Бора 131коня Твърд маховик за 4motion
Бора 131коня Твърд маховик за 4motion
Здравейте колеги, мисля да си закупя една Бора 131коня 4х4, съединителя е 240мм, 6 скорости на който му трака и тресе демфера. Въпроса ми е дали мога да му сложа съединителя от от 1З с твърдия маховик както си правим на 110-ката и 90-ката? Ако не става от 1З от кой модел да търся и също чух, че имало разлика в диаметъра на зъбния венец за 6 скорости и 240мм е бил по голям и стартера не пасвал. Благодаря предварително на отзовалите се.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Бора 131коня Твърд маховик за 4motion
Oт 1z няма да стане, 228 мм е, сложи си нормален демпфер, какво толкова. Ако не можеш да си го позволиш, не си купувай тази кола.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
няма да стане и по др причина, на твоя болтовете май бяха 10, а при 1z май бяха 6, аз съм със същия съединител и единствения вариант за твърдия маховик е на LuK (ако е същия като на V6), но го има само в щатите. Комплект съединител и маховик за твоя голф (ако е същия като на V6) е около 1000лв с доставката от UK, силно ти предпоръчвам да си го вземеш от там. Аз като пазарувах за мен, цената в бг с отстъпките беше към 1350лв без работа и монтаж, само части. Сайта от който пазарувах на далавера е carparts4less.co.uk (с доставката ми излезе една идея под 1000лв), в момента даже може и по-евтин да е. Идва до вратата с DHL.
Правилно е да се каже, че няма да стане директно. Със леко преправяне и маховик от 1Z става, стават и други , ама ако го напиша, много ЗНАЕЩИ ще подскочат, че давам невярна информация. А обеснения не ми се пишат...
Ако плътния маховик беше по-добър от демпферния, още в завода щяха да слагат плътен, при това на доста сериозни автомобили.
ПП-маховика е със шест болта, а не с десет
Ако плътния маховик беше по-добър от демпферния, още в завода щяха да слагат плътен, при това на доста сериозни автомобили.
ПП-маховика е със шест болта, а не с десет
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Комплектът съединител с маховик на LuK е 1115 лв. Ако купиш колата - пиши ми - ще го намеря с отстъпка за под 800 лв.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Значи маховика не е като на V6, моя е с 10 болта. Все пак провери и в тоя сайт каква ще е цената, мисля че ще е добра, аз също ползвам някакви отстъпки и въпреки тех, от UK ми излезе с близо 400лв по-малко к-т съединител+маховик+10нови болта. Може и само при мен ценовата разлика да е толкова голяма заради модификацията, но не пречи да хвърлиш 1 око :)
Не си спомнян, но мисля, че и друг път съм го писал тук във форума. Обърни се към колегите от De.auto - ще намериш координати в раздел продажби. Без да правя реклама, просто съм доволен. Комплеткт сърдинител, маховик и помпа 875 лв. преди 1 година и малко на Sachs. Вече над 50 к км без проблем като се има напредвид, че колата е 450 Нм+. Преди това 3 бр. маховици Luk - 2 бр. закупени от Бг и 1 бр. от Германия (уж с качество за немския пазар).....еми никой от тях не изкара повече от 25 к км.
Върни се в “Дизелови агрегати”