Passat B5 99 г. 1.9 TDI Въпрос относно индикатори по таблото за спирачките?
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Passat B5 99 г. 1.9 TDI Въпрос относно индикатори по таблото за спирачките?
Здравейте колеги,имам въпрос на таблото ми светват 2 индикации,едната е за ABS-а а другата е същата като на ABS-a но червена и вътре с удивителен и мига,ясно ми е че е нещо по спирачната уредба но какво по точно.Червената ми казаха че е за ниско ниво на спирачната течност,проверих я но си е добре(малко под MAX )и като светят тези два индикатора нямам ABS.Преди месец бяхме в едно балканско селце и бях оставил колата на едно стръмно местенце със задницата нагоре и бяха спрели да светят до вчера.Наложи ми се да спра по екстремално със задействане на ABS-а и пак светнаха,какъв може да е проблема.Колата е VW Passat 4 B5 `99 1.9 110кс AFN

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Въпрос относно индикатори по таблото
Иван Златев написа:Червената ми казаха че е за ниско ниво на спирачната течност,проверих я но си е добре(малко под MAX )и като светят тези два индикатора нямам ABS.
Я допълни до максимум, и погледни какво се случва.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Passat B5 99 г. 1.9 TDI Въпрос относно индикатори по таблото за спирачките?
Провери на диагностика каква грешка се е появила
-
- Автомобил: Passat b5 1999
- Двигател: TDI 19 110
Ами ще пробвам да долея до максимума и дано да спре,но не вярвам да е толкова просто.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Ако е липса на спирачна течност, ABS няма да свети. Казвам го от личен опит, понеже нещо ми се е*ава буксата на датчика в казанчето.
Следователно послушай колегата Vlad777 и я закарай някъде, където освен че ще ти изтрият грешките, поне ще ти ги напишат някъде
Следователно послушай колегата Vlad777 и я закарай някъде, където освен че ще ти изтрият грешките, поне ще ти ги напишат някъде

Привет от мен, най-вероятно става въпрос за повреден блок на ABS. Едно от първите неща , които сервизирах на моя Passat. Докато светят тези индикации на таблото , нямаш ABS. А той си е необходим за кола с този мащаб. От опит споделям, че е задължително да минеш през сервиз, за да потвърдят. Решенията са две - рециклиране или смяна с друг -нов или втора употреба. Аз избрах първия сценарий, да чукам на дърво до днес нямам проблеми. Скорошно и безболезнено решаване на проблема !