Golf 4 1.4 16v, АHW, '98год. Високи обороти при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.4 16v, АHW, '98год. Високи обороти при студен двигател

Мнениеот GaMzA » Пон 03 окт 2016 20:24

Здравейте,колеги от известно време имам проблем с оборотите при студен двигател. При 1-во палене за деня оборотите скачат до 2000-2200 оборота и ако не го форсирам, го изчаквам няколко минути да се нормализират,но до 1000 оборота и след известно време падат до нормалните 850-900 оборота. От къде може да е проблема според Вас,като имате предвид,че до сега сам съм си чистил дросела със спрей за почистване на карбуратори и известно време си пали нормално,но без да правя адаптиране след почистването. И ако е от значение имам ГИ, но и само на бензин ако я карам пак има същия проблем :dontknow . Свещи,кабели и бобина са сменяни. :banghead

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 1.4 16v, АHW, '98год. Високи обороти при студен двигател

Мнениеот golfer444 » Пон 03 окт 2016 23:05

При мен този проблем се получаваше от дебитомера... аз съм с 1.6 SR мотора. Преди време имах проблем с играещи обороти и ми казаха да сменя дебитомера. Колата беше с някакъв китайски или турски дебитомер (нищо не пише на него). взех от морга Хитачи с емблемите на ФВ и Ауди уж оригинален. Сложихме го и оборотите уж заспаха като от време на време леко си мърдаше стрелката. От следващата сутрин започнаха мизериите със студения старт. Трудно палене + държане на високи обороти на студен двигател (1500-1600) и така няколко минути. Или трябваше да чакам да си смъкне от само себе си, или да я форсирам по няколко пъти за да паднат. При форсирането дори се чуваше пукане от гърнетата. започнахме да сменяме свещи, 0-пръстени и т.н. Проверявахме кабели. Все същия х... Чисто нови свещи и не искаше да пали от първия път, а акумулатора е ОК. Един ден реших да сложа китайския дебитомер за да видя какво ще стане. Сложих го вечерта и на сутринта отидох да я запаля. Докато врътна ключа и запали, задържа оборотите на 1200 за 2-3 секунди и веднага смъкна под хиляда. От там нататък започна проверката на маркуча за вкарване на въздух в двигателя и др. клапа. Др. клапа беше омаслена. Последва чистене, адаптация и нормална работа на двигателя с китайския дебитомер. Предполагам, че при теб не е много по - ралзично. Ако иам кой да ти услужи с еидн дебитомер вземи и пробвай. А иначе до адаптацията. Хубаво е да се направи адаптация след чистене особено, ако си откачил др. клапа от буксата. Адапатацията да се извърши чрез диагностична програма, а не чрез сваляне на клеми, държане на контакт и т.н. Дори да ти се полчу втория вариант, ако си със Симос, то хем ще си хабиш времето, хем ще си хвърляш парите за гориво. Аз първо се мъчих така и не стана, а после чрез някаква програма на български ми обучиха др. клапа за 5 минути. Колкото до това, че си с ГИ, аз също. Като отидох при моят познат за адаптацията си мислех, че ще трябва да се прави адаптация, нова настройка на газовата и т.н. Адаптира клапата и я пробва на газ как ще бъде и всичко изглеждаше ОК. Казах му да я провери какво ще прави на бензин, а той ми отвърна, че аз сам ще си я тествам и ако има нещо пак да го търся. Още на излизане от сервиза я пробвах на бензин и всичко беше както трябва. Често срещани са въпросите относно адаптацията на др. клапа при коли имащи ГИ. При мен така стана, че с адаптацията се оправиха както оборотите на бензина, така и н газта без да се правят допълнителни настройки.

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Вто 04 окт 2016 10:01

Интересното при мен е,че като прехвърли на газ и се стабилизират оборотите. А виж това с откачването на буксатата на дрос. клапа не съм го правил :D просто пръскам изчаквам да подейства и внимателно избърсвам. След това паля колата и пръскам директно в нея,като подавам газ с жилото. Незнам дали е правилно или не,но действа и се оправя за известно време :D

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Вто 04 окт 2016 14:54

При студен или топъл двигател ти играят?

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Вто 04 окт 2016 21:07

При студен двигател държи 2000-2200 обороти,а при загрял двигател играят около 1000

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Вто 04 окт 2016 22:35

Високите обороти според мен са от дебитомера защото на мен ми правеше такъв проблем Хитачито, а играещите тихи обороти са от дроселовата клапа или от някъде ти влиза неотчетен въздух в системата.

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Сря 05 окт 2016 20:56

Как да го хвана този въздух от къде влиза ? Да търся около дросела някъде ли ?

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Сря 05 окт 2016 21:30

големият гофриран маркуч от дебитомера до дроселовата клапа си виж.

unbrok3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unbrok3n » Съб 08 окт 2016 8:06

Моята е същия модел и има същия проблем. Не знам на какво се дължи, само констатирам. :D

GaMzA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GaMzA » Вто 11 окт 2016 11:05

За сега не откривам нищо,но тука от 2-3 дена го нямаше този проблем,докато днес пак ми го направи тоя номер :censored2 :censored2

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”