Поло 2ф1993 1.4 дизел- има ли обтягаща ролка на ангренажа ?
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- има ли обтягаща ролка на ангренажа ?
Трябва да сменям ангренажния ремък......купил съм ангренажен ремък и водна помпа за Поло - 1.4 дизел . Майстора без да е отворил капаците на ремъка - ми каза , че трябва да си купя и обтягаща ролка за ремъка.......но един познат който има такова Поло 2ф 1.4 дизел ми каза , че на този двигател ангренажния ремък се натягал с водната помпа. Какво да правя ? Помагайте братя ! 

-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- има ли обтягаща ролка на ангренажа ?
Това многострадалното поло навъртя километри за смяна на ангренаж ли? Ако не съм объркал данните за колата, в онлайн магазините излиза, че се обтяга с водната помпа.

По картинката лесно може да прецениш дали е така под капаците. (Разпределителен вал горе, водна помпа в ляво и колянов вал долу).

По картинката лесно може да прецениш дали е така под капаците. (Разпределителен вал горе, водна помпа в ляво и колянов вал долу).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тоя майстор явно ги е позабравил тези коли. Обтягат се с водната помпа.
- дърт милиционер
Много ви благодаря. Добре , че не тръгнах по магазините да търся........щях да стана за смях, а пък и можеше да ми продадат някой чужд обтегач. Ремъка го купих , защото не знаех на колко хиляди е сменян , но като отворих капака и на него има лепенка , че е сменян на 130 хиляди. Сега е на 156хил. и мисля да не го сменям. Хубавото на немците е , че си потдържат колите и пишат кога какво са сменяли. Колата е на реални километри - купена е от германската полиция. Явно е била нещо в помощния персонал. Благодаря за инфото. 

-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Производителите на масла, течносто и ремъци дават различни стойности за смяна на дадения консуматив. Няма консуматив, който да се сменя само на ХХХХХ км. Сменя се или на зададените километри или време, което настъпи първо.
За рамъците зависи от производителя, но мисля че при Контитех ремъците примерно е 5г. В България масово се сменя на 50хил км (макар и това да зависи от начина на употреба, но да кажем, че толкова е пробега. Следователно не гледай, че си минал само 26хил км, защото каучука старее и да не си имаш ядове. Пише ли на стикера кога е била смяната?
Съвет: така и така си го купил вече ремъка, намери някой майстор да го смени.
За рамъците зависи от производителя, но мисля че при Контитех ремъците примерно е 5г. В България масово се сменя на 50хил км (макар и това да зависи от начина на употреба, но да кажем, че толкова е пробега. Следователно не гледай, че си минал само 26хил км, защото каучука старее и да не си имаш ядове. Пише ли на стикера кога е била смяната?
Съвет: така и така си го купил вече ремъка, намери някой майстор да го смени.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
И си карай половерчето ,че аз минах на тди и ремъците и ролките са доста по-''дебели'' от предкамерните печки.
- дърт милиционер
Ами прави сте.......така и така съм купил ремък и водна помпа - ще ги сменя. Макар , че миналата година купих части за предницата и реших всичко да сменя........и стана СТРАШНО ! Съсипах си здравата кола. И все пак сте прави - този ремък кой знае преди колко години е сменяван и по добре е да го сменя. Старата водна помпа ще я запазя , защото тази която сега купих .....май е менте - уж испанска. А това , че ще го карам още дълги години този бабугер.......с моята пенсийка няма как да се обзаведа с нов фолксваген.Всъщност Поло 2ф е перфектно за пенсионери като мен - евтини части , малко гори.......здрава машинка.
- Водния дух1
Внимавай сега кой и къде ще ти го сменя тоя ремък,да го зацепи като хората,че после да няма разни нови теми...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не сменяй водната помпа.
- дърт милиционер
Защо да не сменям помпата ? Тя е на доста километри..........Относно ремъка - мисля да ида във фирмения сервиз в с. Герман .
- Водния дух1
Милиционере,абе ти не разбра ли ...Едно л...но ако не мирише не го бъркай...Помпата като работи и не тече,защо ще я буташ,защо?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Темите на чичко милиционер са винаги забавни
.
Чиче, върви в сервиз да ти сменят каишката, а испанската водна помпа я върни в магазина, ако може, или я сложи в музея на глупостта, и си купи качествена, че ако е ментак замина иначе здравия двигател, поздрави.

Чиче, върви в сервиз да ти сменят каишката, а испанската водна помпа я върни в магазина, ако може, или я сложи в музея на глупостта, и си купи качествена, че ако е ментак замина иначе здравия двигател, поздрави.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Помпата....умната там 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Чиче милиционер,
според аутодатата, твоя кошник е с два зъбни ремъка, един за синхронизация на колянов и разпределителен вал, който се обтяга от водната помпа, така че умнта с нея :).
и втория е за синхронизация на разпределителния вал и помпата. та, на тоя втория има обтяжна ролка, което отговаря на въпроса ти от първото мнение.
ето ти картинака:
според аутодатата, твоя кошник е с два зъбни ремъка, един за синхронизация на колянов и разпределителен вал, който се обтяга от водната помпа, така че умнта с нея :).
и втория е за синхронизация на разпределителния вал и помпата. та, на тоя втория има обтяжна ролка, което отговаря на въпроса ти от първото мнение.
ето ти картинака:
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
След като ще сменяш ремъка си смени всичко свързано с ангренажа, а не утре пак да го отваряш и даваш пари за смяна на водна помпа и др.
А това, че незнаеш дали има обтяжна ролка не е излагация. Като се овори се вижда всичко. По принцип аз си ходя по магазините със свалените части за мостра с някоя от другите ми колици, за да не се разкарвам после пак.
А това, че незнаеш дали има обтяжна ролка не е излагация. Като се овори се вижда всичко. По принцип аз си ходя по магазините със свалените части за мостра с някоя от другите ми колици, за да не се разкарвам после пак.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”