Заличаване на драскотини от ключ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Заличаване на драскотини от ключ?
Днес си намерих шофьорската врата издрана с ключ по цялата дължина след като я паркирах пред съседния блок снощи. Много груба грешка за която ще си плати лайното което пак я пипне като отново я оставя и го издебна. Както и да е не за това пиша, а за съвет как да залича драскотината от боята? Не е дълбока, а повърхностна почти цялата с изключение на първите 2 сантиметра, но пък много ме е яд защото колата е боядисвана преди година и е опазена от градушка и тая драскотина много личи на черното. Знам че има някакви маркери и пастели за драскотини, но дали стават за нещо? От къде се купуват и колко струват ориентировъчно? Имам пълно автокаско обаче като го сключих са писали че трябва пастиране на тази врата и според мен ще ме пратят да пия една студена вода понеже е изброено като дефект. Има ли смисъл да се занимава човек или ще ме правят на клоун?
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Заличаване на драскотини от ключ?
Има ги в Кауфланд.Е може да има и по-добри,но съм виждал там такива.Честно да ти кажа,не съм ги пробвал,но не съм сигурен,че са ефикасни.А ако си вземеш комплект за полиране и една полир паста няма ли да ти свърши по-добра работа? Професионалист ми полира цялата Бора с фаровете за 50 лв,така че ако не си се занимавал с това,сигурно за 20 тина лв.ще ти я оправят.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Заличаване на драскотини от ключ?
Не пробвай с "маркери и пастели", нищо не става, само ще си похабиш пари, време и нерви.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Остави я пак пред съседния блок хвани го тоя дето ти я е надраскал и го накарай да ти плати направо пребоядисването на цялата врата "Много груба грешка за която ще си плати лайното".
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Наистина не си давай парите за пасти и други подобни неща.
Иди при опитен бояджия, който да ти каже дали това ще се махне само с пастиране/полиране.
Иди при опитен бояджия, който да ти каже дали това ще се махне само с пастиране/полиране.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ако драскотината е до основата под боята полиране/пастиране не помага. Ако си мераклия и прецизен в ръцете можеш и сам да корегираш с внимателно нанасяне на същата боя с помоща на клечка за зъби. Плъзгаш фина капка в деругата. Дори и да излезе малко извън нея не му мисли, ако те дразни след пет минути от нанасянето мини внимателно с чист памучен парцал напоен с малко разредител за бои. Повтори няколко пъти без силен натиск(като леко полиране), така че да остане достатъчно боя в деругата, като само отнемеш излишната.
Селяндурите не могат да израстнат интелектуално, те просто са приели жалкото си съществуване.
Селяндурите не могат да израстнат интелектуално, те просто са приели жалкото си съществуване.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”