Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
LyubomirSotirov
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AUS 2000

Re: Golf 4 1.6 16v AUS - играят оборотите при студен двигател

Мнениеот LyubomirSotirov » Пет 07 окт 2016 12:17

zografski написа:Подобен проблем имаше колегата S.T.I.N.G. При него се оказа дебитомер, може да е и от дросела, зацапан горивен филтър (бензинов), силно замърсен въздушен и т.н. , тва може да ти се получава от 101 неща по колата ;) като започнем от някой вакуум маркуч и стигнем до горивен филтър, най-добре да се видят грешките и малко живи данни! Вероятно проблема не е сериозен, но трябва диагностик, професионален или не :)
темата на колегата
viewtopic.php?f=5&t=458083

Благодаря :) ! Мен ме диагностицира въпросният газаджия с ламбда сонда. Факт е обаче, че проблема е налице единствено докато позагрее.

Поздрави!

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 07 окт 2016 12:38

Ламбда сондата до колкото знам изобщо няма роля първите минути след запалване, компютъра почва да я гледа след 3-5та мин, така че не е от л. сондата! Според мен отиди на диагностик или колега който има VCDS, писанло ми е от "майстори"

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Пет 07 окт 2016 12:45

И аз имам VCDS, но не знам в случая какво да пипам и гледам :) Най-добре ще е да намеря добър диагностик. Ако имате препоръки за района на София (и ако не е свръх натоварен, понеже обикновено добрите са и доста заети) - моля споделете!

Поздрави!

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Пет 07 окт 2016 19:13

Изображение
Тук ли мислите , че се крие проблемът ?
На кой канал канал ще се гледа и в какви параметри ?

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Съб 08 окт 2016 20:50

Този двигател явно е с МАП вместо дебитомер, но едва ли проблема е от мапа, защото тези мапове са много здрави, за да се развали трябва някой да му продупчи мембранката.
Проблема е или от вакуумите или от газовата уредба, може да се види, колко показва мапа, но тъй, като колата има газова е доста по трудно да се хване проблема, защото газовата замаскира бензиновата диагностика.
При проблема с другия колега не излезе никаква грешка за дебитомер, както и адаптациите му бяха ок, вследствие, че сменя горивата, за това според мен и не само е най добре да се кара известно време само на бензин и ако всичко е наред да се пробва и на газ, ако се появи проблема отново, тогава да се гледа газовата уредба.
Един колега имаше подобен проблем и след почистване на инжекторите колата се оправи, колата нямаше газова, предполагам от гаден бензин са се позадръстили инжекторите.
МАП-а се гледа под формата на налягане в барове, на 1.4 примерно е от 250-380 мбар, на самия ваг-ком има надписи под кутийките с данни, лейбъли, които показват дали текущата стойност е в норми, ако няма лейбъли трябва да си намери файла в папката Lables в инсталацията.

Потребителски аватар
LyubomirSotirov

Мнениеот LyubomirSotirov » Нед 09 окт 2016 5:49

Ходих при друг майстор... той има съмнение за дросела. Логично, след като само по него е пипано от предишния. Може освен чистенето, да е направена и "бърза подмяна", защото бях оставил колата при газаджията за час без да съм там. След което при връщането ми в краката му се търкаляше друга дроселова клапа, дано не е била моята. Но тогава не и обърнах внимание... Може това да е бил моят "абонамент".

Потребителски аватар
alex_7656
Автомобил: Golf IV
Двигател: AUM

Мнениеот alex_7656 » Съб 15 окт 2016 21:10

freelancer написа:МАП-а се гледа под формата на налягане в барове, на 1.4 примерно е от 250-380 мбар, на самия ваг-ком има надписи под кутийките с данни, лейбъли, които показват дали текущата стойност е в норми, ако няма лейбъли трябва да си намери файла в папката Lables в инсталацията.

:th_up :th_up :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”