Супер е двигателчето, има още много хляб в него, работи си малко, като дизел, все едно имаш шевна машина в двигателя, но те по принцип не са от най-тихите двигатели и даже е нормално да имат подобен звук, майтапа на страна, малко си работят, като дизели.
Малко си тракат повдигачите, но не е болка за умирачка, не виждам причина за ремонт. Наблъскай му добавките и си гледай кефа събота и неделя.
Това е тази за, която ти говорих:
http://www.liqui-moly.eu/liquimoly/prod ... nt&land=DEНалей му и тази, която си намерил, за почистване на хидравличните повдигачи е.
Има и Кастрол High Mileage, доста по-дебело е на загрял двигател. Другият вариант е пак Кастрол 15W40, гледам, че е пак полусинтетика, има и версия High Mileage.
На Мобил 1 има и 5W50 пълна синтетика, водят го за спортни коли, но е доста дебело на загрял двигател и пак ще стане.
За Англия, тъй като температурите рядко падат под нулата става и 10W60 на Кастрол, Едж серията.
Има и 15W40 на Лики Моли пак с молибден, другият вариант пак на Лики Моли е 10W40 с молибден, но най-добре сложи някое по-дебело масло и му налей добавките.
За мен двигателят не е за ремонт, така си тракат, но си вървят прилично, с добавките и по дебелото масло ще стане по тих двигателя.
Гледай какво става тук:
https://www.youtube.com/watch?v=H6uCGbNfME4Значи ако поразсъждаваме, ако имаш проблем с механиката трябва да имаш и други симптоми:
Намалена мощност, която ще се хване от МАП сензора, ще имаш грешки свързани със сместа, ще ти свети лампата при високи обороти или въобще ще присвятка от време на време, за лампата за маслото говоря, което е свързано с намалено налягане на маслото.
Ако колата си върви добре и нямаш други дертове, моето менение е да си я караш така, просто сложи добавките и по дебело масло и не се занимавай, аз бих сменял по често маслото за да се поизмие двигателя и това е, сега, че малко трака, какво ти пука, колата не е на много километри по нашите стандарти и така може да изкара още много, поне още толкова.
Така, че аз не бих се занимавал с такива ремонти, особено сам, защото може да стане и по зле работата, ако нямаш нужния опит, пък и имаш срок да гониш, само два дена, става да се занимаваш ама да имаш друга кола и тази да си я правиш през свободното време, нещо, като хоби.
Въобще не му се връзвай на това Поло, слагай добваките, газ по магистралата и ще изкара всичките мизерии, като дърт пушач.