Passat B3 1.8 моно От къде да взема вакуум за изпарителя?
-
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: RP
Passat B3 1.8 моно От къде да взема вакуум за изпарителя?
Колата Passat b3 1.8 моно 1988г. смених изпаритела с вакумен но не знам от къде да взема вакум.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: от къде да взема вакум за изпарител
От смукателния колектор.
-
да но на смукателният няма вакум.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Като работи мотора целия смукателен колектор е пълен с вакуум
Виж дали има заготовка за щуцер по него. Или си сложи тройник на някое маркуче което излиза от смукателния колектор.

-
Разбрахте утре ще проверя какво има
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И каква е причината за смяната на електрически с вакумен?
-
Re: Passat B3 1.8 моно От къде да взема вакуум за изпарителя?
Причината за смяната на изпарителя е че с електрическият имах много проблеми и затова реших да пробвам вакумния.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Какви проблеми?
-
ами клапана на изпарителя постоянно го сменях и се турски боклуци.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Вакумния по тегав за работа от електрическия, но не пречи да пробваш.
Вместо да сменяш изпарителя, можеше да изтърбушиш клапана от стария изпарител.
Така ще стане просто изпарител-редуктор без клапан - което хич не му пречи да си работи като изпарител-редуктор.
А за клапан преди него, можеш да насучеш обикновен турски клапан с филтърче за газ - струва от 10-12 лв. в магазина, ако не решат да те натоварят за по 19 лв.. (- няма значение точната сума, важното е че не даваш 45 лв. за нов изпарител.)
Ако пък имаш, непосредствено преди изпарителя, монтиран такъв клапан с филтърчето (както е в масовия случай), то няма нужда да правиш нищо, освен да махнеш от изпарителя излишните части.
Така ще стане просто изпарител-редуктор без клапан - което хич не му пречи да си работи като изпарител-редуктор.
А за клапан преди него, можеш да насучеш обикновен турски клапан с филтърче за газ - струва от 10-12 лв. в магазина, ако не решат да те натоварят за по 19 лв.. (- няма значение точната сума, важното е че не даваш 45 лв. за нов изпарител.)
Ако пък имаш, непосредствено преди изпарителя, монтиран такъв клапан с филтърчето (както е в масовия случай), то няма нужда да правиш нищо, освен да махнеш от изпарителя излишните части.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Да, ама така без клапан на изпарителя, ще вдигне много разхода на газ, особено ако кара на къси разстояния. Ще изфирясва и газта от тръбата между клапана и изпарителя, което погледнато от към 100 км изминат път си е много загубена газ, а и много лесно се дави при директно палене на газ, ако го няма единия клапан
Да де, зависи - аз при *изобщо* първия си монтаж на АГУ мислех, че клапанът е добре да е на 50 см. от изпарителя. Пък и беше много удобно да го завинтя на това място. Оказа се много неподходящо решение и още си гася колата, като изключвам въпросния клапан и чакам 20 сек. на празен ход, докато се източи газта от тръбичката между клапана и изпарителя. Иначе изпарителят след престой пуска газ - и после със задавен двигател паленето е трудно.
Не случайно почти всички завиват клапана на изпарителя, или го монтират максимално близо до него - така че да няма почти никакво разстояние между тях. Разбира се, че няма да повторя грешката си при нови монтажи. Иначе чакането от 10-20 сек. не ме бърка, но би било досадно, ако се наложи някой друг да кара колата и не знае как да я гаси и пали.
Не случайно почти всички завиват клапана на изпарителя, или го монтират максимално близо до него - така че да няма почти никакво разстояние между тях. Разбира се, че няма да повторя грешката си при нови монтажи. Иначе чакането от 10-20 сек. не ме бърка, но би било досадно, ако се наложи някой друг да кара колата и не знае как да я гаси и пали.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Именно заради тоя клапан или по-скоро гумичката му,предполагам и автора го е сменил.И аз заради невъзможноста да намеря гумичка,смених изпаритела с такъв,за който има такава.Сега на няколко месеца просто подлагам на пружинката малко хартия и това е.Но този клапан си е важен.
Не знам принципа на действие на вакуумния изпарител,но вакуум има зад самото моно-2 щуцера.На единия има маркуче към капака на моното,за термо датчика,другия му край отива в филтърната кутия,за клапата топъл/студен въздух.Другия щуцер мисля беше за канистъра,за бензиновите пари.
Свободни щуцери трябва да има и на тръбата за сервото,но не знам дали там е удачно да се свързва точно изпарител?
Не знам принципа на действие на вакуумния изпарител,но вакуум има зад самото моно-2 щуцера.На единия има маркуче към капака на моното,за термо датчика,другия му край отива в филтърната кутия,за клапата топъл/студен въздух.Другия щуцер мисля беше за канистъра,за бензиновите пари.
Свободни щуцери трябва да има и на тръбата за сервото,но не знам дали там е удачно да се свързва точно изпарител?
-
Свързах го към смукателният колектор. Там имаше заготовка за щуцер и го вързах и работи без проблем.
Върни се в “Автогазови уредби”