най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
kossis
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 10:42

Естествено че когато има повече светлина и ватовете са надути и крушката гори по бързо. Та и отделената топлина е в повече.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 03 окт 2016 10:55

kossis написа:Естествено че когато има повече светлина и ватовете са надути и крушката гори по бързо. Та и отделената топлина е в повече.

Коя е с повече ватове,че не разбрах...?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 11:04

Ами тази която е с повече % на светене естествено. Това че пишат че е 55/65 вата, ама светела повече, за мене е за сметка и на повечето ватове. Няма как да стане хватката.
И живота им е по къс респективно.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Re: RE: Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот barutchiev » Пон 03 окт 2016 14:08

kossis написа:Ами тази която е с повече % на светене естествено. Това че пишат че е 55/65 вата, ама светела повече, за мене е за сметка и на повечето ватове. Няма как да стане хватката.
И живота им е по къс респективно.

Глупости.Има варианти при които сплавта да е от съвсем различен материал.Също така съм чел и за нажежаеми жички в някакъв газ (който имал много по-малък живот) от колкото в стандартния вакум.Нали не вярваш,че такива голями производители на крушки ще пишат каквото им падне.Има хора,които само се чудят за какво и кой да осъдят за пари.
Когато е ватовете са повече-естествено,че и отделената топлина ще е повече,но не вярвам,че на чифт крушки от по 50-60 лв.ще пишат ей така.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 14:46

Абе кое е глупости и кое не не е ясно. Ама е факт че тези крушки имат по кратък живот ! Защо ли ??? :question

Аз на производителите много не вярвам на параметрите им.
Примерно купувам компресор- 25 литра. Дебита му бил 170 лит/мин. Обаче в последствие се оказа че тези 170 л/м са при 0 бара в бутилката. Защото когато е напомпана тя е товар за компресора. Та реално при 7 бара се оказа че дебита е 100 л/м. Разбрах го като се поинтересувах от тези спецификации дадени по подробно на друг компресор който купих като по голям и мощен.

Та и при крушките сигурно- ватовете са едни при една работна температура, а са други при друга. Това че са много скъпи не значи че са много качествени и всичко което е написано върху тях е 100% истина. Даже напротив- производителят има сметка да се харчат ламбите му и да горят повече, но да светят повече което е примамливото за старите ни фарове.

Инертният газ в този вид лампа има една единствена функция само- да намаля изгарянето (изпарението) на волфрамовата нажежаема жичка до минимум и да удължи живота и повече, като замества вакума в балона.
Нажежаемата жичка ако се изработи от сплав с по ниско съпротивление, естествено че ще свети повече но ще се вдигне и топлината и ватовете и.
Енергия от въздуха няма и няма да има.
Четох разни разяснения за точно тези крушки на Осрам или Филипс които светели повече а били 55/65 вата, но так и не разбрах от къде идва това повече светене накрая.
Халогенната лампа не е ксенон и няма да бъде ! Газа и не се пали и не свети !

Аз като купих два пъти по скъпи крушки на Осрам -Алл сизън и едната след точно година дефектира и прекъсна- сега свети с почукване. Е нали е по скъпа и качествена. Сложих си старата и ............ :bowdown

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 14:59

Ето едно описание на Осрам +110%

http://autolampsbg.com/index.php/bg/automotive-lamps/halogen-lamps-%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8/h4-12v-halogen-lamp/%D1%85%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0-osram-h4-64193nbu-110-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0-detail

" Халогенна крушка OSRAM H4 64193NBU +110% повече светлина NBU = Night Breaker Unlimited
Това е най - силната крушка на OSRAM - с нея ще виждате най - добре вечер, в мъгла или при дъжд.
Крушката свети с жълтеникава светлина – като стандартна халогенна крушка.
По – силната светлина се дължи на газа под налягане в крушката, стъклото на крушката (което издържа на това по – висока налягане) и металната отливка (капачка), която е на върха на крушката.

Крушките нямат гаранция (понеже производителят не дава такава за този тип крушки). "
:Mr Green Fun :biggrin :mhihi

Ква гаранция за това чудо на техниката ???
От по високото налягане се получавало и повечето светене. Значи налягането и скороста на светлината, като и лумените са в зависимост също........... :bowdown :screwy

Стъклото и металната капачка няма да ги коментирам, защото тогава Айнщайн ще трябва да се отрече от своите открития за Относителността, Светлината и Вселената !!! :bowdown :bowdown :bowdown :screwy

На мене това ми се струва доста глуповато......

Последна промяна от kossis на Пон 03 окт 2016 15:06, променено общо 1 път.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 03 окт 2016 15:06

Колега,много неверни неща написа.
На лампите е указано,че са 55/60Вт.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 15:07

Е щом е написано ОК............. :th_up

Ще взема да взема нещо от по 100 лева парчето че да са ............ И напомпани на 20 бара да светят като ден ! Даже трябва скоро и баровете да изписват на тия лампи вече. :bowdown :mhihi

Примерно - крушката е напомпана на 25 бара и свети ......

===========

Ще ви кажа едно- съществуват различни видове стъкло. Като обикновеното е зелено и съдържа повече желязо. Във огледално рефлекторните слънчеви централи с загряване на флуид се използва -Бяло стъкло което е в пъти по скъпо и отразява/пропуска многократно повече светлина. Това стъкло е изчистено от железните примеси. Но дори и такова стъкло да се ползва, не виждам от къде ще идват тези 110% повече.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 03 окт 2016 15:37

Osram night breaker H1 , 4-та година още светят ,е вярно на дълги , но пук всеки ден светят на DRL на 30% , де да ги знам дали са добри :mrgreen

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 15:39

achodemo написа:Osram night breaker H1 , 4-та година още светят ,е вярно на дълги , но пук всеки ден светят на DRL на 30% , де да ги знам дали са добри :mrgreen

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 03 окт 2016 15:46

Живота им при този начин на употреба ме устройва , исках да кажа , а и на нощем на дълги на 100% определерно разбиват мрака :)

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 03 окт 2016 15:54

Е то остава да не разбиваш мрака с тия лампи на 100%. На при 30 % естествено че ще светят с години.

Даже при запалването/спирането им ако става плавно и това удължава много живота им. Има входни автомати за осветление които работят така- палят плавно крушите и 10 секунди преди да ги изгасят се намаля осветеността на 25%. Лампите просто не горят с години.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 03 окт 2016 20:30

Аз пък имам 2 броя Нарва или Варта 100 вата,купени преди 10 години по 10лв.Сложих ги,сложих и релета,1 година ги карах на късите,на дългите и ги махнах,да не ми изгорят рефлекторите.Нося ги резервни,но пък за тия 10 години точно 1 път смених крушките с някви от Кауфланд по 5лв/едната е от там,другата не съм убеден/.Нямям дрл,карам ежедневно и не се притеснявам хич.

А тея помните ли ги от 121 страница?Отлежават вече близо година в шкафа.
Прикачени файлове
DSC00056.JPG

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 04 окт 2016 8:35

Е защо ги поръча и даде 50 лева, а не ги монтира ? А са и рядкост тук -Оутлет са и само ти ще си със жълти халогени. А и сигурно ще са много добри в мъгла.

Точно в Кауфланда са по 5 лева обикновените Нарви и мисля че те са най добрата халогенна кружка !!! :th_up :biggrin

До сега вземах от моя човек разни Бошове Н7 на 5 лева, но и Кауфланда е ок !
Н7 горят по често по мое виждане от Н4.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 04 окт 2016 19:40

Абе взех ги,щото като си навия на пръста и край.А пък не ги слагам,щото едно,,че тая година не ме хванаха мъгли,второ,че не съм убеден,че с тия прости халогени ще има ефект.На късите пък ще е ад нощем или пък в дъжд..И така ще си ги държа,или ще ги продам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”