Проблемче с газова Ловато

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
restless
Автомобил:
Двигател:

Проблемче с газова Ловато

Мнениеот restless » Сря 27 дек 2006 15:24

С две думи
На газ падат оборотите на празен ход - до минимума (500), колата не гасне но се усеща. Прави го само при загрял двигател.
Проблемът се появи преди 3 седмици (а колата купих преди 6 седмици)
Врътнах врътката, която би трябвало да регулира (след консултация по Скайп :) ) - дигнаха се оборотите... след 2-3 дена хоооп пак взеха да падат.
Врътнах пак - още 2-3 дена... :roll: , при това сутрин обикновено не го прави, оборотите са си нормални, но вечер :(
Единствента разлика, която има е че сутрин първо карам 7-8км извънградско, а вечер обратно почвам със 10-на км в града.
От седмица съм на бензин, след като се оказа че след въртенето разходът е скочил с поне литър.

Ще ходя при първа възможност на газаджия, но не знам дали преди Нова Година ще сколасам :(, някаква идея от какво може да е? Просто ми е любопитно...
Въздушния филтър е на 2500км :(

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Сря 27 дек 2006 18:05

ако е вакумно ловато е възможно вакумната мембрана да е остаряла, така няма еластичност и трудно се наглася. Ако е електрическо - голямата мембрана на втората камера /ниското налягане/. Ако мембраните са О.К. значи или газта е гадна, или не можеш да оцелиш на празен ход дозировката на гориво от болчето на изпаритела /не от бронзовото при ел. изпарител/

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 30 дек 2006 1:02

А колата е... произведена през... :)
На бензин прави ли го?
Как се държи като цяло на бензин?

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 04 яну 2007 14:03

Щом е нова колата и не знаеш историята на АГУто :-), ми се струва разумно да купиш ремонтен комплект за този изпарител (включва мембрани и гумички - кажи речи всичко дето не е метално), и да ги подмениш. Покрай това почисти изпарителя и огледай за нещо счупено (пружинка примерно). Ще получиш почти нов изпарител, и ще знаеш че няма проблем с него. И настройките ще са нормални и стабилни. Но вземи качествен комплект, не менте. И смени също така филтъра в чашката на газовия клапан, ако имаш такъв, че има евтини клапани без филтър.

Потребителски аватар
genchovw
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: AGR

Мнениеот genchovw » Съб 10 фев 2007 0:16

Колега аз имах същия проблем на моето голфе, това поради факта че Ловато има и много ментета каквото де оказа и моето, и след като смениха всички мембрани проблема изчезна само за няколко дни, изтичах до магазина и си купих ново изпарителче-Заволи.Сега голфчето ми мърка на 900об. като котенце :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 01 мар 2007 15:15

Извинявам се че не писах в темата, но точно на другия ден имах ПТП (само малко огънати ламарини) и ми изскочи от главата тази тема....

Като ми оправиха ламарините, просто смених въздушния филтър... който се оказа много замърсен и всичко заспа :)
А падането на оборотите вечер, комай се оказа че просто като ми понамалее газта оборотите на празен ход леко падат ... и така се е случвало че понеже вечер минавам на газова когато не е загряла колата ефектът е бил по-забележим :)

Но съм си планирал и посещение в сервиз за профилактика другата седмица - така и така лееко покапва охлаждаща течност точно връзката на маркуча с изпарителя ( все пак ако се вярва на сервизната книжка газовата е поставяна преди 3 години и маркучите са поостарели)

Върни се в “Автогазови уредби”