Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот Liminat » Пет 30 сеп 2016 20:46

IceHeart написа:Този дето е решил да кара пиян, ще кара ако ще и колата да му вземат. Качва се на другата и продължава.

В Румъния явно са по-досетливи- барнат те без книжка - затвор.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Пет 30 сеп 2016 22:41

Цялата работа е отчитане на дейност. Реално на никой от управляващите не му пука. За държавата пострадалите са просто статистика, но добър повод за искане увеличение на глобите и всеки лев от тях е добре дошъл в джоба на държавата, за да има после какво да крадат!

"Предвижда се също така органите на МВР да могат веднага да спрат от движение кола, чиито шофьор е хванат без документи или с алкохол."

Що за тъпня да поставяш под общ знаменател човек, който си е забравил документите и лесно, бързо на място може да се направи справка с човек, който е употребил алкохол и реално е опасен.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Съб 01 окт 2016 0:48

Сигурно става дума за такива водачи,които никога не са имали такъв документ,или им е отнет по някаква причина.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Съб 01 окт 2016 1:14

Liminat написа:
IceHeart написа:Този дето е решил да кара пиян, ще кара ако ще и колата да му вземат. Качва се на другата и продължава.

В Румъния явно са по-досетливи- барнат те без книжка - затвор.

Именно, точно това имах в предвид. Какво е виновна колата, че я караш пиян идиот? Това е неудушовен предмет. Вина има само задкурмилното устройство, ако има такова де. Всичко останало е "РЕКЕТ"! Така го виждам аз! Същото важи и за без книжка. Затвор и толкова.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Съб 01 окт 2016 5:55

Колата е собственост на някой, собственика да мисли преди да я дава на някой. В Бългория е пълно с коли без документи. Според мене това е начина да започнат да се управят и документите на колите.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Съб 01 окт 2016 6:45

Tака е, ще бъде много по-отговорен и тоя, който си дава колата на някое пиенде, ако знае, че колата му ще бъде спряна от движение. Тоя, който продава без прехвърляне също ще се замисли дали няма да го потърсят за нещо, извършено от други.
Продавам кола наскоро, отивам да я отпиша в КАТ и там една опашка от 200 човека, като видях, че за 15 мин не можаха да обработят първия от всичките, си бих камшика, тия там са идиотите.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 05 окт 2016 13:54

Да се съдят по бързата процедура,спиране от движение сякаш е незаконно.Защо ли?
Ами като отида да си продам колата нали искат и съгласието на съпругата,понеже е обща собственост някак си.Тогава каква е правната причина да се спира кола при наличието на двама собственика?Нали съпругата може да я ползва,да кара детето на училище примерно,да мъкне зимнина от село.Тея закони са все недомислени.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 05 окт 2016 15:40

това е идеята, хората да се самоконтролират, колата може да има и 10 собственика, все тая
като ти е толкова важна колата, няма да я даваш на сулю и пулю

проблемът в момента е както юридически така и организационен

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 05 окт 2016 16:10

Само пандиза може да всее контрол,нищо друго.Опит за убийство!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 05 окт 2016 22:56

VWGT написа:това е идеята, хората да се самоконтролират, колата може да има и 10 собственика, все тая
като ти е толкова важна колата, няма да я даваш на сулю и пулю

проблемът в момента е както юридически така и организационен

И как точно ще даваш или няма да даваш кола на собственика ѝ?
Автомобила е мой и на жена ми. Аз съм го подкарал пиян, 'щото след работа съм фиркал.
Защо вместо мен да ме опандизят, ще лишават жена ми от нейна собственост?
Ако беше възможно да спрат само моята половина на каруцата от движение - ок, но в този вид не мисля, че е редно.

Друг вариант е пиян, надрусан, насран и с вързани очи да подкарам служебен автомобил.
Той не е мой, не съм го откраднал и толкова. К'во е виновна фирмата?
Работя в куриерска фирма, обиждаме се на шефа, всички се качваме пияни по колите, спират ги от движение и фалираме офиса...

Смятам, че всичко различно от вменяване на наказателна отговорност е безсмислено.
Съд за всеки провинил се.
Ако се докаже, че съм си дал съзнателно колата на някой омазан, знаейки че е такъв - съд и за мен.
Без право на условна присъда. Ако ще и 3 месеца да е - ефективна да е.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 06 окт 2016 9:50

а ти ще пиеш, ако знаеш че и жена ти (и децата ти) ще останат без кола? или че ще преебеш фирмата и после ще си без работа?
за това ...

има много безотговорни към себе си хора, но когато осъзнаят че това вреди и на другите (вкл близките), ще се замислят
тия които не го направят са си просто измет, за които няма значение. колкото по-рано и близките го осъзнаят, ще е по-добре за всички (вкл и за обществото)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 06 окт 2016 11:26

И защо си сигурен, че ще се замислят? Според мен ги боли фара. Това е просто едно предположение.

Дай да направиме ако се возиш гратис в автобуса към работа, да глобяват работодателя ти? Или ако откраднеш от магазина едни бисквити и се укриеш, да вкарват в затвора брат ти? Или ако нямаш брат - сестра ти? Или други роднини, докато не намерят някой родственик? Или ако си сирак - някой приятел, който ти е най-близък или пък по-далечен, ако нямаш близки? Или направо първия срещнат на улицата, че е най-лесно и МВР няма да се занимава. Важното е да има виновен - ако не си - член шести. :screwy

Проблемът е, че държавната машина не работи. Няма събираемост, няма възмездие. И този проблем няма да се реши като се нарушават основните правила на правовата държава и се наказват другите - дори напротив - ще се задълбочи. Защо има хора, които имат фишове и актове, които не плащат с години? Къде е НАП? Кой е наказан там, че не е събрал парите? Защо има хора, които имат коли, а нямат ГО, данък, преглед и карат? Как може за 5 лв сметка да те осъди частната компания БТК и винаги да намери начин да ти ги вземе, а държавата да не може да си събере стотици и хиляди левове? Някои получават и социални помощи дори?! Защо, щом дължат? Оня циганин дето уби хора без книжка и цял живот е карал без книжка къде е? В затвора ли е? От къде взима пари да живее? Кой му плаща? Държавата защо не знае и няма запори? Защо МВР не го е намерило? Максим Стависки защо не влезе в затвора като уби хора пиян? И не само той - защо няма затвор за извършилите убийства на пътя след употреба на алкохол или без книжки? КОЙ трябва да ги вкара в затвора - аз и ти ли? Или държавата? Защо някой си инспектор или съдия или секретар не си е свършил работата? Наказан ли е? Заплата получил ли е? Защо никой не обръща внимание на тези много по-съществени въпроси?

Защо не спрат заплатата на шефа на СДВР и шефа на КАТ, защото са допуснали някой да кара пиян безнаказано, а те по закон трябва да не допускат това, а ще спират моята кола? Защо никой в МВР не носи отговорност за своите (без)действия, а аз трябва да нося отговорност за действията на други лица?!? :censored2

Нямаме съдебна система. Нямаме изпълнителна власт. Превзеха я мутрите и тиквите. МВР климбари по цял ден и не прави нищо, освен някой умник да се чуди как да направи така законите, че още повече нищо да не прави и да си прибира заплатата. Овцете обаче си траят и като им подхвърлят някоя популистка фраза си казват - ето тия ще ни оправят. А те вече са ни оправили :wild

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 06 окт 2016 13:46

точно поради причините, които си изброил, нещата у нас няма да се оправят по нормалния начин от регулаторните органи. И винаги ще има пияндета, които карат, газят ... с две думи убиват други хора по улиците.
За това, ако тази мярка ограничава някакви т.нар. права, но спасява невинни жертви за мен е разумна. Попринцип не, но у нас, да.
Ако имаш конкретна идея как да заработи правилно всичко изброено от теб, веднага ще си променя мнението.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 07 окт 2016 9:10

днес прочетох, че освен спиране на колите на пияните шофьори, КАТ щели да мерят и отработените газове и при отклонение също ще спират колите от движение :))
няма коли, няма проблеми е положението

в същото време имаше и друга статия с анализ на причините поради, които КАТ не може да наложи и да събере глобите
- съдът отменя ужасно много актове, поради неправилно съставяне
- пътните полицай са ужасно "неграмотни" в работата си, допускат грешки и позволяват горното да се случва
- организацията в звеното е много слаба

изводите са на съда и прокуратурата, МВР засега мълчи

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 07 окт 2016 10:05

Абе полицаите били неграмотни и заради това отпадали актовете, а стига бе. Със сигурност има отпаднали актове и заради неграмотно попълване и тук всички визират оня Ханко Брат, но съм сигурен, че това е макс процент-два или 3. На онзи моторист сигурно му намалиха наказанието заради грешка на полицая. Въртят адвокатите и намерят отворената врата в полето.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”