неграмотни е в кавички, да не се чете буквално. Предвид кадровия проблем, масово са слабо запознати с нормативната уредба, контролът и обучението им също не са на ниво. Съставят наказания, които не са издържани юридически и лесно се оборват в съда. Това е мнението и на прокуратурата и на съда.
иначе сигурно повечето пишат правилно, но това далеч не е достатъчно
Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !
Най-после...трябва и 100 тояги на голо на такива шебеци, където се качват пили.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
VWGT написа:неграмотни е в кавички, да не се чете буквално. Предвид кадровия проблем, масово са слабо запознати с нормативната уредба, контролът и обучението им също не са на ниво. Съставят наказания, които не са издържани юридически и лесно се оборват в съда. Това е мнението и на прокуратурата и на съда.
иначе сигурно повечето пишат правилно, но това далеч не е достатъчно
Така съм по съгласен, пропуснал съм кавичките

Въпреки всичко съм на мнение, че идн КАТ-аджия не е нужно да е адвокат. Трябва да напише акт в който да има данните на нарушителя и примерно в акта да пише, констатирано с дрегер алкохол 1.1 промила, изпратен за кръвна проба в еди колко си часа. Да му мислят тези които пишат наказателното постановление по кой/кои членове да го наказват, съставомерно на кои членове от кои наредби и подзаконови нормативни актове.
Това са неща, които за опитен адвокат са детска играчка, но са лесни за объркване през нощта, на пътя при лоши метеорологични условия.
Че обучението не е на ниво, а практически отсъства е едно на ръка. Ама кога и кой да се обучава, като няма хора. Две районни управления, в едното има един катаджия, в другото има трима, единия напуска в края на месеца. Ако изпратят някой на курс, не остават хора да работят, а обикновените патрулиращи, нямат правомощия по кат. Абе тотално е объркано всичко и съм далеч от мисълта, че само МВР е виновно
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Да им дадат процент от глобите /едни 20%/ и гледай какво става....сеч баце 

- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
[quote="Stivi"....сеч баце
[/quote]
Сеч ще е за тези дето нямат връзки, или пари. За всички останали, просто ще е въпрос на определена сума, и пак ще си КАРАТ колите. Не казвам, че да караш пил не е провинение. Но каквото и да стане, и какъвто и закон да вкарат, просто народа си е свикнал да плаща.
Прост пример; Спират те без шоф. книжка. Докато ти пишат АКТ-а, само промълвяваш пред катаджията, че можем да оправим нещата, и камерата може да се изкл. и да не заснеме нарушението. Не говоря да минеш с 50 лева подкуп. А от порядъка на 200 до 400 лева.

Сеч ще е за тези дето нямат връзки, или пари. За всички останали, просто ще е въпрос на определена сума, и пак ще си КАРАТ колите. Не казвам, че да караш пил не е провинение. Но каквото и да стане, и какъвто и закон да вкарат, просто народа си е свикнал да плаща.
Прост пример; Спират те без шоф. книжка. Докато ти пишат АКТ-а, само промълвяваш пред катаджията, че можем да оправим нещата, и камерата може да се изкл. и да не заснеме нарушението. Не говоря да минеш с 50 лева подкуп. А от порядъка на 200 до 400 лева.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Още малко подробности по темата : https://www.24chasa.bg/novini/article/5809691
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Добра идея, интересно как ще се реализира накрая. Спирането от движение и изискване на номерата трябва да е при неплащане на данъците и липсваща застраховка.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
До колкото знам по закон , ако ти спрат колата от движение. Имаш право един месец да я предвижваш със стикер. Поне така беше преди 15 години. На мен са ми я спирали колата от движение за тъмни стъкла и ми залепиха един стикер на стъклото с който имах право да се предвижвам докато не отстраня проблема. Не е нужно да се вика рапатрак.
Виж за свалени номера е друг въпроса. В Гърция свалят номерата за всичко , дори и за не качествени фарове , или не работеща светлина.
Виж за свалени номера е друг въпроса. В Гърция свалят номерата за всичко , дори и за не качествени фарове , или не работеща светлина.
- Golf_Gogo
- Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
- Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB
"Ако собственикът ДОПУСНЕ или предостави колата си на шофьор с над 0,5 промила или под влияние на упойващи вещества, регистрацията също ще се отнема."
Т.е. паркирам си колата пред блока, айдук с 0,6 промила ми я краде (ударил едно-две за кураж), хващат го и ми спират колата от движение на основание, че съм ДОПУСНАЛ пиян водач да ми открадне и управлява МПС-то. Гениално. Ще стане същото като с глобата за откраднати лични документи. Той ми вади нож и ме ограбва, а полицията ме глобява, защото съм го допуснал.
Да не говорим за рент-а-карите - направо могат да приключват с бизнеса си. Същото важи и за спедиторските фирми. Абе въобще - огромна недомислица.
Т.е. паркирам си колата пред блока, айдук с 0,6 промила ми я краде (ударил едно-две за кураж), хващат го и ми спират колата от движение на основание, че съм ДОПУСНАЛ пиян водач да ми открадне и управлява МПС-то. Гениално. Ще стане същото като с глобата за откраднати лични документи. Той ми вади нож и ме ограбва, а полицията ме глобява, защото съм го допуснал.
Да не говорим за рент-а-карите - направо могат да приключват с бизнеса си. Същото важи и за спедиторските фирми. Абе въобще - огромна недомислица.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Изкарваш нещата от контекста. Ако ти откраднат колата и полицай ги спре, и те спрат, ще се радваш да си оправиш регистрацията, защото колата ти няма да е ОТКРАДНАТА

Този риск го има внаги и за всичко
Ако камера заснеме кола, която е окрадната с превишена скорост, кой плаща глобата?
Ако камера заснеме кола, която е окрадната с превишена скорост, кой плаща глобата?
Ако нещо ти е откраднато, обикновено отиваш и подаваш жалба или най-малкото ще се обадиш на 112, че е откраднато. Вероятно ако си дал да кара на под пийнал приятел едва ли ще има такава 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
А на мен ми е интресно как ще свалят задния номер с нита на пътя .
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:Ако камера заснеме кола, която е окрадната с превишена скорост, кой плаща глобата?
Ако ти откраднат 200лв от джоба, кой плаща загубата?
По темата - идеята е добра, но остава да се прилага. Редно е при подобен случай да изикват веднага още 1-2 полицейски коли (като правило), за да има 4-6 свидетеля. Иначе ще е катаджийска радост за ново изнудване и по-големи подкупи. Отделно, че би било добре да има видеозапис на колата от момента на спирането й. Докато чакат другите полицаи може да се разменят шофьора и някой пътник и да настояват, че не е карал тоя, а оня.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:А на мен ми е интресно как ще свалят задния номер с нита на пътя .
Амиии.... вероятно така:
http://www.vbox7.com/play:44e5e189
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”