Смяна на летни със зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
automan
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на летни със зимни гуми

Мнениеот automan » Вто 18 окт 2016 16:24

Ще имаме циганско лято не веднъж, а два пъти. Има вероятност то да започне още от другата седмица, а тази година може да се каже, че то ще бъде два пъти вместо веднъж. Това прогнозира климатологът Георги Рачев пред "България он еър".
"В средата на есента е нормално да имаме дни с малко по-студено или по-топло време. Вчера, днес и до известна степен утре, температурите ще бъдат малко по-ниски от нормалните за сезона", уточни той.

През ноември, прогнозите са за липса на снеговалеж в пояса под 800 метра, тоест за равнинната част на страната, каза Рачев.

Климатологът заяви, че ще има сравнителна мека зима. По думите му към днешна дата се потвърждава дългосрочната прогноза за суха зима.

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 18 окт 2016 16:26

не си слагайте зимни гуми! сняг я имама ,я не! излишни разходи според мен! но всеки сам си решава. аз няма да слагам зимни гуми при това положение! :biggrin

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Вто 18 окт 2016 16:28

777 написа:
nikolay_ss написа:Не мисля, че шумът трябва да е чак толкова определящ при избора на зимна гума. ... Комфорта също е важна част...

Когато се двоумиш между 2 равностойни модела (като по-горе), шумът естествено, че е определящ.

Знаех си, че някой ще се захапе за противоречието :). Аз лично съм си сложил звукоизолация и не ме бърка нивото на шум на гумите.
Двоумя се понеже нямам преки наблюдения върху нито една от двете гуми, а от информацията която съм чел и двете гуми излизат, че са хубави. Както вече някой спомена, може би изборът ще се сведе до това коя марка предпочитам повече.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 18 окт 2016 16:33

И коя предпочиташ? По-звучно ти е името или смяташ, че ще си по-играч с Континентал (примерно)? Разбирам другата марка да е нещо неизвестно или среден клас...

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Вто 18 окт 2016 16:51

По твоите думи излиза, че единствената разлика между двете гуми е в шума? Тоест по-добрата в случая е Мишелинката според теб, защото е по-тиха от Континентала. Мен това не ме устройва като отговор на въпросът ми, но това си е лично твое мнение.
Относно това какво предпочитам, точно там се двоумя, тъй като от написаното до тук не става ясно, коя е гума е по-добрият избор.
Ти мислиш ли че ще си играч с гуми 195/65/15 Континентал за по 100лв бройката сложени върху железни джанти :)? И какво излиза, че ще се мисля за играч с по-евтините гуми от двата модела, така ли? Нямам за цел да се заяждам. Идеята ми е да се стигне до единен отговор, което е малко мисията невъзможна.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 18 окт 2016 17:00

В Български форум няма как да стигнеш до единен отговор. Все още няма как да получиш отговор на база опит, защото TS860 е модел, който е за първа зима на пазара, а Мишлена излиза през 2014-та

Последна промяна от Burner_inc на Вто 18 окт 2016 17:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 18 окт 2016 17:02

Съдейки от линковете, Мишелина е по-тиха и по-скъпа. Както сам каза по-горе гумите изглеждат равностойни. При такива обстоятелства си казах мнението, че щом всичко е на кантар значи печелят по-тихите.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 18 окт 2016 19:32

automan написа:не си слагайте зимни гуми! сняг я имама ,я не! излишни разходи според мен! но всеки сам си решава. аз няма да слагам зимни гуми при това положение! :biggrin

И как прецени,че няма да има сняг?Ти Ванга ли си :mhihi
Ти ако искаш карай и по джанти,аз зимните ги мятам в края на октомври и ме боли к*ра кой синоптик какво казал,щото утре като падне 2 пръста сняг и ще гледам такива тарикати като теб как не могат да тръгнат на светофара или по-лошо,да спрат :no

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 18 окт 2016 20:12

След пътуване през Петрохан вчера на мокър път при температура 1 градус с летни гуми, днес монтирах зимните :mrgreen
И да е сухо и циганско лято да има, няма да се изтрият, а и да се изтрият майната му, догодина и без това други ще се купуват. Това ще им е четвърта зима на континентала

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 18 окт 2016 20:14

Стига дъвкате снега .Зимната гума се слага заради ниските температури и след това ако падне сняг.Много по опасен е влажен почти замръзнал или замръзнал асвалт.Гледаш черно асвалтче а то яка пързалка.Летните гуми стават на бакелит в студа.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 18 окт 2016 20:21

Колеги,днес сложих 2 зимни Файърстоун WINTERHAWK 3.
Преди 2 сезона купих 2 Бриджстоун LM32. Да са навъртели най-много 20к км.
Днес им замерихме грайфера-5 мм.Момчетата дето ги монтираха ми казаха че това най-вероятно им е последния сезон...Бесен съм -нормално ли е да се износи такава гума за 20-30к. км.?
Бах мама му Бриджстоун и високия му клас гума... :thumb_down
Навремето с Дебика карах по 50к. км без особенни проблеми,а са 2 пъти по-евтини.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 18 окт 2016 20:34

Качествените гуми свършват за максимум 30 000км. На пазара има колкото искаш пластмасови боклуци които ще изкарат и двойно. :th_up

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 18 окт 2016 21:00

gergeto написа:..Бесен съм -нормално ли е да се износи такава гума за 20-30к. км.?
Бах мама му Бриджстоун и високия му клас гума... :thumb_down
Навремето с Дебика карах по 50к. км без особенни проблеми,а са 2 пъти по-евтини.

Нормално,хубавата гума която те държи на пътя се износва по-бързо от пластмасовата плъзгачка icon_idea

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Вто 18 окт 2016 21:25

Сутринта ходих до унито,които е минавал през Паничково за Кърджали,знае какъв е пътя там. Бях с летните обувки,бахти колата как поднася в завойте с тези летните,пътя беше мокър и 0 градуса.... Преди малко ги метнахме,утре ще видя как ши се държат.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 18 окт 2016 21:26

Stivi написа:Нормално,хубавата гума която те държи на пътя се износва по-бързо от пластмасовата плъзгачка icon_idea

hooligan_sk написа:Качествените гуми свършват за максимум 30 000км.

Ок ,убедихте ме,тази вечер и моят човек дето ми предлагаше Йокохама ,и той ми каза същите неща за качествената гума.Като се замисля има логика,ама се подадох на емоцията че тъкмо си мислех че съм си направил един читав комплект за зимата и хоп-изненада ,догодина трябва да купувам нови 2 зимни...Здраве да е . Дано и Файърстона се представя добре в сняг и поледици.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”