Golf 3 ново радио Pioneer не тръгва? Как се свързва?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
AdmiralHipper
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 ново радио Pioneer не тръгва? Как се свързва?

Мнениеот AdmiralHipper » Нед 22 ное 2015 20:36

Здравейте, имам Голф 3 1,6 GT модел 95 година. Реших да си сменя старото радио ( Pioneer с касети ) с ново Pioneer MVH-181 UB . Колата има две отделни 8-пинови букси. И двете са свързани правилно спрямо заключващите крачета, но радиото не тръгва. Захранващата 8-пинова букса, която излиза от таблото е само с червени и сини проводници, а буксата от комплекта на радиото е с черна, жълта, червена и синя. На старото радио жълтия и червения взимат общо захранване. И също така, за този модел радио какви говорители бихте ми препоръчали за кората на багажника ?

Благодаря предварително.

evg_eni
Автомобил: A3
Двигател:

Re: Golf 3 ново радио Pioneer не тръгва? Как се свързва?

Мнениеот evg_eni » Сря 19 окт 2016 16:13

Здравейте. Имам проблем със същият плеър като на автора на темата. Колата е А3 8L. Плеъра не помни настроики както и да разменям кабелите(жълт-червен). Също така като усиля, музиката прекъсва. Замериха ми напрежението на постоянният + и този които идва от контактния ключ. При постоянният си е 12в както трябва да бъде. Обаче напрежението което идва през контактния ключ е по слабо от 12v. Предполагам че проблема е точно от слабия ток които идва от контакта. Нямам изгорели предпазители. Един познат ми каза да свържа червеният и жълтият кабел на плеъра заедно и директно към постоянното захранване на колата. По този начин наистина работи както трябва, без да губи настроиките и без да прекъсва като усиля, но ме притеснява да не ми изцеди акумулатора тъй като е постоянно под напрежение. Дори да го изключа от бутона на панела подсветката му продължава да работи също и дисплея със часовника.

Потребителски аватар
Jijooshu
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1989

Мнениеот Jijooshu » Сря 19 окт 2016 16:41

Този модел не е ли с падащ панел? Ако панела се сваля, няма никакви ядове да свържеш жълтия и червения заедно. При мен е така на Passat B3, също съм с Pioneer, но DEH-4000UB - жълт и червен заедно на постоянния плюс и работи както трябва.

По отношение на прекъсването - акумулаторът ти е пътник, ако гасне само на изгасен двигател. Ако гасне и на запален двигател, опитай с дублиране на минуса - т.е. пускаш още един дебел минусов кабел (2,5мм2 ти е достатъчен) от таралежа за масите (впрочем на А3 не съм сигурен как е решен въпроса) до корпуса на самия плеър (от задната страна имаш дупка с резба, там хващаш с хубава кабелна обувка и болт по резбата, в комплекта на плеъра болта трябва да го има. Ако и това не помогне, кажи от кой град си, за да знаем към кой читав ел. техник да те насочим.

evg_eni
Автомобил: A3
Двигател:

Мнениеот evg_eni » Сря 19 окт 2016 16:59

Свалянето на панела е решение. Освен това в менюто на плеъра намерих опция PowerSaveMode и като я включих, при изключване от бутона гасне всичко.
Акумулатора найстина е стар, но по начина по които съм свързал в момента мога да усиля до край без проблем без значение дали колата работи или не, докато преди - свързан през контактния ключ, стигна ли до половината и почне да прекъсва в ритъм с музиката и трепва дисплея докато не намаля звука. От Монтана съм.

Потребителски аватар
Jijooshu
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP 1989

Мнениеот Jijooshu » Чет 20 окт 2016 9:13

Няма какво повече да пипаш в такъв случай, оставяш двата кабела на постоянния плюс и си сваляш панела. Ако искаш, все пак си дублирай масата, да ти е мирна главата.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”