Купих една Фабия, трицилиндрова. Работи двигателя добре, равномерно, но не върви, много е слаба, а във високите обороти съвсем умира. Имам и съм имал други такива, знам как трябва да вървят, тази е много зле.
Компресия мерих, около 12.5 е на трите цилиндъра, ангренжната верига е сменена преди време, но продавача твърди, че и преди това така си е вървяла тази кола, а познавам и предишните двама водачи на колата, при тях е вървяла много добре.
Съмненията ми са в ангренажа, на прав път ли съм и да рискувам ли разходи за проверка?
1.2 12V не върви и харчи много?
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Re: 1.2 12V не върви и харчи много?
Много амалска кола си купил. Според мен е уморена, не е до "Ангренажа" нито до центровка. Чак да върви много, е пресилено. Но на равно с 4-ри човека и 4км. отсечка ще вдигне 140км/ч, което са и пре силите на това моторче.
Все пак тия трицилиндрови двигатели не се хвалят с издръжливост.
п.п Ако въпросната кола е на Метан, както пише в подписа ти, съвсем е нормално да не върви.....
Все пак тия трицилиндрови двигатели не се хвалят с издръжливост.
п.п Ако въпросната кола е на Метан, както пише в подписа ти, съвсем е нормално да не върви.....
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Оправи си заглавието според шаблона.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
След като има разлика драстична от другите, които си карал, значи има проблем и трябва да се проверят няколко неща: запушен катализатор, неправилна центровка, слаба искра на свещите от бобините, сензор за налягане/МАП/, горивна помпа и ако всичко това е както трябва, проблем в ECU.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”