Здравейте колеги!
Имам въпрос към вас. Някой има ли или пробвал ли е тази блутуут джаджа OBD2? Ето и линк > http://www.obd2-bg.com/OBD2_Bluetooth/index.html
Колата ми от време на време пали трудно. Акумулатора върти здраво ,но не пали веднага. В родата имаме два автосервиза,но аз не съм в родния град и няма как да я засечем. Не става и да я закарам и оставя там,защото ми трябва всеки ден. Ако някой знае дали тази джаджа върши работа да каже. Да я взема да пробвам с нея да открия грешката или проблема.
Някой пробвал ли е OBD II?
- Борис Хаджиценев
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ Tdi PD
- Контакти:
Re: Някой пробвал ли е OBD II?
Това е някакво копие на ELM 32 -ката, попринцип, за живи данни и за DTC-та би трябвало да става :)
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
А къде ще се виждат тези данни, на телефона ли? И как точно ще се изписват, достатъчен ли е само блутута, или трябва и друго приложение?
Свързва се с телефона чрез bluetooth или wi-fi мисля. Съответно в комплекта има софтуер,който се инсталира на телефона и така. Има клипчета в youtube. Този модел може да се намери и за 20лв.,нищо че горе в линка е 40лв. Затова питам ,ако някой е ползвал да каже. Ако върши работа,ще е много удобно. Може да си спестиш ходене до сервизи за някоя дреболия. Също така можело е да трие грешките,като ги намери....
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
Като се има предвид, че на всяка марка е с различен софтуер, ще означава, че това е нещо като универсално приложение, тоест, ще показва /ако изобщо показва/, най-елементарните неща, и едва ли ще чете живи данни!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
На каква кола ще го използваш? Ако си с кола под 2001 няма да стане! Иначе устройството чете живи данни,дори някои позволяват и изтриването на записаните проблеми. 

-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Абе зависи от колата май.. Моя Пасат (Б5 набор 97, AFN мотор) се връзва без проблем, НО само след ръчен избор на протокола за комуникация /на авто не ще/.
Програмата се казва Torque и за бордови компютър е идеална.
Адаптера ми е за $4 от aliexpress
Програмата се казва Torque и за бордови компютър е идеална.
Адаптера ми е за $4 от aliexpress
Моят е Б5.5 2001 (края). Мисля,че ще ги чете ,защото ми казаха че става за 90% от колите след 1996 година. Мисля да го поръчам и аз от алито. Няма да се излагаме за 4 долара. Ако не стане ,майната му.....заминава за 10лв. в ОЛХ-са... 

Пише че е същото. На самото устройство обаче пише само ODB........не знам,китайска му работа. Трябва да е същото. Ще поръчам тези дни пък каквото стане. Поне е евтиния и да не стане няма да съжалявам много. Ще пиша като пристигне и ще кажа върши ли работа. :)
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”