Формула 1, Сезон 2016

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2016

Мнениеот Vlad777 » Вто 20 сеп 2016 11:09

А защо допусна да го настигне и изпревари Райконен?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 сеп 2016 11:46

Кими караше със супер софт май докато Хамилтън беше със Софт. Той нямаше да го изпревари, ако Хамилтън не беше допуснал грешка и излезе за малко на 7-ми завой мисля. Иначе ако я нямаше грешката се съмнявам, че на Кими щеше да му стигне скорост и сцепление за изпреварване, особено пък срещу мерцедеса

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 20 сеп 2016 14:53

Vlad777 написа:А защо допусна да го настигне и изпревари Райконен?

Защото пазеше спирачки и гуми. Кими не беше особена заплаха, защото щеше да спира още веднъж в бокса. При стратегия "А" Хамилтън щеше да го изпревари когато ледения спре в бокса. Но явно решиха да не рискуват да пазят гумите до края и му казаха да мине на стратегия "Б" - без пазене на гуми и спирачки. С други думи според мен искаха да са максимално предпазливи и поддържаха минималното темпо, което да не доведе до загуби на позиции. След това вече смениха, защото видяха че Кими ги застраши.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 03 окт 2016 10:00

Интересно състезание вчера. Радвам се за Даниел. И за Алонсо. Хондите имат напредък. Карък Хамилтън, но такъв е живота. Според мен ще му се отрази добре ако Розберг му измъкне титлата от под носа. След всяко падение той излиза по-силен и израстнал. Време пред себе си има.
Фетел за пореден път ме развеселява :) Кой обвинява сега ?

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 03 окт 2016 11:52

Аз само не разбрах как верстапен изпревари Райконен на първата виртуална сеиф кар. Само Перез изкоментира, че е изпреварването е преди да свърши виртуалната сеиф кар. Райконен ли беше заспал, което не вярвам.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 03 окт 2016 12:48

владислав написа:Райконен ли беше заспал, което не вярвам.

BWOAH... Той някога бил ли е буден изобщо? :mhihi

Алонсо удари джакпот със стратегията, пита му се върза точно с виртуалната кола за сигурност.

А за Фетел... добре, че си поговорихме на предишните страници. :th_up

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 03 окт 2016 13:52

В общи линии Фетел има по-добро прeдставяне когато стартира последен. Иначе не успява да оцелее през първите 3 завоя :D

Като се пенсионира Алонсо, започвам да викам за Рикиардо. Много ме кефи как кара а и как им налива в обувката!

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 03 окт 2016 18:21

Ферари като цяло по някаква причина правят много добри стартове. Явно поне там са оцелили някаква вратичка. Проблема е, че като стартират от по задно място от 3-4 - то, което им се случва твърде често тази година и стават мизерии. По бързи са от предните коли, и някой леко като ги затвори особенно Фетел и става мазало. В случая, леко се закачи с малкия, дали това повлия или не да се забие в Розберг незнам.
Друго забелязвам напоследък. Явно окачванията на колите са станали доста здрави последните години. Навремето от леки закачания хвърчаха гуми. Сега доста често колите се разминават без последствия дори след сериозни удари о0

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 03 окт 2016 23:21

Според мен, просто амбициите и най-вече егото е по-голямо от възможностите. Особено при Фетел. Кими си е Кими, но Фетел се е нахъсал да се доказва и това само му пречи. Вече загуби две години в скудерията. Може да станат и три. Редбул са сила и го доказаха вчера. Във Ферари скоро ще има промени, напрежението отново се покачва...

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 04 окт 2016 8:20

Някои пилоти са си добри на старта и това е.
Алонсо колкото и да не го харесвам, не може да се отрече, че е страхотен от линията.
В Сочи времето му за реакция на светофара беше 0.08 сек.!
Повечето хора ако реагират с 0.26 - 0.30 сек. могат да се считат с добри реакции. Сами се сещате колко огромно предимство е това в спорт, където ускорението до 200 отнема няколко секунди.

За амбициите на Фетел съм съгласен с Лудия. Фетел неведнъж го е демонстрирал.

П.П.: Аз също ще викам за Рикиардо. Двамата с Верстапен ме кефят много. Видя ли физиономията на Розберг като отпи от обувката? :icon_lol

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 окт 2016 8:28

Алонсо е най-добрия стартиращ, по спечелиени позиции в първата обиколка няма кой да го бие от действащите СШ.
И в същото време е супер толерантен и внимателен в битките и позиционирането на пистата в първите завои за да избягва контакти.

Малко е тъпо това с обувката... щом ги кефи Австралийците - да се черпят, но чак пък да подканват другите пилоти - аз не бих се навил :mhihi представям си как мирише тоя спарен кец :banghead

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 14 окт 2016 20:58

Нико Хюлкенберг официално бе обявен за пилот на Рено. От тима съобщиха, че договорът му е за няколко години, но без да уточняват колко. По-рано днес от Форс Индия потвърдиха, че 29-годишният пилот напуска екипа от Силвърстоун в края на годината.

„Много се радвам да се присъединя към тима на Рено във Формула 1. Рено винаги е бил сред големите играчи в автомобилния спорт. По време на работата на Михаел Шумахер с тях например аз се вдъхнових от надпреварите. Искам като част от семейството да развивам колата и да допринеса за нови успехи”, коментира Нико. „Винаги съм мечтал да работя за заводски тим. Новите правила във Формула 1 ще променят състезанията и ще ни дадат много добра възможност.

През останалата част от годината ще дам най-доброто от себе си за Форс Индия в битката за четвъртото място в конструкторския шампионат. Това би било страхотно постижение за целия отбор – най-големия успех в историята му и чудесен финал на фантастичните ми години с екипа. Благодарен съм, че Форс Индия ми даде шанса да се възползвам от тази нова възможност."

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 21 окт 2016 9:44

След това изказване на тоя манг*л ще бъде съвсем заслужено ако отпадне от борбата за титлата. То бива, но това минава всякакви граници:
http://www.foxsportsasia.com/motorsports/lewis-hamilton/news/detail/item213376/hamilton-i-dont-pee-but-apparently-schumi-did/
Първо циганина казва, че той никога не си пикаел в костюма по време на състезание, но Шумахер всеки път - доста подло да говориш така за човек в неговото състояние, дори и да е истина. След това "The driver that used to drive for the team was Michael Schumacher, I don't know if anyone's heard of him, but legend racing driver" - т.е. не е сигурен дали някой изобщо е чувал за него :screwy , но бил легенда. Пълен ташак.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пет 21 окт 2016 10:31

Хамилтън... английско име с колониално потекло... какво може да каже?!!

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 21 окт 2016 12:54

Владо, напъваш се излишно.
Четеш като дявола евангелието.

Хамилтън имаше няколко доста по-тъпи изказвания последните две седмици, че да се хващаш точно за това.
Изобщо не е неуважително това, което казва, но трябва да хванеш начина, по който е казано.
Мислиш ли, че Елън Дидженерис е чувала за Шумахер наистина?
А аудиторията ѝ?
Ф1 в Щатите?!

Аре стига жълтини в тая тема, че е банално.

Върни се в “Motorsport”