Формула 1, Сезон 2016

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Формула 1, Сезон 2016

Мнениеот escrime » Пет 28 окт 2016 15:30

radotom написа:А да си чувал наскоро да са глобили авиокомпания, защото от кулата са комуникирали с пилота кога да заходи за кацане? :mhihi
Хора, не става дума дали някой от пилотите ЩЕ си ремонтира болида.
Въпроса е дали може да го направи.
Аз не съм убеден, че сегашните пилоти могат... :no

Няма смисъл да могат.
Няма и значение дали биха могли. :smile

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пет 28 окт 2016 16:31

Е да бе, това не е вярно. Трябва да могат и би променило нещо.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 окт 2016 17:16

Spas написа:Е да бе, това не е вярно. Трябва да могат и би променило нещо.

Ок отказвам се. Чудя се защо не сложат по един механик да кара? Все някой от тях има шофьорска книжка. Може би не са се сетили до сега?! :a045

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пет 28 окт 2016 17:47

Не се отказвай....просто имам чувството, че говорим на различни езици.... някой по-горе даде пример с пилотите на самолет, представете си той да не знае за какво са всички бутони и режими? Да не говорим какво учат, за да станат пилоти. Имат ясна представа от цялостната конструкция на самолета..... а тези пилоти, сегашните? Макс Верстапен за пример, страхотен пилот, но на 18 години.....той знае само да пилотира, какво му е теоретичното обучение... Последното състезание какво каза по радиото? Нещо се счупи. Дали Бътън щеше да каже така или щеше да каже: Скоростите заминаха. :rolleyes

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 окт 2016 20:40

Дали ще каже нещо се счупи или скоростите заминаха, няма значение. Тука проблемът е, че колите са наистина сложни, с много електроника, системи, подсистеми и още повече настройки на многото системи. И като се прецака нещо, почва се едно забавление с 330 км/ч на градско трасе, защото няма как да знае, че трябва да превключи десния голям клуч на позиция 5 и после левия на позиция 8, щото ако първият е на позиция 6 а втория на позиция 8 нещото не работи.
Всичките имат общо понятие от устройството и действието на болида, но никой не е длъжен да знае това, което виждат на компютрите в бокса.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 28 окт 2016 22:04

Колеги, знаете ли, че има фирма в България, която произвежда Ф1 симулатори?
Купете си, и карайте.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 28 окт 2016 22:59

Zdravko Zankov написа:Колеги, знаете ли, че има фирма в България, която произвежда Ф1 симулатори?
Купете си, и карайте.

За 'кво да си купят, като могат да си сглобят?!

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Съб 29 окт 2016 8:26

Ludia написа:
Zdravko Zankov написа:Колеги, знаете ли, че има фирма в България, която произвежда Ф1 симулатори?
Купете си, и карайте.

За 'кво да си купят, като могат да си сглобят?!

Да, знаем, че има, не продават в България обаче :th_up

Разбира се, че мога да я сглобя, частите и шасито са проблемите :th_up

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Съб 29 окт 2016 13:10

Spas написа:Не се отказвай....просто имам чувството, че говорим на различни езици.... някой по-горе даде пример с пилотите на самолет, представете си той да не знае за какво са всички бутони и режими? Да не говорим какво учат, за да станат пилоти. Имат ясна представа от цялостната конструкция на самолета..... а тези пилоти, сегашните? Макс Верстапен за пример, страхотен пилот, но на 18 години.....той знае само да пилотира, какво му е теоретичното обучение... Последното състезание какво каза по радиото? Нещо се счупи. Дали Бътън щеше да каже така или щеше да каже: Скоростите заминаха. :rolleyes

Пилотът на самолет мислиш, че не получава информация и препоръки от ръководителите на въздушното движение ли?

escrime написа:Да ги изпробваш - ОК.
Да си научиш огромното ръководство - ОК.

Ама смяташ ли, че по време на състезание ще вземеш по-добро решение от цял екип инженери въоражени с мощна изчислителна техника и телеметрия в реално време?
Невъзможно.

Между другото, точно за Верстапен се говори, че подготовката му и начина му на говорене по отношение на болида са на изключително високо ниво.
Рикиардо вече няколко пъти каза, че за някои неща се учи от него.

Не знам защо се заблуждаваш, че който и да е от модерните пилоти схваща в някакъв сериозен детайл системите по болида, който управлява. Или пък защо мислиш, че няма абсолютно никаква представа какво и как кара?
Не разбирам как помогнало умението да си "ремонтираш" болида в спорт, в който 5 секунди решават разликата между първи и втори на финала.
Ако е състезание за издържливост като WEC - да, важно е да си познаваш системите във фини детайли, защото за 24 часа най-важното е да си на пистата.

Купете си, и карайте.

Не схванах намека.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 29 окт 2016 21:18

Хора, защо говорите /пишете глупости, не разбирам?!?
Много ясно, че по време на състезанието е без никакво значение дали пилота знае как точно работи диференциала и колко и какви са повдигачите на клапаните на малолитражката под капака му!
Да, ама колата се прави ПРЕДИ състезанието!
И дали е едно и също, особено сега, когато са забранени тренировките, ако пилота каже "Нещо ми е неустойчива предницата" или "Прекалено голяма сходимост имам за това трасе - колата става неустойчива"
Според вас има ли разлика в двете горни изказвания?
Ако няма - пишете, моля, само в раздела за Сервизи и магазини :mhihi

(естествено, не вземайте на сериозно последното ми изречение!)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 30 окт 2016 10:40

Няма значение Радо, по точно не е нужно да знае от сходимостта или от друго му е проблемна предницата. Доколкото съм запознат, пилотът казва, колата е мека или твърда, или мека отпред и твърда отзад, има презавиване или недозавиване, а работата на инженерния екип отзад е да разбере заради коя настройка е така. Дали заради ъгъла на шасито, дали заради твърдостта на амортисьорите или заради сходимостта на колелата или заради нещо друго

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор

Мнениеот Spas » Пон 31 окт 2016 13:14

A някой/нещо за снощи? :mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2016 13:41

Последна промяна от escrime на Пон 31 окт 2016 17:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пон 31 окт 2016 15:01

най скучното състезание за сезона

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 31 окт 2016 19:36

Най - големия абсурд. Наистина тия правила не ги схващам... Имам чувството, че излишно се опитват да вдигнат интереса във Ф1 с даване и недаване на спорни наказания, само и само да има скандали и напрежение.
1. Хамилтън мина направо на първи завой - нищо - Явно да не убиват интригата за титлата изкуствено.
2. Верстапен неадекватен за поредн път, силно неадекватен - почти нищо.
3. Фетел не направи нищо кой - знае какво срещу Рикардо - най - суровото наказание.... Нещо не схващам.
Значи, първо ако "неадекватния" караше като хората или беше изпълнил нареждането, Рикардо никога нямаше да успее да атакува Фетел, най много да се бяха ударили със съотборника си...
Фетел получи по - сурово наказание от недоносчето, въпреки, че дори да имаше нещо нередно в маневрата срещу Рикардо, то няма нищо общо с безумията на онзи другия, който да махнем безумните си маневри, неспази и указания. Не съм 100% сигурен ама за това 80- те, началото на 90 - те май са давали черен флаг. Поне 1 такъв помня на Шумахер.
Пълна пародия, този път съм потресен. Реално, при нормални обстоятелства, класирането трябваше да е нещо от сорта 1. Розберг, 2. Фетел 3. Рикардо/Хамилтън -моооже би. След тях Райчо, там някъде назад дребосъка, при все, че чисто хипотетично не беше торпилирал някой по - бавен след хипотетичното наказание на първи завой. Никаква логика .... ама никаква. Чак ме е яд, че си загубих времето да гледам тази пародия снощи! А най - много ме е яд, че това дребното си е повярвало и никога няма да има шанса да покара срещу Шимахер/Монтоя/Ървайн/Вилньов...или Такума Сато, да види как точно биха му минавали тези номера.

Върни се в “Motorsport”