С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот samo_pechka » Вто 11 окт 2016 17:19

Маслата на Шел са си много добри. Щом и стандарта е същият, аз лично не виждам проблем. Отделно и зима идва . Ако предстоеше лято - друго, една идея малко по-добре ще е с 5в30 .

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Вто 11 окт 2016 17:20

Vlad777 написа:Странно как разбра, че е "доста по гъсто" - с какъв уред го измери?
Няма нужда да се мери.Видимо е.Предполагам не съм единствен на когото му е направило впечатление.Още като го разклатиш във тубата и се усеща.Всички масла съм ги поръчвал от официалният вносител.Но знае ли човек на какво може да попадне.Пак казвам че не е лошо маслото.Много мазно е на пипане и ако се изчистиш само със парцал пръстите ти остават мазни.Само дето е по гъсто.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 11 окт 2016 17:23

dalgia-73 написа:Няма нужда да се мери.Видимо е.
Уби ме колега ...наистина.

Потребителски аватар
dalgia-73
Автомобил: VW Touran
Двигател: BKC

Мнениеот dalgia-73 » Вто 11 окт 2016 17:28

samo_pechka написа:
dalgia-73 написа:Няма нужда да се мери.Видимо е.
Уби ме колега ...наистина.
Виж колега нали затова е форума да споделяме мнения.Нека колегата да пробва със Мотул -а.Може да му хареса.Спирам със писането,че много стана.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 11 окт 2016 18:03

В документацията на всяко масло е описана гъстота, пламна температура, температура на замръзване, вискозитет при 100 градуса .... Все едни неща, които са подвластни на закона на физиката, а не на личните впечатления на "някого". Дай точни модели на маслата и ще ти направя сравнения.

samo_pechka написа:Маслата на Шел са си много добри. Щом и стандарта е същият, аз лично не виждам проблем. Отделно и зима идва . Ако предстоеше лято - друго, една идея малко по-добре ще е с 5в30 .

Новите масла на Шел са супер по спецификация. Прави впечатление и че са от малкото, които са посочили ТБН като показател.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 11 окт 2016 22:16

Във форума физиката не вАжи. Тук масла се избират на око, според цената или защото един дето има тайна информация така каза.

А най-странното е, че дори да си доволен от едно масло, пак го сменяш, защото не те кефи на цвят етикета му примерно.

InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Мнениеот InTerCooLeD » Сря 12 окт 2016 4:50

Някой да има впечатления от това масло http://fanshop.vwclub.bg/volkswagen-special-plus-5w-40 .Заслужава ли си парите?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 12 окт 2016 5:27

Да, според мен си заслужава.
Карам от няколко години с това масло, разхода на масло от смяна до смяна (10 000 км.) е около 300 mL.
Двигателят работи по-тихо и равномерно.

П.П. Използвам и bardahl turbo protect последните две смени.

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Сря 12 окт 2016 7:20

Предните две аудита съм ги карал само с Motul. Нито са го горили, нито са тракали. Сменяше се на 15к км. С две думи - доволен съм.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Сря 12 окт 2016 7:29

Vlad777 написа:Във форума физиката не вАжи. Тук масла се избират на око, според цената или защото един дето има тайна информация така каза.

Точно на този принцип избирам и аз. От масла не разбирам, но разбирам от хора и техните взаимоотношения :)
Така, че карам Motul 8100 x-cess 5w40, от човек, който го продава на една от най-ниските цени в страната и скоро не мисля да променям нещата. от мерак да си пазя моторчето сменям по-често от 15К км, на 11-12К сменям, но това "вътре" е нищо, в сравнение с Голямото вътре, като ти баталяса мотора :)

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 12 окт 2016 20:22

IvanMan написа: Използвам и bardahl turbo protect

Искам да попитам за разликата му с BARDAHL фюлеринова добавка за масло срещу износване на двигателя Long Life 6 в 1
Понеже го купих преди време и стои на рафта :redface А днес, а утре , а следващата смяна да го сложа и тъй...
М/у другото към кого да се обърна, за масло от форумният магазин ?

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 12 окт 2016 20:29

За тези добавки и аз се чудя какво да сложа, мислих това да взема, но се чудя дали е ок...http://fanshop.vwclub.bg/bardahl-diesel-injection-restorer-11-bar5492
Пък за купуването на масло от форумния магазин, тук...http://fanshop.vwclub.bg/index.php

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 12 окт 2016 21:32

samo_pechka написа:
IvanMan написа: Използвам и bardahl turbo protect

Искам да попитам за разликата му с BARDAHL фюлеринова добавка за масло срещу износване на двигателя Long Life 6 в 1
Понеже го купих преди време и стои на рафта :redface А днес, а утре , а следващата смяна да го сложа и тъй...
М/у другото към кого да се обърна, за масло от форумният магазин ?

turbo protect е добавка основно за турбото (Изключителна защита на турбото, коляновия вал, разпределителния вал и хидравличните бутала.
Благодарение на свойствата си против износване, против триене и изключителното си въздействие, слоят масло смазва и предпазва турбото при запалване на студено и в случай на недостиг на масло.
Възпрепятства затягането на осите и лагерите на турбото. )
, докато Bardahl - Long Life 6 в 1 е за предпазване на двигателя ( намалява износването до 43%, увеличава товарноимостта на масления филм с до 75%, намалява триенето, осигурява анти-корозионна защита, намалява разхода на масло и гориво с до 10%. )

betaserk написа:За тези добавки и аз се чудя какво да сложа, мислих това да взема, но се чудя дали е ок...http://fanshop.vwclub.bg/bardahl-diesel-injection-restorer-11-bar5492

Тази добавка е за горивната система и обикновено се използва при сериозни проблеми с нея.
Става и за профилактика според дозировката.
Най продаваните добавки за дизел са: Bardahl - Injector Cleaner 6 in 1 - дизел, Bardahl Diesel Injection Restorer 11 и Bardahl BDC.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Сря 12 окт 2016 21:36

Става въпрос за съдържанието им. Имам странното усещане, че и двете са едно и също само дето едното е наполовина като количество ( турбопротекта )

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Чет 13 окт 2016 8:35

Vlad777 написа: защото един дето има тайна информация така каза.

Хахаха, много си прав колега :mhihi

Това е безкрайната тема. Винаги съм се чудел как някой казват еми това е лошо, това е добро и на каква база са тези твърдения.

Искренно се забавлявам когато някой продавач ми подшушне, че маслото например: CLAAS, е разработено за специални комбайни,които се проектирани да работят на луната и респективно си купувам масло за совалки а пък струва 4л туба за 27.5лв.

Това в рамките на шегата естествено, нямам нищо против даденото за пример:)

А по темата: Аз карам 4та смяна на текущата ми кола Castrol 5-30 за коли с ПДФ. Проблеми засега няма, но никога не се знае, кога печката ще изтропа, божа работа.

Върни се в “Дизелови агрегати”