Мнeние за руски гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнeние за руски гуми

Мнениеот Един » Чет 31 мар 2016 18:09

Това с баланса не говори добре.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 01 апр 2016 10:35

Страхотни гуми са. Служебните ни коли само с руски гуми ги караме (по един комплект летни и зимни) и за две години, до края на лизинга не мръдват. А по стабилност и комфорт по нищо не отстъпват на скъпите западни марки.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 01 апр 2016 10:40

С камата не съм имал никакви проблеми с баланс. Гумите си се държаха много добре през целия сезон, включително и в този пек, който е в момента.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 05 окт 2016 23:49

Аз пак заложих на Кама, само че 14ки 175х 65. 48лв броя. 15тина минути след обаждането ми, гумите бяха изпратени. :smile

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Чет 06 окт 2016 23:57

Имам колеги, които вече няколко сезона карат със зимни руски гуми Cordiant, закупени от представителството им в Г.Оряховица на доста добра цена. Казват, че били доволни от гумите. По-нататък през зимата, ако старите ми зимни гуми покажат лошо поведение, може и аз да ги пробвам...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 07 окт 2016 7:18

3та зима ще караме с Cordiant.

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Пет 07 окт 2016 10:15

Преди една седмица сложих Cordiant , първите впечатления са ,че са малко шумни и на дъжд имат доста дълъг спирачен път
(наложи ми се да спра аварийно от 80 до 20 км. и се почувствах като в детството когато се пързаляхме с шейни :Mr Green Fun ),
иначе за впечатления от сняг и реална зимна обстановка е рано още.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 07 окт 2016 10:37

Всяка зимна гума е силна на сняг. Това колко "драпа" в преспите не е никакъв критерии. Руските зимни гуми се провалят там където се проваля всяка слаба зимна гума - на мокър и сух асфалт.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Пет 07 окт 2016 20:41

С риск да се повторя от миналата година.Нужно ли е да пишеш едно и също мнение на всяка страница от тази тема? :rolleyes
За кои "руски" гуми говориш, защото в темата има няколко бранда и няколко модела? Карал ли си с каквито и да е руски гуми, че да вадиш толкова категорични заключения? Аман...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 07 окт 2016 21:26

Сакън да съм карал с руски гуми бре... не с лошо! :icon_lol Чета тестове, който има желание, също може да чете. Защото това кой какъв наклон качил в 3 метра сняг са глупости на квадрат. :th_up

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пет 07 окт 2016 23:57

Принципно темата за руските гуми е за като за някакви архаични и нискотехнологични стари продукти още от времето на соца. С една дума галоши, с които навремето идваха Жигулитата, Москвичите и Ладите от СССР и всички бързахме (с големи връзки) да преобуем колите си със "спортните" виденки. Но още от пръв поглед, когато видях гумите от новите серии на руските гуми си пролича, че вече има доста голям напредък, макар преди това и аз да бях доста предубеден по отношение на руското гумено производство. Казват, че новите Фолксвагени и Шкоди от завода в Русия излизат с тях, което още веднъж говори, че нещата не са такива за каквито си мислехме, а и наистина бяха досега...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 08 окт 2016 0:22

Общо взето в темите за гуми всеки си хвали своето. От 1000 мнения едва ли има повече от 5, които да кажат: "купих си нови гуми марка хххх и не съм доволен". Всички са доволни.

Другото е, че ако някога си бил с едни гуми и след това си избрал други, винаги последните са много по-хубави от предишните, независимо от марка и модел.

Така стигаме до извода, че всички нови гуми са перфектни. Стига да си си ги купил. А тези, които не си ги купил не стават или не си заслужават парите или няма смисъл от тях.

Моят съвет към всички, които искат да направят наистина информиран избор, е да гледат тестовете, а не форумите, защото тук всичките стават номер едно в момента на закупуването им.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Съб 08 окт 2016 0:32

Както бат Венци е казал, като за парите си са по-добре от китайските и по-скъпите сръбски и прочее аналози. А който иска накратко да прочете - http://rosava.com/en/about/company-background
http://cordiant.eu/about/history/

Камата, която ще кара 4-ти сезон, още е мека, не е нацепена и има около и над 5 мм грайфер. Наистина не е перфектна на дъжд, малко по-шумна е, ама какви дупки е издържала (криви железни Сеатови джанти - всеки знае колко са здрави те спрямо VW) от какви преспи е излизала колата (по корем беше легнала една сутрин и гумите във въздуха бяха, само я сложих на първа и я разклатих и гумите я извлачиха, като отдолу постоянно жулеше по снега). Така че мисля че за парите си са супер, наистина са правени за сериозна зима, но има на Росава един модел с много балансирана шарка Премиори Виамаджори, така че си имат и избор от типове гуми. Contitata правени в Румъния по тая логика са боклуци, щото ги правят комшиите цинаги, или пък Мишлените от завода на Тигър в Пирот?

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Съб 08 окт 2016 6:08

Каквото и да си пишем тук, факта че новите Шкоди и Фолксвагени излизат от завода с тези гуми, говори че вече покриват едни от най-големите изисквания...

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Съб 08 окт 2016 8:48

А в Китай с какви ли гуми излизат Фолксвагените?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”