Здравейте, счупи ми се тази джиджавка където се пъха щеката на маслото та поиграх си да отстраня парчето което беше заседнало от вътрешната страна на метална тръба, но някакво малко парченце изпадна вътре ...
Та въпроса ми е къде отива това парченце сега, как е възможно най-лесно да се отстрани и дали ще стане ако източа маслото. благодаря.

Passat B5.5 1.9 TDI 130 h.p. проблем след счупване на "моркова" на щеката на маслото
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Проблем след счупване на "моркова" на щеката на маслото Passat 1.9 TDI 130hp.
Ще отиде в картера и вероятността да създаде проблем клони към 0
Последна промяна от IRRITATING на Нед 16 окт 2016 22:11, променено общо 1 път.
- ozzmozisa
- Автомобил: Passat TDI
- Двигател: 130hp AWX
Re: Проблем след счупване на "моркова" на щеката на маслото Passat 1.9 TDI 130hp.
Благодаря. И аз предполагам,че нема как да го подаде на буталата това парченце ама все пак да попитам тука 

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 130 h.p. проблем след счупване на "моркова" на щеката на маслото
Спокойно, няма какво да се случи. Както ти е написал колегата по-горе, вероятността за проблем клони към 0!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 130 h.p. проблем след счупване на "моркова" на щеката на маслото
Ще залепне на цедката и ще си седи там докато един ден не се наложи за нещо да се свали картера :)
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
ozzmozisa написа:Здравейте, счупи ми се тази джиджавка където се пъха щеката на маслото та поиграх си да отстраня парчето което беше заседнало от вътрешната страна на метална тръба, но някакво малко парченце изпадна вътре ...
Та въпроса ми е къде отива това парченце сега, как е възможно най-лесно да се отстрани и дали ще стане ако източа маслото. благодаря.
Джиджавката се казва гърловина ,а не " морков" , както си написал в заглавието. Само зеленчуци не бяха влагали в колите досега

Парчето ще си падне на дъното на картера и там ще го господ помилва, освен ако не сваляш някога картера!
Върни се в “Дизелови агрегати”