. Варианта за койловери го знам , не питам за тях Golf MK3 GTI предницата ми се топа много
- Mariqnski
- Автомобил: VW Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 2.0 1996
- Контакти:
Golf MK3 GTI предницата ми се топа много
Здравейте колеги , колата ми е с обикновени амортисьори и червени пружини отзад , зелени отпред . Предницата е малко по-ниска от задницата обаче предницата се топа супер много . Със задницата нямам проблем . Въпроса ми е ако сложа спортни амортисьори на тези пружини отпред дали ще спре да се топа ? Тук очаквам включване от хора , които са го правили , че в предната ми тема стана война , че ми бил тъп въпроса . Едни ми казват , че пружините били меки , други , че амортисьорите били меки..Мнения ?
. Варианта за койловери го знам , не питам за тях 
. Варианта за койловери го знам , не питам за тях - Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Предницата ми се топа много Mk3 GTI
Колега поясни първо какво значи ''топа' 'Тропа ли имаш в предвид,ли нещо друго ли?
- Mariqnski
- Контакти:
Re: Golf 3 GTI предницата ми се топа много
Не колега , просто предницата подскача , нестабилна е , няма тропане ..
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Аз не съм карал със спортни пружини,но със сигурност при теб проблема са амортисьорите.
- Mariqnski
- Контакти:
И аз си мисля , че е от амотата , вторник пристигат 2 жълти конита за отпред , да видим какво ще се случи
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ако са изскочили чашките на амортисьорите над калниците, може да е от сплескани тампони на амортисьорите.
-
barutchiev
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Колегата @vanesto е прав.Погледни ги.И аз имах същия проблем,но при мен си тропаше здраво.Най-вече при слизане от легнал полицай или при павета.Чуваше се здраво.Ако при теб няма такъв звук си провери амортисьорите
Слагайки ниски пружини на стокови амове, точно това се получава. И колата е хем ниска, хем нестабилна. Сложи спортни амортесьори или рециклирай сегашните ти ( при човек дето знае какво прави ) и няма да си познаеш колата.
- Mariqnski
- Контакти:
Няма никакво тропане , колеги . Просто явно както каза колегата по-горе заради ниските пружини на стокови амота , интересното е , че отзад го няма този проблем , задницата си е наред . Днес пристигнаха две жълти кони спорт за отпред , в неделя ги слагам с спортните пружини , с които съм сега , надявам се да се оправи .
Ще се оправи "вЕрвай ми" :)
Причината отзад да не усещаш подобен ефект ( има го но е в по-малка степен) е късото междуосие и леката задница на тройките.
Причината отзад да не усещаш подобен ефект ( има го но е в по-малка степен) е късото междуосие и леката задница на тройките.
- Mariqnski
- Контакти:
hvp800 написа:Ще се оправи "вЕрвай ми" :)
Колега , оказа се , че колата е и със спортни амортисьори и отпред и отзад както и пружини , всичко е на марка Weitec .. все пак сложих Кони-то , разлика има лека , предните амортисьори , които свалих не са изпуснали..
- Mariqnski
- Контакти:
Re: Golf MK3 GTI предницата ми се топа много
Пружините , с които съм в момента са зелени Weitec , с тях колата стои много ниска , но много се топа , след като ги сложих на конитата отпред , дори не се наложи да ги свивам..Резултата е много зле , кола на 8 см от земята и супер мека возия..Поръчах си червени FK на жълто кони... Мнения ? Тия зелените са много ниски явно и много меки..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”