Поло 2ф1993 1.4 дизел- обтягаща ролка на ремъка за нафтовата помпа.
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- обтягаща ролка на ремъка за нафтовата помпа.
Братя ! Помагайте ! Днес ходих да търся обтягащата ролка за малкия ремък на нафтовата помпа..........уви , и продавачите не знаят каква е.........Предлагат ми ролки / все различни/ които нямат нищо общо с моята. Една даже я купих / INA - 26 лв./ , но после я върнах - въобще няма нищо общо с моята ролка. Може би тази беше същата като моята , но на външен вид ........нищо не съвпада. На кутията пишеше че е за Ауди , Порше , Ибиса.........но не и Поло. Има една подробност - ролката не се вижда - отгоре има една пластмасова капачка и не знам вътре какво има. Искам да си сменя /в сервиза в с. Лозен/ ремъците - ангренажния и малкия на нафтовата помпа , и се надявах да си купя всички части.......Ремъците купих , водната помпа е испанска .....тук някои ме посъветваха да я хвърля на боклука , но нали самото Поло е сглобявано в Испания..........Дайте инфо/снимки/ какво представлява обтягащата ролка - за да знам какво да търся , и ако може ме посъветвайте каква читава водна помпа да си купя. Спешно трябва да сменя ремъците и водната помпа , затова искам да сменя и ролката на малкия ремък. Благодаря ви предварително. 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- обтягаща ролка на ремъка за нафтовата помпа.

- дърт милиционер
Поло 2 ф 1.4 дизел - 1993г./на снимката/Той мотора си е един и същ...........какви номера да пиша......Днес ходих по ул. Симеон да търся , ама вече е трудно да се намират части за тези курници - дори магазинерите се пулеха.Ако някой има скица на обтяжната ролка на малкия ремък/на нафтовата помпа/ моля да го прати. Продаваха ми различни ролки - една с една не си приличаха. Дайте ми акъл и каква водна помпа да купя , защото съм купил една испанска , но колеги тук във форума ми казаха , че била менте. Ремъци съм купил - пише Гатес/Гейтс/ . Ако можете......помагайте.
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Колко мислиш да я караш още тая легендарна кола?
Аз съм на акъл: Сменяй ремъци, ролки и не сменяй помпата.
Чак пък да е спешно не вярвам. То колко си го карал така... Прецени още колко време мислиш да го караш това нещо и заслужава ли да наливаш само. То с такси да беше пътувал.
Аз съм на акъл: Сменяй ремъци, ролки и не сменяй помпата.
Чак пък да е спешно не вярвам. То колко си го карал така... Прецени още колко време мислиш да го караш това нещо и заслужава ли да наливаш само. То с такси да беше пътувал.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Съсипах се да го търся-няма намиране това нещо. Иначе си запиши ето този сайт-има всички други номерца, но не и на тази ролка. http://audi-club.md/etka-online избираш модел и година и система и гледаш-ще ти е полезен. Тук цъкни за всички номерца на ремъци за таз кола... https://www.catcar.info/totalcatalog/?st=50&l=YnJhbmRfaWQ9PTU4N3x8bW9kZWxfaWQ9PTQzNnx8bWRmX2lkPT0xNjAzfHxzcGFyZV9pZD09MTA1NTM%3D&lang=en&
И пак не можах да го намеря. Ще идеш в Фолксваген и ще ти кажат номера-друг начин просто не виждам. Запази си сайтовете- не само ти и ами и всеки който чете темата- адски са полезни,макар и да не свършиха работа в случая.
И пак не можах да го намеря. Ще идеш в Фолксваген и ще ти кажат номера-друг начин просто не виждам. Запази си сайтовете- не само ти и ами и всеки който чете темата- адски са полезни,макар и да не свършиха работа в случая.
- goppa
- VW експерт
дърт милиционер написа:Поло 2 ф 1.4 дизел - 1993г./на снимката/Той мотора си е един и същ...........какви номера да пиша.......
Вадиш големия талон и гледаш номера на мотора. Напиши тук първите 3 символа от него!
-
Няма три символа бе човек. Това е стара кола 1W е кода на мотора. Едно време бяха с по два символа, ако помниш...
- goppa
- VW експерт
Чичко милиционер тоя сайт казва, че знае какво търсиш:
https://chastite.com/obtyazhna-rolka-vw ... 10555.html
LionHeart не помня кодове, цифри и телефонни номера, и не знам наизуст всичко за колите, има си справочници за почти всичко.
https://chastite.com/obtyazhna-rolka-vw ... 10555.html
LionHeart не помня кодове, цифри и телефонни номера, и не знам наизуст всичко за колите, има си справочници за почти всичко.

-
И аз я намерих тази- не ми се струва вярната, но нищо не му коства да опита. Да, прав си-ПОЧТИ за всичко има каталози :) 

-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Според скромното ми мнение... Въобще не се занимавай да я сменяш тая ролка.
Има голяма вероятност да си е съвсем годна, а и каквато и повреда да стане там, нищо фатално не следва от това - ремъка задвижва само ГНП. Аз лично и ремъка на помпата не бих сменил, ако не е видимо зле.
Не знам защо ти е толкова спешно, но на твое място бих изачакал да мине зимата.
Може да се окаже безсмислено, ако спре да пали зимата (все някога идва този момент).
Имал съм предходния модел с 1,3 дизел. И точно така стана с него - трудно палене зимата, в резултат се скапа и стартера (такъв не се намира лесно). Междувременно някой го удари отзад на паркинга пред блока...А малко след това стартера пак се предаде... и полото отиде за скрап.
Няма нищо вечно, а някои модели не е оправдано да се ремонтират, както виждаш малко екзотичен мотор е това...
Но за да не съм съвсем офф, и в случай че си държиш на решението да направиш нещата като по дебелите книги... Сещам се, че на шестцилиндровите редови дизели 2,4 на VAG(не знам кодовете), които се слагат на първото LT и на някои стари Волва като 240, също са с ГНП задвижвана от къс ремък от задния край на разпределителни вал, и е възможно да ползват идентична ролка. Същото важи и за пет цилиндровите дизели на Ауди и Транспортер.
Има голяма вероятност да си е съвсем годна, а и каквато и повреда да стане там, нищо фатално не следва от това - ремъка задвижва само ГНП. Аз лично и ремъка на помпата не бих сменил, ако не е видимо зле.
Не знам защо ти е толкова спешно, но на твое място бих изачакал да мине зимата.
Може да се окаже безсмислено, ако спре да пали зимата (все някога идва този момент).
Имал съм предходния модел с 1,3 дизел. И точно така стана с него - трудно палене зимата, в резултат се скапа и стартера (такъв не се намира лесно). Междувременно някой го удари отзад на паркинга пред блока...А малко след това стартера пак се предаде... и полото отиде за скрап.
Няма нищо вечно, а някои модели не е оправдано да се ремонтират, както виждаш малко екзотичен мотор е това...
Но за да не съм съвсем офф, и в случай че си държиш на решението да направиш нещата като по дебелите книги... Сещам се, че на шестцилиндровите редови дизели 2,4 на VAG(не знам кодовете), които се слагат на първото LT и на някои стари Волва като 240, също са с ГНП задвижвана от къс ремък от задния край на разпределителни вал, и е възможно да ползват идентична ролка. Същото важи и за пет цилиндровите дизели на Ауди и Транспортер.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Заблуждаваш продавачите, затова не получаваш търсеното. Участниците в дискусията също пишат наизуст.
Това, което мислиш за ролка, всъщност е вакуум помпата за спирачките: http://www.milanuncios.com/otros-recamb ... 653274.htm
Още ли искаш да я сменяш?
Това, което мислиш за ролка, всъщност е вакуум помпата за спирачките: http://www.milanuncios.com/otros-recamb ... 653274.htm
Още ли искаш да я сменяш?
-
Anrus може и да е прав, на някой от схемите излиза само вакуум помпа, на други над помпата има и ролка между разпределителния вал и нафтовата помпа от горната страна, и всичкото това за 1W мотор. Истината е някъде там.
Последна промяна от lion_heart002 на Вто 25 окт 2016 8:27, променено общо 1 път.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Така ли изглеждат ремъците ?

1-зъбен ремък (голям)
2-водна помпа (като част, така го дават в инфото)
Горе на малкия ремък би трябвало да е вакуум помпа VP.
https://www.catcar.info/totalcatalog/?s ... D&lang=en&
Следващите картинки са за без серво (със спомагателна ролка AUX) и със серво (вакуум помпа VP)...

ТР - Обтягаща ролка не видях никъде...

1-зъбен ремък (голям)
2-водна помпа (като част, така го дават в инфото)
Горе на малкия ремък би трябвало да е вакуум помпа VP.
https://www.catcar.info/totalcatalog/?s ... D&lang=en&
Следващите картинки са за без серво (със спомагателна ролка AUX) и със серво (вакуум помпа VP)...

ТР - Обтягаща ролка не видях никъде...
- дърт милиционер
До колегата с маймунката - да това е моето Половерче , и малката снимка е на двигателния отсек. Перфектно гледана е колата и си заслужава да я подържам. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.ph ... =0Снимката на колегата от Горна Оряховица/Голф 2/ показва точно тази ролка - но явно не е ролка , а вакум помпа с която се обтяга малкия ремък. Всъщност май наистина този мотор няма обтяжна ролка........Днес ходих в сервиза на Никси , и като отвориха пластмасовия капак на ангренажа се оказа , че има лепенка - ремъка е сменян на 130000км. в Германия . Сега е на 1670000км. и ремъка е в добро състояние Малкия ремък не е напукан , и ме убедиха , че ако някога се скъса - само ще спре колата защото ще спре нафтовата помпа - без да повреди нищо. Двигателя работи чудесно и няма никакви признаци за притеснение. И все пак мисля да сменя ангренажа и водната помпа - колата доста години е седяла по гаражите на МВР докато аз я купих , а доколкото знам ремъка дори да не работи двигателя - старее и е опасно. Дайте съвет каква читава марка водна помпа да си купя. Благодаря ви на всички за помощта ! Ех.........какво ли щях да правя без вас....

Последна промяна от дърт милиционер на Вто 25 окт 2016 17:46, променено общо 3 пъти.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”