Здравейте. Искам да споделя мнение и да разкажа за мой проблем. Може пък да помогне на някой колега да вземе правилното решение.
Преди година смених оригиналният си термостат с нов, марка Вернет, защото колата (голф 4) трудно загряваше и дори по баирите надолу изстиваше. Днес, година по-късно имам същия проблем. Реших да си купя термостат от дилъра - Хобикар русе, който е официален дилър на Фолксваген в България. Не само, че ми дадоха термостата в найлонче с един баркод само залепен, но вътре нямаше уплътнение, нито пък кутия или каквато и да е друга опаковка на марката. Понеже се научих да не вярвам на всичко що се продава в България реших да го пробвам преди да го сложа. Вместо на 87 градуса, термостатчето отваря на 91. И да, термометърът ми работи. Точно така измерих и вернета преди да го монтирам, точно така меря един друг термостат на 80 градуса. Направо цепят градуса, но явно не издържат на повече от година. Сега съм поръчал един от ebay от Полша. да видим какъв ще дойде, докато ми донесе от Англия мой приятел. Колата ми е с десен волан, от въпросния дилър не можели да ми поръчат стелки. Показаха ми тези, които предлагат те. Нищо общо с оригинал. Същите се предлагат по сайтовете за стелки в България. Не мога да коментирам качеството, защото не съм ги пробвал, но не са на Фолксваген. Тоест дори и да искам нещо истинско, няма от къде да си го купя.

Термостат менте или оригинал
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
-
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат менте или оригинал
- Прикачени файлове
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Re: Термостат менте или оригинал
Термостата си е оригинален и не трябва да имаш ни най-малки съмнения.Според VW уплътнението е отделна част.А за стелките да си беше купил кола с нормална дирекция и с кеф бих ти поръчал оригинални стелки на цена предни около 70 лв(гумени) и задни на приблизително същата цена.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Няма нищо по-хубаво от оригинален термостат! Слагай смело 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Измери при колко градуса ври водата със същия термометър.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Просто монтирай термостата и не се втелясвай с "ами ако утре стане еди какво си..."
И аз навремето сложих на предната си кола "оригинален" ,донесен от Германия,ама при първата инерция по Девненския баир температурата падна на нула...Все по-често ми се прокрадва идеята че "по -добрите" ментета правят относително добро качество ,с амбицията да завземат пазарна ниша,спрямо оригиналните части,които умишлено са с контролирана продължителност на експлоатация,за да "върви алъш-вериша",грубо казано.
И аз навремето сложих на предната си кола "оригинален" ,донесен от Германия,ама при първата инерция по Девненския баир температурата падна на нула...Все по-често ми се прокрадва идеята че "по -добрите" ментета правят относително добро качество ,с амбицията да завземат пазарна ниша,спрямо оригиналните части,които умишлено са с контролирана продължителност на експлоатация,за да "върви алъш-вериша",грубо казано.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
gergeto написа:Просто монтирай термостата и не се втелясвай с "ами ако утре стане еди какво си..."
А утре направи така и със спирачките

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfmk1 написа:Термостата си е оригинален и не трябва да имаш ни най-малки съмнения.Според VW уплътнението е отделна част.
Това е истината. Взимал съм и в кутийка и в пликче оригинален термостат. Цената му е около 60 та и малко отгоре по спомен.
Аз лично съм имал случай оригинален термостат да не бачка точно както трябва, затова залагам на BEHR/MAHLE (BTT) термостати или в краен случай на WAHLER и никога Вернет или производните им.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
goppa написа:А утре направи така и със спирачките
E това вече е заяждане-вярваш ли че бих говорил така за спирачки?

От това ,което виждам на снимките си вадя извода и съветвам колегата(както го съветват и други колеги по-горе) ,да слага термостата ,не виждам място за притеснение,най-малко за безопасността,или за гадаене как ще работи въпросния термостат.
Пак казвам -и аз съм слагал "оригинален",директно от Германия ,ама на моменти не затваряше. Дори някои "компетентни" дилъри ме убеждаваха че това било нормално и така е конструиран термостата да остава отворен ,когато има проблем в системата с цел да се избегне прегряване на ДВГ.Наслушал съм се и съм се нагледал и на компетентни "майстори" и на "компетентни" търговци.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не искам да слагам нещо, което ми е представено за "оригинал", при условие, че не отговаря на параметрите си. Ще снимам и този от Полша като дойде. Просто ей така, за сравнение. Като получа и от Англия оригинала от дилъра ще кача и него. нали затова отворих темата, да сравним българските 'качествени' части с истинските такива.
- Spas
- Модератор
От Германия пристигна филтър с пликче, същото? Абсолютно оригинален беше, не те разбирам, какво си се вкарал в конспирации?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
заради температурата на отваряне. нали трябва да е при 87 градуса както си пише. не 91 както си отваря в действителност. термометърът ми не е професионален, но цепи градуса. водата завира на малко след 99 градуса и други 2 термостата също си отварят на предписаните градуси. оригиналният не. съмнявам се дали въобще е оригинален. та въпросният термостат от полша, който също има претенции, че е оригинален е с уплътнение. някой беше написал, че то се води като отделна част. лошо, че си преинсталиеах компа и загубих етката. там ще излезе дали е така.
- Spas
- Модератор
Така е.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ето ти http://www.socnn.com/uploadfile/picSmal ... RN3qUN7JuI кое викаш е заедно
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://m.ebay.co.uk/itm/GENUINE-THERMOS ... Ciid%253A1
само казвам, че този, който съм поръчал идва с уплътнение. и на него не вярвам. затова съм задействал приятел да ми купи от фолксваген англия.
само казвам, че този, който съм поръчал идва с уплътнение. и на него не вярвам. затова съм задействал приятел да ми купи от фолксваген англия.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
perobulgaria написа:заради температурата на отваряне. нали трябва да е при 87 градуса както си пише. не 91 както си отваря в действителност. термометърът ми не е професионален, но цепи градуса. водата завира на малко след 99 градуса и други 2 термостата също си отварят на предписаните градуси. оригиналният не. съмнявам се дали въобще е оригинален. та въпросният термостат от полша, който също има претенции, че е оригинален е с уплътнение. някой беше написал, че то се води като отделна част. лошо, че си преинсталиеах компа и загубих етката. там ще излезе дали е така.
Колегa, водaтa ври нa 100 гр сaмо нa морското рaвноще. Тук в Горнa Оряхояицa съм мерил кипящa водa 96 грaдусa. Русе е по-ниско но предполaгaм ври нa 97-98. Тaкa че, не вярвaй много нa термометърa. Нищо му нямa нa термостaтa. Aко не ти хaресвa ми го подaри :)
Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”