка резка, т.е. стрелката се насилва малко да подмине пръчицата, за да се види дали стрелката ще застане на мярката си. Ако не е точно на място много, ама много внимателно се вади от остта и се калибрира (веротността да се скъса остта на стрелката е огромна). Проблема със километража няма решение - просто се знаете колко лъже и си смятате.
Има и друг начин за решение на тези проблеми.
На жилото на километража, има пластмасово зъбно колело, което влиза в скоростнната кутия. Това зътно колелце може да се смени с др. такова, което е с по-малко или повече зъбци и от там да се промени предавателното число спрямо измервателните уреди. Зъбните колелца са в различни цветове в зависимост от броя на зъбците им. Но проблема е в това, че тъка може да коригирате грешка не по-голяма от 7-8% (мисля че беше).
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:50, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”