Passat B6 1.9 TDI -вибрация на съединителя, Engine fault, странен шум при набиране

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kirilovke
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BXE

Passat B6 1.9 TDI -вибрация на съединителя, Engine fault, странен шум при набиране

Мнениеот kirilovke » Пон 24 окт 2016 19:38

Здравейте ,
Извинявам се ако темата се повтаря но не съм компетентен относно автомобилите а и не намирам точен проблем като моя или може би не знам как да търся:) а определено се нуждая от съвет.
1. вибрация в съединителя - има я от момента на палене на двигателя до неговото гасене. Отделя около средата или малко по нагоре не мога точно да определя. колата за сега не боксува при потегляне поне не ми се е случвало да ми пребоксува съединителя. има ли някой напредстава какъв може да е проблема.
2. Check-in Engine light on - ( Emmision garage - изписва на таблото) проблем който имам от една година и не може да бъде разрешен за сега. В VW e правена диагностика оказва се ERG valve който сменям и отново се появява check -in engine light on, след това се оказва coolent temperature sensor който също се сменя но лампата за чекинга си свети. Колата за сега върви добре макър понякога да губи ускоряване не се случва често но като се случи определено губи мощност. след рестартиране на двигателя се оправя но по касно отново се случва да губи мощност. след смяната на сензора доста време варвеше без проблем сега отново се случва да губи ускорение. сервиза се извършва в VW но след нчколко часа каране и лапмата светва. от VW не могат да определят какъв е проблема освен че е vacum leak.
3. при натискане на газта понякога когато карам в баир на горе се чува монотонен шум все едно нещо прехапва поне на мен така ми звучи. звука не се променя при ускоряване . този звук го има определено когато има някакво ускорение но с по голямо съпротивление като например набиране в баир или от по ниски обороти, при отпускане на газта моментално изчезва . този шум не е постоянен много неопределено се появява. понякога се случва изобщо да не се чува с дни каране.

Да уточня че не се намирам в БГ и ми се налага да се прибирам декември с колата до БГ , та исках съвет за изброените проблеми защото от VW определено нямат идея за engine light, за съединителя казват че е за смяна с маховика но определено за сега нямам други симтоми за лош маховик или съединител , а за шума при натискане на газта не мога да им покажа защото всеки път този шум го няма когато ида до сервиза. моля за съвет относно проблемите които съм описал.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 1.9 TDI -вибрация на съединителя, Engine fault, странен шум при набиране

Мнениеот didkoltd » Пет 28 окт 2016 19:50

По точка 3 има вероятност проблема да е в някое каре,по-вероятно вътрешно !

Върни се в “Дизелови агрегати”