Подпрях незнаен съсед при паркиране
Подпрях незнаен съсед при паркиране
Здравейте хора. Днес вечерта докато маневрирах за да вляза в паркинга, много леко подпрях незнаен съсед по предната броня. Не познавам човека, никой не се появи, щети по колата му като че ли няма или са някакви супер повърхностни одрасквания. Трудно е да се каже защото пробнята като цяло не беше в страхотно състояние. По моята кола имаше повърхностна драскотина която с мокра кърпичка като минах почти изчезна. Имам книжка от едва половин година и за първи път ми се случва такава глупост. Оставих бележка на предното стъкло като извинение и телефонен номер ако все пак мисли че има проблем, да попълним двустранен протокол. Но сега ми стана притеснено дали може да станат някакви проблеми?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подпрях незнаен съсед при паркиране
Ха,те във Франция например побутването с бронята за да си направиш място го приемат за нещо нормално,а ти се кахъриш за нещо което не се вижда с просто око
Все пак е похвално че си от този 1% които имат желание да си поправят грешката 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997

Не виждам какви проблеми може да станат. Ако пострадалия се дърви, съставяте протокол заверявате го в КАТ и да върви да се дърви на застрахователите, ти си направил каквото трябва.
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
На всеки се случва, не се притеснявай. Постъпката ти с оставянето на бележката е похвална! Дано за напред да се срещат повече такива шофьори!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
При положение че си оставил координатите си и си готов да поемеш вина,а на практика няма друга щета освен драскотина,незнам какъв идиот трябва да е този ако ти се обади,освен ако не е за те почерпи за мъжкарската постъпка.
Браво,продължавай все така с колегиалността към другите участници в движението.
Браво,продължавай все така с колегиалността към другите участници в движението.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 6 години и аз имах подобен случай, ама другата кола беше със смачкани врата и калник. Няколко часа по-късно ми звъннаха. Видяхме се и обясних какво точно е станало и че не бягам от отговорност. Бележката явно беше им направила много добро впечатление. Казаха, че колата има каско и си пожелахме приятен ден.
Благодаря за отговорите колеги. Вчера сутрин като тръгвах за работа, видях че колата я няма, тоест човека най вероятно я е видял и си е тръгнал на някъде. Цял ден никой не се е обадил така че предполагам не е имало проблем.
Иначе според мен хората трябва да се уважават взаимно както и колите си защото все пак струват пари и то не малко. Лично аз като си купих колата преди 6 месеца беше с перфектна боя. След точно 2 дена някой ме осурка на паркинга и трябваше да пребоядисвам цялата дясна страна, минах си по каско, но все пак е не приятно и занимавка. По принцип внимавам да не причиня нещо подобно на някой друг, пък ако стане нали за това има ГО... Трябва по човечно един към друг не всеки да гледа да се шмекери.
Поздрави и мерси още веднъж че се бях притеснил доста.
Иначе според мен хората трябва да се уважават взаимно както и колите си защото все пак струват пари и то не малко. Лично аз като си купих колата преди 6 месеца беше с перфектна боя. След точно 2 дена някой ме осурка на паркинга и трябваше да пребоядисвам цялата дясна страна, минах си по каско, но все пак е не приятно и занимавка. По принцип внимавам да не причиня нещо подобно на някой друг, пък ако стане нали за това има ГО... Трябва по човечно един към друг не всеки да гледа да се шмекери.
Поздрави и мерси още веднъж че се бях притеснил доста.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Браво колега, поздравления. Всичко си е до човека. Преди години си боядисах колата, отивам на Lidl и чакам в колата жена ми да пазарува, до мен спира кола и една леля отваря вратата да слиза и ме разтресе, като и направих забележка да внимава се развика и ме изкара мен виновен да съм спрял по надалеч. Мъжът и взе да я дърпа, но тя настървена. Ужас, направо да не повярваш какви хара има.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Такива хора не съществуват , да удари колата ти и да си остави координатите , не не вярвам нещо май ни бъзика колегата.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Аз,например съм възприел една практика-когато съм в по-голям град Варна или София ,и не мога да намеря място за паркиране ,в краен случай на един лист оставям бележка : Ако колата пречи ,позвънете на тел.---------,до няколко минути идвам и я измествам....Това в краен случай.
Еди път се оказа че преча,във Варна,отивам след като съм си свършил работата,а човека на когото преча пие спокойно кафенце,пуши и ме гледа .Викам му -Що не звънкаш бе човек?
А той усмихнато: Нали ти имам номера,ако много се беше забавил ,щях да ти звънна,ама стига бързане ,понвкога е хубаво човек да се намали темпото,да пие едно кафенце спокойно....и т.н.
Колегиалността е хубаво нещо,а oще по-хубаво е ако и насреща получаваш колегиалност и разбиране.
Еди път се оказа че преча,във Варна,отивам след като съм си свършил работата,а човека на когото преча пие спокойно кафенце,пуши и ме гледа .Викам му -Що не звънкаш бе човек?
А той усмихнато: Нали ти имам номера,ако много се беше забавил ,щях да ти звънна,ама стига бързане ,понвкога е хубаво човек да се намали темпото,да пие едно кафенце спокойно....и т.н.
Колегиалността е хубаво нещо,а oще по-хубаво е ако и насреща получаваш колегиалност и разбиране.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Аз пък не мога да разбера какъв задник трябва да си, да одереш колата на някого и да не направите двустранен протокол, при положение, че всички си плащаме ГО?
Ганьо си е Ганьо и в повечето случаи /с помощта на вечно дебнеща зад прозореца съседка/ съм ги изхващал повечето, които по една или друга причина са ми натиснали я врата, я са счупили стоп, и са "забравили" след това да се обадят, но няма как да не ме е яд, че някакъв ми праснал бронята, колкото да падне боята /без счупване или кой знае какво сложно/ и офейкал. Още се чудя какъв му беше проблема да направим тоя двустранен протокол и да взема някой лев за боядисването...
За колегата, браво, така го правят интелигентните хора. Тия, дето вечно вонят на туршия и ракия няма как да са същото.
Ганьо си е Ганьо и в повечето случаи /с помощта на вечно дебнеща зад прозореца съседка/ съм ги изхващал повечето, които по една или друга причина са ми натиснали я врата, я са счупили стоп, и са "забравили" след това да се обадят, но няма как да не ме е яд, че някакъв ми праснал бронята, колкото да падне боята /без счупване или кой знае какво сложно/ и офейкал. Още се чудя какъв му беше проблема да направим тоя двустранен протокол и да взема някой лев за боядисването...
За колегата, браво, така го правят интелигентните хора. Тия, дето вечно вонят на туршия и ракия няма как да са същото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
учудвам се ,че има и хора като колегата да се чуства виновен , че е причинил някому нещо макар и дребно! ми аз всеки ден като спирам пред блока , на сутринта намирам какви ли не удари най вече от отваряне на врати в моите врати! последния удар ми направи дупка колкото яйце! веднъж направих забележка , но ми отговориха .че като неискам да ми трошат колата да си купя гараж!
то ако ми оставяха бележки , то май цял роман щях да чета! 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
E това му се случва за пръв път на колегата.Все пак млад шофьор е и е нормално да се притесни. Постъпката с бележката с телефона си ,която е оставил е похвална.
Много е важно каква шофьорска етика ще си изгради един младеж когато започне да трупа стаж на пътя.Поради липса на такава у повечето шофьори,голяма част от колите ,особенно в големите градове са очукани като "чобански манерки",я на паркинг,я при маневра. Обикновено виновния тегли една "Как си спрял да ти е... мамата" и изчезва.Още веднъж браво на автора и все в тоя дух занапред.
Много е важно каква шофьорска етика ще си изгради един младеж когато започне да трупа стаж на пътя.Поради липса на такава у повечето шофьори,голяма част от колите ,особенно в големите градове са очукани като "чобански манерки",я на паркинг,я при маневра. Обикновено виновния тегли една "Как си спрял да ти е... мамата" и изчезва.Още веднъж браво на автора и все в тоя дух занапред.

- Omilron
- Автомобил: Skoda Octavia MK2
- Двигател: 2007 BKD
Похвали за колегата пуснал темата!
Моята случка е следната - слизам от офиса на улицата да изпуша една цигара. Двупосочна улица на която са спрели коли и от двете страни. За радост на шофьорите е широка и въпреки, че е двупосочна пак могат да се разминат 2 коли (въпреки паркираните). От едната страна е забранено паркирането. За съжаление от там минават автобуси! Когато дойде автобус няма как да се разминеш с него. Жена спира по средата с автомобила и си и рейса опитвайки се да се размине с нея задира едно Ауди доволно (паркирано от разрешената страна). Шофьора на рейса явно реши, че това е незначително и си продължи без дори да слезне. Отивам аз гледам 2-те врати на А4-ката и предния калник щета. Рейса го няма. Изтичах до мойто пасатче Б3
и настигнах автобуса (къде ше ми избяга като му знам маршрута, верно че бяха няколко спирки ма пасата си върви
). Реших да не се разправям с водача и само записах номера му и едно друго номерче, което те имат - нямам идея за какво е.
Върнах се и оставих бележка на аудито с моя телефонен номер. Колегата звънна по късно и почна да ми благодари мислейки, че аз съм човека изкривил колата му. Видяхме се обясних за какво става въпрос и по живо по здраво. Няма и 2 часа човека ми звъни - вика застрахователя е тук, но и полиция има и искат да говорят с теб. Слизам, разказвам на органите на реда какво се е случило, те от своя страна спират първия автобус който минава по улицата и казват на шофьора му да намери виновния от миналия ден водач. От там трябва да се ява в полицията и т.н. Човека с аудито каза че не иска да се занимава с каквото и да е и ще си оправи щетите сам.
И те така!

Моята случка е следната - слизам от офиса на улицата да изпуша една цигара. Двупосочна улица на която са спрели коли и от двете страни. За радост на шофьорите е широка и въпреки, че е двупосочна пак могат да се разминат 2 коли (въпреки паркираните). От едната страна е забранено паркирането. За съжаление от там минават автобуси! Когато дойде автобус няма как да се разминеш с него. Жена спира по средата с автомобила и си и рейса опитвайки се да се размине с нея задира едно Ауди доволно (паркирано от разрешената страна). Шофьора на рейса явно реши, че това е незначително и си продължи без дори да слезне. Отивам аз гледам 2-те врати на А4-ката и предния калник щета. Рейса го няма. Изтичах до мойто пасатче Б3

Върнах се и оставих бележка на аудито с моя телефонен номер. Колегата звънна по късно и почна да ми благодари мислейки, че аз съм човека изкривил колата му. Видяхме се обясних за какво става въпрос и по живо по здраво. Няма и 2 часа човека ми звъни - вика застрахователя е тук, но и полиция има и искат да говорят с теб. Слизам, разказвам на органите на реда какво се е случило, те от своя страна спират първия автобус който минава по улицата и казват на шофьора му да намери виновния от миналия ден водач. От там трябва да се ява в полицията и т.н. Човека с аудито каза че не иска да се занимава с каквото и да е и ще си оправи щетите сам.
И те така!
Omilron написа:
И те така!
И те така аз лично не смятам, че водачът на автобуса е виновен!!!
Господата от КАТ да направят една показна акция и да понапишат доволно количество актчета за неправилно паркиране.
Лошото в случая е, че е пострадал правилно паркиран автомобил, но такъв му бил късмета.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”