Мнения за резачка Grasko? Или какво знаете за марката.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
dmarkov
Автомобил: VW Polo 6n2
Двигател: AKK - 2000

Мнения за резачка Grasko? Или какво знаете за марката.

Мнениеот dmarkov » Сря 12 окт 2016 12:21

Здравейте колеги,

Днес в Темакс гледах резачка Grasko на цена около 170лв. Уж се произвеждали за европейския пазар в Китай според продавачите. Търсих в интернет, но не намирам никаква информация, що за марка е това, камо ли мнения. Видях, че се продава и в Практикер на същата цена.

Мисля си, че както Viki, някой ги поръчва от Китай под някаква марка. Разгледах доста модели на Партнер, Мак Калък и ми се струва, че приличат - явно модела е взаимстван от някаква друга марка. Интересно са направени капачките на резервоарите - продавача ме убеждаваше, че е защото немеца нямало да си купи необезопасена машина :)

Та колеги, да ви е извеатно нещо за тази марка? Някой ползвал ли е? Съотношението мощност/кубатура/шина е много добро, но реално ХусПварни и Викита се продават долу-горе същите параметри за х70/80лв. Смисъл заслужава ли си 100те лева отгоре това Grasko.

Изчетох темите в нашия форум за такава техника, изчетох и други. Поради което моля да не ми давате акъл: дай 350лв за Мак Калък поне или 500лв за нисък клас маркова.

Питам конкретно за тази измислена марка. Каквото знаете все ще е от полза.

Пример: ТопГардън и Райдер, различни "марки", едни и същи продукти.

Линк към машината. http://www.praktiker.bg/bg/Petrol-chain-saws/МОТОРЕН-ТРИОН-GRASKO-GR20080/p/471785

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за резачка Grasko? Или какво знаете за марката.

Мнениеот инжектопляктор » Сря 12 окт 2016 13:32

Тия(евтините китайски) резачки имат хронични проблеми с течове на маслото за смазване на веригата, освен това всичко е пластмасово, карбураторите не ги бива особено.
Купували са познати от разни улични търговци. Не е тая марка точно, но те все един дол дренки. 2 машинки Щил изкарват 30 години, китайската от линка ако издрапа гаранцията - радвай се.
Освен всичко друго, загряват и са маломощни. Не ги претоварвай, да не им разтопиш келявите пластмаси.
За масло за верига на Щил-ката сипваме М10, за двигателно има масло на Щил, което се меси с бензина. При представители на Щил е 11лв/литъра, а 11лв ти стига за доста кубици дърва.

vw_syncro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_syncro » Сря 12 окт 2016 15:52

По-добре стой надалеч от такива резачки, с една щилка, която имаме от 15 години, режа 4-5 кубика с едно зареждане а с резачка за 150 кинта с чисто нова верига ми трябваха почти 3 литра за уж 5 кубика, а на следващите 5 стигнах до средата и спря в ръцете ми(повлякво бутало и строшени сигменти), а аз нарочно и сложих 30мл/Л масло в бензина, че уж била нова.
Пълен боклук с две думи

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 12 окт 2016 16:07

Аз си взех Вики преди няколко години за 70лв. Пластмасите се разпадат и от най-нежното докосване. Все пак все още си работи, може би щото още нищо не съм отрязал с нея :mhihi
Щях да си правя генератор от нея, ама не ми хареса как работи и отново я възстанових. Не ти трябва евтин боклук, за подобна цена може да се вземе стара, маркова машинка, тя и да се счупи ще си струва да се ремонтира.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 12 окт 2016 16:33

Зависи до колко разбираш езика на механиката и до колко са ти здрави нервите да се впускаш в приключение всеки път, когато ще я ползваш.
Аз имам резачка sTHil - тип VIKI ( не е STIHL :biggrin ). Буквално и' се моля да запали. Не че няма компресия или искара, има си всичко. Има-няма общо навъртяни 5 часа работа. Но карбураторът прави постоянни номера, поема въздух отвсякъде. Масло за веригата тече и капе навсякъде, освен на веригата :biggrin . Иначе си работи :mhihi ....

Аз също нямам опит с конкретната марка от темата, дано е по-различна.

Последна промяна от milmar на Чет 13 окт 2016 8:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 12 окт 2016 18:33

Ако е ел. да , ако е моторна не. Ако е с бързо обтягане на веригата - надалече.
Офф на моторните Хуксварна и на Щил и Макълък,Партнер карбураторите са жълти отвсякъде. Карбуратора е един и същи тип.

dmarkov

Мнениеот dmarkov » Чет 13 окт 2016 8:56

Съгласен съм с всички като цяло. Просто нямам възможност да си купя Щил или Хускварна, поради което гледам нещо бюджетно.

Две години ползвах една маломощна Енхел 35к.с. със шина 35см и съм нарязал 25/30куб. дърва, рязал съм и в двора овошки, два навеса съм направил, абе изкара си парите няколко пъти. Вярно късаш си нервите, маломощна и много уморителна в следствие на това. Затова сега гледам поне модели 50куб. См

МакКалък явно е единствената марка, която си заслужава и струва на половината, на доказаните Хускварна (под чиято шапка е) и Щил. Обаче пак си е над 300лв.

Тези със самообтягащите вериги не ги гледам. Партнера е по-скъп от МакКалък. Втора ръка Щил или Хаскварна си заслужава ако знаеш от кой я купуваш. Вярно части и сервиз има, заслужава си ако има проблеми да я ремонтираш, но може да ти излезе колкото нова с ремонтите.

Електричарките отпадат.

И сега разглеждам оферти за МакКалък и Партнери. По форумите попаднах на теми от 2014та, че били на проноция под 200лв даже, но сега като гледам никъде няма промоции на тези марки.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 13 окт 2016 9:05

dmarkov написа:И сега разглеждам оферти за МакКалък и Партнери. По форумите попаднах на теми от 2014та, че били на проноция под 200лв даже, но сега като гледам никъде няма промоции на тези марки.

2014 г. CS 340 беше 222 лева

dmarkov

Мнениеот dmarkov » Чет 13 окт 2016 9:11

Да, да говоря 2014-та. Сега намирам McCulloch CS 330 на цена около 240лв, но съм се мъчил с малка и малолитражна, както вече написах. Заслужава си от гледна точка сервиз и части, но за по-дебели дървета ще е тормоз и машината, и за мен. За същите пари има 50куб.см Енхел примерно - макар и да не е по различна от другите китайчета.
Мнения този МакКалък спрямо 50куб.см китаец?

dmarkov

Мнениеот dmarkov » Чет 13 окт 2016 9:29

Гледам и Raider GCS15r, за 190лв 58куб.см. 3к.с., 45см шина колкото и да е проблемна е почти два пъти по-мощна от МакКалък-а.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 13 окт 2016 20:57

За 25-30 кубика дърва на година Щил и 181 ще свърши работа и то по добре от много кубикови китайско-тайвански изпълнения.
Ама като е ограничен човек в бюджета. Все пак защо не поразгледаш заложни къщи или отиди на някой търг организиран от горско стопанство за конфискувани от бракониери машини

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 14 окт 2016 10:05

Aко ще режеш дърва в гората -моторна.
Ако режеш в двора - ел.резачка. Не се занимаваш с бензин, масла, филтри,помпене палене и т.н.
Има ел по 1800-2000Вт.
Не се съмнявай в това,че могат да режат дебели дървета. С Гризли 1850Вт съм разфасовал бадем с дебелина 50см, круша около 60 см и то долу дънера.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 14 окт 2016 20:38

Два дънера или една увита бука, да не кажа за поизпечен дъб и е отишъл колектора на ротора или е пробило нещо друго.
Стават за чигарене, обаче за сериозни дърва не могат. А и също има масло за смазване на веригата

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 14 окт 2016 21:26

Бягай от тез .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 16 окт 2016 12:14

К.Одаджийски написа:Два дънера или една увита бука, да не кажа за поизпечен дъб и е отишъл колектора на ротора или е пробило нещо друго.
Стават за чигарене, обаче за сериозни дърва не могат.

Стига да знаеш как се реже на клин .Да бе сигурно .Само дето режа с Гризлито от 2007г постоянно. За 10 евра толкова.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”