Покупка на Passat B5.5 - 1.9 TDI - 4motion

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Покупка на Passat B5.5 - 1.9 TDI - 4motion

Мнениеот ivo_vn » Вто 11 окт 2016 23:32

Здравейте, колеги!
Първото ми пасатче претърпя малък инцидент по пътя за София след българските извори, едино момче с датчия логан реши да се спре в мене след като отърва завоя. Най важното е че и двамата сме живи и здрави! Колата скоро ще я пусна на части.
По темата, харесал съм си един 5.5 -131 п.д но е "4motion" за разхода разбрах че е литър в повече сравнение само с предно предаване. Това което ме интересува е задното окачване, не намерих информация за него.. явно не знам къде да търся. Какво да очаквам като проблеми и поддръжка на задния мост? И струва ли си да се купува 4motion, като се има в предвид че нашия климат е умерен и няма голяма зима. :smile

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Re: Покупка на 5.5 - 4motion

Мнениеот M3ntata » Сря 12 окт 2016 0:03

Като цяло ако избереш 4motion си добавяш тези консумативи:
1) Масло за заден диференциал (най малкото го провери какво е нивото му) около 30лв (общо) според маслото.
2) Масло + филтър за haldex-а (помпата която зацепва задното) тука цената за двете е 120-150лв, нужен е и един специален ключ 20лв или в сервиз.
3) Малко повече тампони които трябва да сменяш като почнат да църкат, но не са скъпи. Тука нямаш алуминки :mhihi щангите са стоманени.
4) Освен картера трябва да пазиш и задницата, че пасатаджиите ги знам мислят си, че карат suv. :biggrin
5) Малко по скъп съединител, но не се сменя всеки ден.
6) Да не забравяме и кардана и каретата, но там проблемите са рядкост.
За друго не се сещам, ето и някои снимки да се ориентираш за разликите. Иначе разгледай раздела за Syncro & 4motion Колкото до това дали си струва 4х4 всеки сам си преценява, ти си знаеш къде и колко често караш, също така къде е закъсвал предишния ти пасат.

Изображение

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 12 окт 2016 5:40

1. Кеф цена няма са казали хората. :mhihi
2. Да, рязходът е с около 1 литър повече от автомобил само с предно. Градско София според задръстванията 8-10 , извънградско в ограниченията около 6-6,5 (по данни от колата на брат ми с която вече е изминал около 120 000 км.)
3. Системата за задвижване на четирите колела е torsen, не haldex и нямаш какво да обслужваш по нея.
4. По задното окачване има едни носачи които се предлагат само оригинални и са доста скъпи, но пък няма гаранция че ще се наложи да ги сменяш.
5. Съединителя не е скъп, проблема е в маховика ако се наложи смяна.
Успех. :th_up

Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Мнениеот ivo_vn » Сря 12 окт 2016 20:37

Благодаря, колеги. Събота ще се ходи в сервиз за по обстоен преглед и ако я одобрят, ще се похваля с новата придобивка. :beer

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Сря 12 окт 2016 21:39

Имаш и различни гърнета... Върви малко по-малко, а харчи повече (както се изясни).
Но лампата на ESP-то светва доста по-рядко и само при наистина хлъзгав път.
Винаги са с шест скорости и AVF мотор от 1,9-литровите(с по-високия въртящ момент).
Заслужава си, ако не е приоритет разхода.
В мек климат може да се ползват и един комплект всесезонни гуми.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”