Черен списък на Бул Инс

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Черен списък на Бул Инс

Мнениеот icoico » Съб 15 окт 2016 20:55

Малко оффтопик, ама...

milench0 написа:... До колкото съм чувал от приятел в ГДР-то TUV е кам 700 евро за 2 години, което мисля че е и като каско.
Ако е така 1400 лв за 2 години, горе долу колкото каско и гражданска тук на кола за 6-7 000 лв.

:rolleyes :gruebel :scare3

Ъъъъ...да кажем, че нещо не ти е обяснил правилно. Премията за ГО в Германия се изчислява на базата на двадесет и шест, доколкото си спомням, отделни фактора. В общи линии радваш се, ако е под 400- 500 евро на година. Каското отделно. За сметка на това покрива горе- долу десетократно по- висока сума за щети.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Съб 15 окт 2016 22:17

milench0 написа:Това е ОК, всички е хубаво/задалжително да имаме ГО. До колкото съм чувал от приятел в ГДР-то TUV е кам 700 евро за 2 години, което мисля че е и като каско.
Ако е така 1400 лв за 2 години, горе долу колкото каско и гражданска тук на кола за 6-7 000 лв.

Не знам как е в ГДР-то (то май отдавна не съществува :smile ) ,но в провинция Хесен в Германия,ТЮФ-а 100,120 е и се минава на две г.Това обаче е равнозначно на ГТП.Застраховката ГО е около 1000 е на година.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 16 окт 2016 22:29

В черният списък на БулИнс се попада лесно ако имаш регистрация на твое име на повече от две коли застраховани при тях, дори и да нямаш нито едно провинение. Аз брах тези ядове с тях преди години, решението е смяна на застрахователя.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 17 окт 2016 8:28

Mihailov78 написа:В черният списък на БулИнс се попада лесно ако имаш регистрация на твое име на повече от две коли застраховани при тях, дори и да нямаш нито едно провинение. Аз брах тези ядове с тях преди години, решението е смяна на застрахователя.

Нещо ги хапе кучето :screwy ,другите дават отстъпка ако застраховаш повече коли при тях,а тези те слагат в черен списък :gruebel

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пон 17 окт 2016 8:33

След малко ще им се обадя, да видим каква е причината и ще споделя.

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пон 17 окт 2016 9:08

Говорих по телефона с някой от фронт енд-а. Първо ми каза сигурно имате кола на ваше име, която е направила щета извън пределите на БГ. Но често ставали грешки и в софтуера им, и ме помоли за егн и номера на колите и до края на деня ще ме изтрият от там.

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пон 17 окт 2016 9:32

Пратих, бързо действаха, имало корекция. Ще видя когато имам време да мина през СДИ офис дали всичко е точно.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 окт 2016 9:34

услуга (или айде задължение), която е многкратно по-скъпа отколкото глобата/санкцията към нея, няма стимул да бъде заплащана - купувана. Да не говорим, че е предпоставка за корупция, проблем, който и без това имаме. За твоа попитах каква е максималната премия и след колко време ти се нормализира, едва ли вечено ще си на тази премия?!
Иначе, да, правилно е хора, които са безотгворни да плащат повече.
В случая това е направено с оглед на чужденците, които си регистрират колите у нас и си правят евтини ГО. Доколкото съм чувал във Видин има хора с по 500 коли. Всичките до една румънски.

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 17 окт 2016 10:36

Mihailov78 написа:В черният списък на БулИнс се попада лесно ако имаш регистрация на твое име на повече от две коли застраховани при тях, дори и да нямаш нито едно провинение. Аз брах тези ядове с тях преди години, решението е смяна на застрахователя.

Това не е така.
В черния списък (не само на Бул Инс) се попада поради 2 причини. Едната е ако правиш системно катастрофи (повече от една) и те плащат заради теб. Другата е, ако системно си правиш застраховки на разсрочено плащане и не си плащаш вноските.
Най-често е втората причина.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 17 окт 2016 10:46

конкретно в този случай е бъг в системата на SDI , имаш ли две коли те вкарва в черен списък на Бул Инс, не се гледат нарушенията. С едно обаждане от служителя на SDI те махат от списъка. Наистина е бъг.

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Пон 17 окт 2016 10:52

Ми на обяд ако имам време да мина през СДИ в TheMall, ще пробвам да проверя. Лошото е само за тях ,че ако са ми еднакви цените и в другите ЗД повече няма да си губя времето с тях. Тези системи преди да релийзнат си има QA отдел и аналисти.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 17 окт 2016 17:42

VWGT написа:услуга (или айде задължение), която е многкратно по-скъпа отколкото глобата/санкцията към нея, няма стимул да бъде заплащана - купувана.

Изби рибата с тези умозаключения ! Дано не ти се налага да плащаш като виновна страна без сключена застраховка ,ако без да искаш вкараш някой в болницата, че тогава друга песен ще запееш !

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 окт 2016 18:38

Обясни го на тези, които и в момента карат без ГО. И в момента сме с толкова лош % ГОта, че ни заплашиха да въведат зелена карта за нас.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 17 окт 2016 19:26

VWGT написа:Обясни го на тези, които и в момента карат без ГО. И в момента сме с толкова лош % ГОта, че ни заплашиха да въведат зелена карта за нас.

И ние, тоест не ние а дРъжавата реагира:

ЗДвП
Чл. 143.
(10) (Нова - ДВ, бр. 102 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) Служебно се прекратява регистрацията на пътни превозни средства, за които е получено уведомление от Гаранционния фонд по чл. 574, ал. 11 от Кодекса за застраховането, и се уведомява собственикът на пътното превозно средство. Служебно прекратена регистрация на пътно превозно средство се възстановява служебно при предоставени данни за сключена застраховка от Гаранционния фонд по реда на чл. 574, ал. 6 или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Остава да заработи системата по някое време ...догодина :rolleyes А, и да почнат да свалят номера, като излязат хептенновите поправки в законЯ.

http://parliament.bg/bills/43/653-19-3.pdf

(10) Служебно прекратяване на регистрацията на регистрирано пътно
превозно средство, чрез отнемане административното разрешение да участва в
пътното движение, се извършва с отбелязване в автоматизираната информационна
система в случаите, предвидени в глава шеста „Принудителни административни
мерки” на този закон. В този случай табелите с регистрационен номер и част 2 на
свидетелството за регистрация на пътното превозно средство се отнемат със
съставянето на акта за установяване на административното нарушение.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 17 окт 2016 20:54

На теория много неща са ни наред, ама практиката ни куца. Мен няма какво да ме убеждавате, аз си плащам, за да не го мисля. Това, което го пиша е защото ако сега риска да ми налети някой без ГО е 0.01 % то след подобни мерки може да стане на 1%.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”