Голф 4 1.9 TDI проблем с паленето - горивен филтър
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
- whity
- Автомобил: VW GOLF MK IV
- Двигател: ASV
Re: Голф 4 1.9 TDI проблем с паленето - горивен филтър
Здравейте колеги, и аз като всички останали да не пускам нова тема ще повдигна тази. Изчетох доста и различни теми и аз имам същия проблем. Колата е Голф 4 1.9 тди ASV код на мотора 110 к.с. Имаше си балонче в прозрачния маркуч и след пълно обслужване пак си остана, правих ревизия на ГНП и чистене на турбото. Въпреки балончето няма проблеми ако не я карам 2 дни примерно качвам се въртя и пали, но като я оставя 1 седмица за експеримента и трябва да завъртя 2-3 пъти докато подкачи и запали. Горивопроводи ли трябва да сменям или филтър от 2ка без клапанче ще свърши работа. Ще има ли проблеми ако го няма това клапанче. Много безаварийни и без въздух в системата. 

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Голф 4 1.9 TDI проблем с паленето - горивен филтър
Това вече може да се дължи на ГНП-изпуска към резервоара горивото.Доколкото знам има 2 решения.Едното( и по-евтино) е да се сложи клапанче ,което не пропуска наобратно горивото и другото(по-скъпо) -ремонт на ГНП. Мисля,не малко хора са си решили проблема с еднопосочния клапан(нямащ нищо общо с клапанчето на филтъра,за което ти говориш).Иначе ,и аз съм за 2ковия филтър с две ръце...Преди време на вентото слпжих такъв-5г.не съм имал проблеми с въздух(от филтъра) Сега взех голф и това ми беше първата работа-да сменя филтъра с 2ков.
Върни се в “Дизелови агрегати”