Golf 3 1.9 TD проблем с оборотомер и мигаща лампа за масло.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 1.9 TD проблем с оборотомер и мигаща лампа за масло.
Здравейте, изчетох всичко по темата за моя проблем, което успях да намеря.
Ролка, четки, кабели, регулатор от всичко това чоже да е доколкото разбрах. По някой път работи, по някой път не. Като друсне колата маже и да се оправи и съм забелязал при продължително каране стребката на оборотомера работи и лампата за маслото не мига. Когато не работи акумулатора не се зарежда. Ходих при един "майстор" и ми казва, че проблема е в таблото. Мисля, че някъде има слаба връзка, нещо кабелче ли не знам. Когато всичко е окей акумулатора се зарежда коректно на 14.54.
Четящите от Свищов ако може да ме насочат към майстор.
Ролка, четки, кабели, регулатор от всичко това чоже да е доколкото разбрах. По някой път работи, по някой път не. Като друсне колата маже и да се оправи и съм забелязал при продължително каране стребката на оборотомера работи и лампата за маслото не мига. Когато не работи акумулатора не се зарежда. Ходих при един "майстор" и ми казва, че проблема е в таблото. Мисля, че някъде има слаба връзка, нещо кабелче ли не знам. Когато всичко е окей акумулатора се зарежда коректно на 14.54.
Четящите от Свищов ако може да ме насочат към майстор.
Последна промяна от breal2010 на Чет 20 окт 2016 21:00, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.0 TD проблем с оборотомер и мигаща лампа за масло.
breal2010 написа: Ходих при един "майстор" и ми казва, че проблема е в таблото.
Сефте чувам за такъв мотор.
И що майстор е в кавички?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еее, объркал съм-1.9 е мотора.
В кавички е щото ми каза, че като се смени таблото ще се оправи, това няма как да стане. Ако беше таблото нямаше да ме бърка толкова, но не се зарежда акумулатора.
В кавички е щото ми каза, че като се смени таблото ще се оправи, това няма как да стане. Ако беше таблото нямаше да ме бърка толкова, но не се зарежда акумулатора.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Прекъснат кабел,или не добре конт.букса,провери си кабелите на масата.Нещо свързано с динамото така или иначе.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Ролката на алтернатора или реле-регулатора най-вероятно ти е проблема.
Като не се върти ролката/алтернатора, няма обороти на алтернатора, от там и няма обороти на таблото, както и няма зареждане на акумулатора.
Като друсне и ролката зацепва/отцепва или четките на реле-регулатора "захапват"...
Моята издаваше скърцащи звуци, като беше тръгнала.
Зависи с каква ролка си - ако е "фрайлайф", като завъртиш ролката, трябва да върти и ротора на алтернатора, а в другата посока не се върти. Застопоряваш с отвертка внимателно ротора на алтернатора (перките) и въртиш ролката леко и наблюдаваш.
За смяна на реле-регулатора съм писал как се прави, потърси...
Ако можеш да спреш, без да гасиш двигателя, отвориш капака и видиш дали се върти алнернатора, когато нямаш обороти и зареждане, вероятно ще разбереш кое от двете са ти проблем.
Като не се върти ролката/алтернатора, няма обороти на алтернатора, от там и няма обороти на таблото, както и няма зареждане на акумулатора.
Като друсне и ролката зацепва/отцепва или четките на реле-регулатора "захапват"...
Моята издаваше скърцащи звуци, като беше тръгнала.
Зависи с каква ролка си - ако е "фрайлайф", като завъртиш ролката, трябва да върти и ротора на алтернатора, а в другата посока не се върти. Застопоряваш с отвертка внимателно ротора на алтернатора (перките) и въртиш ролката леко и наблюдаваш.
За смяна на реле-регулатора съм писал как се прави, потърси...
Ако можеш да спреш, без да гасиш двигателя, отвориш капака и видиш дали се върти алнернатора, когато нямаш обороти и зареждане, вероятно ще разбереш кое от двете са ти проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Твоята тема я четох и същите симптоми имам.
За това ли става на въпрос ?
Опитах се с една отверка както е показано на клипчето и не можах да мръдна перката.
За това ли става на въпрос ?
Опитах се с една отверка както е показано на клипчето и не можах да мръдна перката.
- georgebonev
- Контакти:
В другата посока завърта ли перката? (ако си с фрайлайф-на ролка и с "гега" за обтегача на пистовия)
Явно остава реле-регулатора. Но първо виж алтернатора при работещ двигател и няма зареждане на акумулатора, за да не даваш пари на вятъра за едно, а да излезе друго.
Явно остава реле-регулатора. Но първо виж алтернатора при работещ двигател и няма зареждане на акумулатора, за да не даваш пари на вятъра за едно, а да излезе друго.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам с каква ролка съм. Акумулатора се зарежда прилично когато роботи и оборотомера. Мислиш, че проблема е същия като твоя със смяна на реле-регулатора? Аз това със ролката не го разбрах нещо. Как може тя да не се върти?
https://mot.bg/rele-regulator-huco-mt059110-c5603
това ли да ми се е скапало?
https://mot.bg/rele-regulator-huco-mt059110-c5603
това ли да ми се е скапало?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Вероятно си е точно таблото, но не трябва да се сменя, а да се презапои. Куплунга и, проблемното в случая - стабилизатора на напрежение
Работата е за радио-телевизионен сервиз, а не за тенекеджия.
И си оправи заглавието - в първото мнение, бутончето 'Промени'
Работата е за радио-телевизионен сервиз, а не за тенекеджия.
И си оправи заглавието - в първото мнение, бутончето 'Промени'
- georgebonev
- Контакти:
Re: Golf 3 1.9 TD проблем с оборотомер и мигаща лампа за масло.
Да, това е реле-регулатора, но се избира според модела (парт-номера) на алтернатора!
При свален пистов ремък и отвертка, застопоряваща перкиите на алтернатора, ролката може да се върти в едната посока, но не и в другата. Ако се върти в двете посоки - за мен е ролката. Ако не се върти нито в едната, нито в другата, вероятно не е фрай-лайф-на ролката, а стандартна и нямаш проблем с ролката.
Ако не е свален пистовия ремък, с отвертката се опитваш леко да завъртиш перките на алтернатора в едната и в другата посока. Леко, да не счупиш перката.
Ако ти се намира друго табло - пробвай и с него какво става.
При свален пистов ремък и отвертка, застопоряваща перкиите на алтернатора, ролката може да се върти в едната посока, но не и в другата. Ако се върти в двете посоки - за мен е ролката. Ако не се върти нито в едната, нито в другата, вероятно не е фрай-лайф-на ролката, а стандартна и нямаш проблем с ролката.
Ако не е свален пистовия ремък, с отвертката се опитваш леко да завъртиш перките на алтернатора в едната и в другата посока. Леко, да не счупиш перката.
Ако ти се намира друго табло - пробвай и с него какво става.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
А когато не зарежда, свети ли лампата за акумулатора, или и не зарежда и не свети?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата не свети за акумулатора.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите ще кажат дали при теб това може да е причината, но на мен ми се е случвало да ми се скъса спойката към болта, на която се хващат кабелните обувки, вътре в генератора. Изглежда сложно но не е. Ето всъщност как се диагностицира: http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=308587 .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Размърдвам кабелтиите и ту работи ту не. Значи е от кабелите.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Е, само остава да го просвириш, както е показано на снимките. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”