Здравейте!
Автомобила е Пасат Б5 АФН и към момента имам два проблема.
1. Алармата я имам откакто карам и колата т.е. 8 години и никога не съм имал проблеми с нея. От скоро обаче се появи следния проблем. Колата се заключва от дистанционното на алармата, но самата тя не се активира. Също така не вдига прозорците (принципно си ги вдига автоматично). По отношение на тази ситуация установих няколко неща. Врътката за фаровете не спира да свети (само това дето е като копче за котлон) т.е. осветлението вътре във врътката не гасне никога. Смених врътката с чисто нова - същата работа - свети си. По-интересното е, че като изгася и извадя ключа от стартера и дам мигачи - мигат си и докато мигат, зумера за забравени светлини пищи. Аварийките НЕ влияят на ситуацията. Има нещо и то е станало от самосебе си, защото докато се държеше нормално ключа за фаровете, всичко си работеше както трябва.
2. Колата върви зверски и нямам проблеми с двигателя, защото си му знам състоянието из основи, НО днес забелязах съвсем случайно докато експериментирах, че прави следното: не може да вдигне над 1050 оборота, ако съм натиснал спирачката. По задръстванията го установих. Натиснах с десния крак спирачка и с петата давах газ плавно. Стига до 1200-1250 оборота и сякаш нещо ми отнема горивото и пада на 1050 и там задържа. При това положение натискам до дъно газта - няма никой, стои на 1050 оборота. Дали това поведение е нормално, защото за пръв път от 8 години ми се случва да го забележа. Софтуерно ли така е измислено? Да спомена, че имам темпомат, който винаги си ми стои включен.
Благодаря на търпеливите да изчетат всичко!
Пасат Б5 АФН 2 странни проблема
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: 2 странни проблема с Пасат Б5 АФН
По втория проблем: сервото ти краде вакуума и за турбото си стои разтоварено, дебитомера отчита малък дебит и компанамаля нафтата. Имаш пробив по маркучите за вакуум към сервото или дефектно серво за спирачките.
- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
2-ия ти "проблем" не е проблем
На тди, като държиш спирачката и даваш газ, няма как да реагира адекватно.. Така е направено!

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Хмм....ако си прав, имам основание за притеснение. Буквално през почивните дни миналата седмица сменях всички вакууми, които имат отношение към турбото. Сложих от хубавите, армирани с оплетка. Не знам само вакуума за сервото къде е и що е като маркучета. Относно варианта за дефектирало серво, сериозно се замислям, защото от както имам колата, все сменям дискове брембота, накладки всичко и все си нямам нормални спирачки. Никога не са ми били резки и мощни, а винаги се е налагало да натискам стабилно педала за да се получи спиране, а дори и със сериозно натискане пак трудно спира. Е....аз все пак спирам де, защото квадрицепса ми е добър (от качването на чували с дърва от мазето до 4-тия етаж).
- Dani16v
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: 1z +
Мисълта ми беше, че на тди-то, не може да държиш спирачка и да даваш газ.. Нито имаш налягане, нито гориво.. Така си е софтуерно! Ако имаш проблем със спирачките, това си е съвсем друго.. Оправи ги, че без спирачки не е работа! Колко и да върви колата, не може ли да спира..
- goppa
- VW експерт
По първия проблем виж за влагаподшофьорската седалка!
viewtopic.php?f=6&t=412737&p=4079943&hilit=Комфорт+модул+наводнен#p4079943
viewtopic.php?f=6&t=412737&p=4079943&hilit=Комфорт+модул+наводнен#p4079943
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Сега в Събота ще ровя за модула да видя как е.
А тя колата спирачки все пак има, но искам да кажа, че не са така резки като примерно на една служебна дачия дето карам. Там на половин сантиметър на педала и колата забива муцуната. Ба ли го !
А тя колата спирачки все пак има, но искам да кажа, че не са така резки като примерно на една служебна дачия дето карам. Там на половин сантиметър на педала и колата забива муцуната. Ба ли го !
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Колега, не ти познавам колата, но от прочетеното - помисли за връзката - темпомат, натисната спирачка и даване на газ. Може би е нормално при пуснат темпомат и спирачка, да не може да вдигне обороти... Пробвай същата процедура при изключен темпомат...
За алармата, ключа за фарове и мигачите - ако си намериш ел.схеми за колата, може би ще стигнеш до проблема - някъде окъсено и предава напрежение към модулите (комфорт модул дали има връзка?)...
Друга светлинка по таблото, освен ключа за фарове свети ли?
Спирачките - (ако си сменил маркучета?) обезвъздушаване и почистване на водачи...
За алармата, ключа за фарове и мигачите - ако си намериш ел.схеми за колата, може би ще стигнеш до проблема - някъде окъсено и предава напрежение към модулите (комфорт модул дали има връзка?)...
Друга светлинка по таблото, освен ключа за фарове свети ли?
Спирачките - (ако си сменил маркучета?) обезвъздушаване и почистване на водачи...
- goppa
- VW експерт
Dani16v написа:2-ия ти "проблем" не е проблемНа тди, като държиш спирачката и даваш газ, няма как да реагира адекватно.. Така е направено!
Вчера пробвах на шарана. Като натисна спирачка и форсирам се форсира и веднага смъква оборотите на 1200. Без да пускам спирачката, пускам газта и форсирам пак - форсира се нормално, т.е. това ограничаване го прави само за първото натискане.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем 1 : при контакг свети подсветката на ключа за фаровете винаги. Това е с презумцията в тъмното да видиш веднага откъде се включват светлините.
Проблем 2: При мен е така, както колегата го е описал подробно в горния пост. Няма общо с темпомата, щото и преди да сложа и след-пак си е така. Софтуерно ограничение. Пак си има презумция-ако си натиснал спирачка, не ти трябват високи обороти.
И двата "проблема "не са проблеми. Не търсете такива, а първо помислете логически.
Проблем 2: При мен е така, както колегата го е описал подробно в горния пост. Няма общо с темпомата, щото и преди да сложа и след-пак си е така. Софтуерно ограничение. Пак си има презумция-ако си натиснал спирачка, не ти трябват високи обороти.
И двата "проблема "не са проблеми. Не търсете такива, а първо помислете логически.
Върни се в “Дизелови агрегати”