ktamen написа:Старите свещи пак така ли изглеждаха? Ако не си ги изхвърлил ги сложи отново да видим дали ще почернеят. Това с капиталните 150лв е много сладко
Моля, нека прекратим диалога точно по тая тема, аз си правя сметката и за да ми излизат нещата и да не се набутвам, обичам нещата да вървят по изчисленията.
Старите свещи бяха долу-горе толкова черни като ги свалих. Бяха NGK, тия са Шампион. Имам и едни Beru Ultra.
Iezekil написа:А край колата мирише ли на суров бензин,патка ли в гърнетата,ауспуха с какъв цвят е,какъв пушек вади?Моното сухо ли е отвън? Нагара по свещите мазен ли е,мие ли се лесно?Какви обороти държи студена и топла?Ускорението плавно ли е или с прихълцване,или с забиване?
Нагара по свещите не е мазен и не се мие, нито пада лесно. Черен и сух. Пробвах да го чистя с разредител и търкане - маха се много трудно. Колата държи обороти около 900 студена и 850 топла. Ускорението ми е малко неравномерно, не забива нос, просто както е леко мудна и рязко тръгва. Играл съм си да местя делкото, поне ускорението да го докарам.
Пушекът е относително безцветен, когато дам газ рязко променя цвета си на синьо-сив. Масло не гори, гледам щеката.
Покрай колата не мирише брутално на суров бензин, но имам усещането, че сместа не е наред.
Колата при подаване на газ и пускане на газта рязко леко припуква няколко пъти от гърнето. На празен ход преди да пипна делкото също в определена позиция на центровката припукваше по-често.
stefan4o написа: накрая се оказа, че не си избърсал колелото да видиш белега
Не, аз се подведох, защото мислех, че точката отпред на колелото е правилният белег. Белегът на маховика пък е много трудно видим. Очаквах резки и по-големи букви. Просто моите белези не са нищо подобно на това, което гледах из интернет за тия коли. Съжалявам, ако ти изглежда нещо кофти моето мислене, но когато търсих белези преди това гледах в интернет изображения с тях и тръгнах предубедено да ги търся.
Ето, днеска си обезвъздуших колата и си пуснах парното след смяна на радиатора. Явно не съм толкова тъп все пак.