Ето малко пресна информация относно регистрацията в общината и необходимите документи.
Трябва ви:
Лична карта
Пресниман голям талон
Копие или оригинала от документа за покупко продажбата (от него ви трябва само датата на покупка)
Още два документа който ви ги дават от общината (единия се попълва на място)
Документ от СБА за наличие на действащ катализатор (на мен ми струва 10лв) Само за коли до 74kw!!!
Глоба за не декларирана кола в срок от 2 месеца вече няма. Аз съм закупил автомобила 2009г. и го декларирах чак сега. Отчитането на данъци ми започна от 2011г понеже имало промени в закона и ми опростиха първите години.
Проблем с данък МПС , 50% катализатор
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Проблем с данък МПС , 50% катализатор
Сигурен ли си, че няма глоба?
Мисля, че глоба все още има, но има давност от 2 години. Т.е. ако са минали повече от 2 г. и 2 месеца от покупката глоба няма, защото са минали 2 години от срока от 2 месеца.
Мисля, че глоба все още има, но има давност от 2 години. Т.е. ако са минали повече от 2 г. и 2 месеца от покупката глоба няма, защото са минали 2 години от срока от 2 месеца.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Възможно е да има давност
По принцип почти всеки ми казваше че ще ме глобят като отида да я декларирам и аз все спорех че тази глоба вече е отпаднала. На няколко места в нета преди време бях че че отпада а и мисля че по новините казаха че вече отпада. Един познат също ходи да декларира кола с закъснение и твърдеше че има глоба а като отиде не го глобиха
Не знам с колко беше пресрочил срока но не мисля че е било повече от 2 години. В общината също нищо не споменаха.

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Миналата година ходих да регистрирам автомобил 74 киловата в София, община Младост. Казаха ми "нЕма нужда, ние получаваме информацията от КАТ" и си тръгнах доволен. Сега гледам са ми начислили данък все едно колата е без катализатор 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”