Golf 4 1.6 AKL 1998 Забива при потегляне на студен двигател
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1.6 AKL 1998 Забива при потегляне на студен двигател
с газов инжекцион съм и при всеки студен старт при потегляне забива. на диагностика ми показа само грешка на датчика на разпределителния вал и го смених веднага но колата пак забива , на газ нямам проблеми . чудя се вече от какво може да е ...
Re: Golf 4 1.6 AKL 1998 Забива при потегляне на студен двигател
Как забива? Спира ли, изхълцва ли? Ти на газ няма как да имаш проблеми защото колата ти пали само на бензин и обръща на газ при определена температура, може би 30-40 градуса. От написаното проблемът се проявява като е студен двигателя. А да те питам теб по - възрастни шофьори не са ли те учили, че винаги при студен старт колата трябва да работи на място, на тихи обороти поне няколко минути за да се вдигне маслото, да позатопли двигателя и чак след това да тръгнеш? Ако колата ти след 5-6 минути работа на място не прави проблем при потегляне значи е добре.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
винаги я чакам никога не тръгвам веднага ,но пак забива под забиване имам предвид давене, губене на мощност
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Провери да не взема от някъде неотчетен въздух. Има доста маркучета, може някое да е пукнато или хлабаво.
Ако вкарва неотчетене въздух на тихи обороти стрелката на оборотомера ще играе и двигателя ще работи неравномерно.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
оборотите са идеални няма никакво колебание
пробвай с температурен датчик 8 лв е и се сменя с голи ръце за 30сек
другото е дебитомер -дачтик за засмукана температура, air intake temperature,
който е две в едно ,но не си заслужава да го сменяш
можеш да го тестваш като го изключиш и пробваш дали тогава ще дави
трети вариант е да не ти работи подгрева на ламбдата и да греши докато загрее но 100% ще ти излезе на ваг кома като грешка
другото е дебитомер -дачтик за засмукана температура, air intake temperature,
който е две в едно ,но не си заслужава да го сменяш
можеш да го тестваш като го изключиш и пробваш дали тогава ще дави
трети вариант е да не ти работи подгрева на ламбдата и да греши докато загрее но 100% ще ти излезе на ваг кома като грешка
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Ако е температурен датчик ще пали трудно, ако е дебитомер ще забива и на топъл двигател, ако е подгрева, сондата ще заработва по късно, това оказва влияние само на разхода не и на вървежа.
Щом го прави само на студен двигател, вероятно има отношение дросел клапата или някой вакуум, тъй, като колата е на газ може и от газовата да обеднява.
На диагностика може да се видят по-горните неща.
Колега, ако имаш кабел я закачи и изтрий грешките, така ще нулира адаптациите, ама чак толкова да обеднява, че да не може да върви не ми се вярва.
Щом го прави само на студен двигател, вероятно има отношение дросел клапата или някой вакуум, тъй, като колата е на газ може и от газовата да обеднява.
На диагностика може да се видят по-горните неща.
Колега, ако имаш кабел я закачи и изтрий грешките, така ще нулира адаптациите, ама чак толкова да обеднява, че да не може да върви не ми се вярва.
Имa едни 0 пръстени нa колекторните тръби-смени тях-aз се възползвaх и смених и свещите и нямa дa си познaеш колaтa нa студен двигaтел.
- kjasdjnasd
- Автомобил:
- Двигател:
смених ги заедно със свещите и кабелите ... почвам да се съмнявам дали дросела не е за чистене и да не отваря както трябва
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм имал подобен проблем (Същата кола и двигател). Сутрин тръгвам и почти веднага забива за момент и после се оправя. Пробвах с доста неща като накрая почистването на дросела реши проблема. Дали и при теб ще проработи не знам, но може да опиташ ако не си го правил.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”