Здравейте,
наскоро се набутах и си купих vw polo 1.0 от 2000г от авто къща във Варна и след десет километра ми се наложи да правя основен ремонт на двигателя. След като го направиха майсторите ремонта ми смениха и феродото и аксиялния лагер. Но след 500 км се появи някъв шум в скоростната кутия като натисна педала на съединителя изчезва и също така излиза от задна скорост. Ако може някой да ми каже от къде е проглема и да ме посъветва от кои други модели пасва скоростна кутия за тая бракма
Polo 1.0 2000г - Скоростна кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: скоростна кутия за vw polo 1.0 2000г
За изключването на задната си провери регулировката на жилата или лостовата система. Направи го възможно най-скоро за да не правиш и кутия. Изключването в какво се изразява: излиза от задна със силен звук(дън) или по друг начин? И в двата случая виж регулировката. Аз се доверих на майстори за същия проблем и не послушах колега да направя това което ти писах, след няколко неуспешни опита се наложи да си сваля кутията сам и да я ремонтирам. Като имах счупени и изкривени зъби на зъбните колела за задна. Поло 1,9Д хечбек.
Пичове след 500км кутията се скапа. Няма 4 и се чува ужасен шум от кутията. Купих една за 220 лв и се каня да я сменям сам, ако може някой да даде лин към клиб или някаква литература как се свяла скоростната кутия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш условия няма проблем, но ако нямаш не се занимавай. Дори и с 3 ключа да я смъкнеш идва момента с лагерите, зъбните колела, стягане.... 100лв. е смъкване и слагане, после каквото покаже това се плаща.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”