Въпроса е, че иска изрично да е автомат. Преди имаше едно Шевролетче Матиз, на което така и не му свикна. В крайна сметка се караше веднъж на 3 месеца и то от мен, за да не ръждяса от стоене. Просто не кара нито ежедневно, нито има особено желание и затова се чудя, дали си струва наливането в по-скъпа кола, която през повечето време ще стои. Гледал съм Микра още миналата година. Здрави са и симпатични но доколкото разбрах частите са некъв ужас - дебитомер за тази въшка бил 1200 лв.

ps: http://olx.bg/daihatsu-sirion-1-3-automatic-04-2000-i48776395 това не е зле но е голяма екзотика и предполагам няма намиране на ламарини при нужда ...
Просто няма опит явно.
А неопитният шофер търси причина във всичко само и само да му е по-лесно и да прави по-малко грешки на пътя 
, ами то ако ще да е най-калпавата кола на света с такова некаране и пазене в гараж - пак ще е доволен... абе не знам , всеки си решава сам. За мен не е важно от кой век е колата и каква и е пазарната стойност - въпроса е колкото и пари да се дадат да са оправдани оптимално.Аз съм зодия козирог и това ме е водило винаги - практичността. Иначе всичко за което си платил си отива неизползвано - и гражданска , и преглед , и масло , и антифриз , и гуми, акумулатор - караш/ не караш , всичко така или иначе сменяш , всичко остарява. В този смисъл по-добре да остарява използвано, иначе са пари на вятъра независимо дали са 6000 или 60 000.