Пасат Б5 или голф 4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 или голф 4
Казва, че не се усеща кога кара на бенз и кога на газ. Също така газовото не му е създавало проблем. Само не ми е ясно турбото да не се прецака след време от тази газ, но не ги разбирам тези работи. Просто споделих мнението на познат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа е уникален автомобил. По компактен е отвън докато вътре колата си е доста широка, разхода ще е по нисък и въобще изобщо- по-правилната кола 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Пасат Б5-поне 1.8 125.
Голф 4 поне 1.8 125.
Дизели Голф може и 90 коня(напълно му стигат),пасат поне 110-това за моторите.
Както казаха колегите-не очаквай малкият мотор да харчи малко
Комфорт-Голфа си е лагерница,колкото и много да се тачи
Вземи пасата-тия алуминиеви носачи не се сменяват през ден,както много хора коментират,ама не е ясно виждали ли са ги изобщо
Голф 4 поне 1.8 125.
Дизели Голф може и 90 коня(напълно му стигат),пасат поне 110-това за моторите.
Както казаха колегите-не очаквай малкият мотор да харчи малко

Комфорт-Голфа си е лагерница,колкото и много да се тачи

Вземи пасата-тия алуминиеви носачи не се сменяват през ден,както много хора коментират,ама не е ясно виждали ли са ги изобщо

- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
harlova написа:Голфа е уникален автомобил. По компактен е отвън докато вътре колата си е доста широка, разхода ще е по нисък и въобще изобщо- по-правилната кола

- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
aRoGaNsS написа:harlova написа:Голфа е уникален автомобил. По компактен е отвън докато вътре колата си е доста широка, разхода ще е по нисък и въобще изобщо- по-правилната кола
голфарата
то човек като почне мн мн да се чуди м/у 2 коли, накрая си взима друга
Да колега!Вземи си БОРА!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
aliyatin.com написа:aRoGaNsS написа:harlova написа:Голфа е уникален автомобил. По компактен е отвън докато вътре колата си е доста широка, разхода ще е по нисък и въобще изобщо- по-правилната кола
голфарата
то човек като почне мн мн да се чуди м/у 2 коли, накрая си взима друга
Да колега!Вземи си БОРА!![]()
Поддържаш голф караш пасат!

Олеле...

Golf MK4 vs Pasat B5
Редовно спорим с колеги коя кола е по добра,за мене лично е голфа,прави се 4 г след пасата,с по нови мотори е,по добри светлини и т.н,кажете вашето мнение
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
По добрата е по запазената и накичената с екстри!
Някой ще ми каже ли каква е разликата във возията между B5.5 и golf 4 говоря за заводско и здраво окачване ? За мен никаква разлика, освен малко по добрата стойка на шофьора и по удобните седалки (в някои случаи). Двигателите са еднакви къде им е развитието? Алуминиевото окачване не е проблем, просто не е пригодена да го караш като луд по пътя за риболов. Като екстри също не мисля, че пасата превъзхожда. Та моят извод.
Ако искаш голяма кола и малко по "голямо" излъчване си взимаш passat variant. Ако не ти трябва голяма кола си взимаш голф и се наслаждаваш, пък ако ти трябва едновременно голяма кола и с малко по евтина поддръжка golf/bora variant (ако избора е между двата автомобила). Иначе лично за мен автомобилът който ще ти служи без особени разходи (магарето на дома) е passat b4 TDI90 или 2.0i.
Някой ще ми каже ли каква е разликата във возията между B5.5 и golf 4 говоря за заводско и здраво окачване ? За мен никаква разлика, освен малко по добрата стойка на шофьора и по удобните седалки (в някои случаи). Двигателите са еднакви къде им е развитието? Алуминиевото окачване не е проблем, просто не е пригодена да го караш като луд по пътя за риболов. Като екстри също не мисля, че пасата превъзхожда. Та моят извод.
Ако искаш голяма кола и малко по "голямо" излъчване си взимаш passat variant. Ако не ти трябва голяма кола си взимаш голф и се наслаждаваш, пък ако ти трябва едновременно голяма кола и с малко по евтина поддръжка golf/bora variant (ако избора е между двата автомобила). Иначе лично за мен автомобилът който ще ти служи без особени разходи (магарето на дома) е passat b4 TDI90 или 2.0i.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Колега,пасата е с различно окачване отпред.И возията е много по-различна от на Голфа.
M3ntata написа:По добрата е по запазената и накичената с екстри!
Говоря за Б 5 ,не за Б5.5,при Б 5 п.д 131 к.с или 150 АРЛ със 6 степенната с.к е мечта
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Казах го общо понеже няма много разлика и за да не излязат хора които ще кажат B5.5 е над голфа. То че е над над, но като сметнеш някои леки кусури са на кантар.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Passat B5 и B5.5 са с многораменно предно окачване и надлъжно разположен двигател. Това ги прави по-комфортни, но и по-специфични за поддръжка.
За мен няма по-хубав - предпочитам да ги имам и двете. И всъщност ги имаме в семейството. За градско и за кратки пътувания Голф. За почивка на далечни дестинации Пасат Вариант.
Умората с Пасата след 12-13 ч. шофиране е доста по-малка, но пък кефа по завоите в голфа е много по-голям
За мен няма по-хубав - предпочитам да ги имам и двете. И всъщност ги имаме в семейството. За градско и за кратки пътувания Голф. За почивка на далечни дестинации Пасат Вариант.
Умората с Пасата след 12-13 ч. шофиране е доста по-малка, но пък кефа по завоите в голфа е много по-голям
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Най-големият минус на Голф 4 и всички на неговата платформа е мястото на задната седалка. А возията на Пасата си е по-добра, както и да го говорим.
Голфа върви повече ,гори по малко и на външен вид е по красив,за фарове и светлини да не говорим и Т.н
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Dagestan написа:Най-големият минус на Голф 4 и всички на неговата платформа е мястото на задната седалка. А возията на Пасата си е по-добра, както и да го говорим.
Баш

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”