Passat B3 - място на изпарител за газ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 - място на изпарител за газ?

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 14:56

[code][/code]Искам да попитам някой, който има Passat B3 и е слагал газ - къде е сложил смесителя? Аз в момента мисля да хвана дилетантска идея да преместя казанчето за чистачките в празното място до радиатора, за да мога да сложа смесителя на мястото на казанчето. Не виждам къде другаде мога да сложа смесителя, така че да не пречат маркучите и тръбата за обслужването на автомобила. На стойката на акумулатора си мислех, но е нестабилна и пречи на ваденето на акумулатора и достъпа до стартера. Мислех си да сваля кутията на въздушният дилтър и ще се отвори място, но не мога да карам без филтър. Дайте акъл, моля.
Другото - дупка в багажника къде мога да пробия, така че да излезе отдолу възможно най-напреде и да не пробия резервоара?
Искам да намеря място за изпарителя където да не пречи на обслужването на ангренажа, маслото и антифриза.

Последна промяна от инжектопляктор на Съб 01 окт 2016 17:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Passat B3 - място на смесител за газ?

Мнениеот Pet_rov » Сря 28 сеп 2016 16:01

Вероятно искаш да кажеш изпарителят? Смесител имаш на душа в банята. Моят изпарител е сложен непосредствено зад акумулатора, на бомбето.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 17:54

Pet_rov написа:Моят изпарител е сложен непосредствено зад акумулатора, на бомбето.

Изпарител. Изпарител. Оф, колко съм и аз...Зад акумулатора на бомбето не става. Няма място, защото казанчето ми за течност за чистачки е огромно. Подсилих отстрани стойката, която е до акумулатора и около нея минават кабели. Но не ми харесва мястото.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2016 18:35

Качи няколко снимки на коша.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 18:50

Ето къде поставих изпарителя аз, коша мога утре да го снимам, че тъмно, навярно 100% го има и в интернет как изглежда.
Изображение
Въпроса е къде да дупна за тръбата от бутилката до изпарителя, за да е максимално късо трасето?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 28 сеп 2016 19:58

Първо тръбата от бутилката не отива директно в изпарителя, а в клапан, освен ако бутилката не е с евро сонда!
Второ, казах ти къде е доста по удобно да се монтира тоя изпарител, щото сега си го сложил там и нито можеш да пипнеш жилата на скоростите, нито стартера, нито перката на радиатора като хората, нито датчика на радиатора, а и акумулатора по тредно влиза и излиза от мястото си.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 20:11

К.Одаджийски написа:Първо тръбата от бутилката не отива директно в изпарителя, а в клапан, освен ако бутилката не е с евро сонда!

Не мога и не искам да го слагам на гредата на радиатора, там където има място. Трябват ми безумно дълги водни връзки, които ще лазят около капака на ангренажа или през целият кош, а самият изпарител не се събира там, без да пречи на маркучите на радиатора, пластмасовата тръбичка от въздушният филтър или без да запречва водната помпа. Пробвах всякак да го въртя.
Отделно, при всеки удар отпред първото място, което ще пострада е посочената греда, където стои радиатора.
Изпарителят ми има 2 клапана и всичко откъм клапани и иначе е редовно. Чудя се как да изкарам максимално рационално тръбата от багажника и с какви самонарезки като размер мога да дълбая, защото смятам да сложа бутилката напречно в багажника точно зад седалките, за да не ми пречи да си вадя резервната гума. Отдолу обаче е резервоара и не знам къде да дупна, за да не го продупча. Какво разстояние има между него и купето или навсякъде е залепен за купето?
Относно акумулатора - да, малко кофти е това. Ако му развия планката дето го крепи и е с болт 13 - проблеми с ваденето няма да има.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 28 сеп 2016 20:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Сря 28 сеп 2016 20:14

инжектопляктор написа:Другото - дупка в багажника къде мога да пробия, така че да излезе отдолу възможно най-напреде и да не пробия резервоара?
Искам да намеря място за изпарителя където да не пречи на обслужването на ангренажа, маслото и антифриза.

Под задните седалки има доста дупки с гумени тапи. Не виждам защо да дупчиш нови. Гледай да изкараш тръбата в дясната част на колата, обикновено покрай бензинопроводите има свободни скоби на които да щракнеш тръбата вместо да я връзваш със свински опашки къде ли не.
Относно мястото на изпарителя, гледай той да ти е на удобно място! Защото по него ще имаш повече обслужване отколкото по ангренажа :).

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 20:17

goppa написа:Под задните седалки има доста дупки с гумени тапи. Не виждам защо да дупчиш нови.

Под задните седалки ги видях тапите. Страх ме е обаче, че тръбичката за газта ще се прищипе, когато се сложат седалките и седнат двама-трима човека отгоре им. Има ли такава опасност и да резна ли с флекса канал специално за нея? Не искам да го правя, но ако ще се смачка и ще направя белята - по-добре да го направя. Видях и свободното място в тръбичките на спирачките.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Сря 28 сеп 2016 20:23

Задната седалка е на панта в предния си край а отзад ляга на 2-3 тички, през които не трябва да минава тръбата. Ако я прекараш встрани от задните опорни точки на седалката, даже и с три глигана на втория ред нама опасност да се смачка тръбата. А най-безопасния път нагоривото са го измислили немските инженери и са прекарали оттам бензинопроводите. Така че следвай пътя на бензина.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 28 сеп 2016 20:26

goppa написа:Задната седалка е на панта в предния си край а отзад ляга на 2-3 тички, през които не трябва да минава тръбата.

Мен повече ме притеснява облегалката за гърба на седалката(горната й част), отколкото долната й част. При движението й(свалянето й) луфтът между нея и ламарината на купето се затваря. Там има едно повдигнато, където се подпира горната част(където са закрепени и пантите) и е точно между багажника и кухината под задната седалка...
Утре смятам да сложа тръбата(не ми стигна и поръчах друга, нова) и да навържа всичко и търся варианти.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 29 сеп 2016 8:50

Тръбата за газта я пусни да върви заедно с бензинопровода - колегите са ти го казали. Там, където си сложил изпарителя и моят е там. Маркучите за антифриза при мен са закачени за парното - с 2 алуминиеви тройника, мисля, че са фи 16.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 29 сеп 2016 13:31

Пуснах тръбата за газ по пътя на горивопроводите за бензин. Използвах едната тапа под седалката, от там прекарах тръбата през кухината в ламарината, на която стои седалката и съм я закрепил във фугата покрай пантата на горната част на седалката.
Оказва се, че 6 метра тръба тъкмо ми стигат. Явно е трябвало да взема повече, да имам хубав аванс.
В двигателният отсек прекарах тръбата по пътя на кабелите, в техните кабелни превръзки и зад топлинният щит на кабелите близо до моното.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 01 окт 2016 14:18

Левият или десният маркуч е долу на изпарителя и има ли голямо значение?

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт

Мнениеот goppa » Съб 01 окт 2016 14:44

Долу е подаващия, за да се обезвъздушава по-лесно. Ако се чудиш кой е подаващия подгряваш двигателя, пускаш парното на макс и който е по-горещ той е!

Върни се в “Автогазови уредби”